Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1390,"date":"2015-12-25T12:34:17","date_gmt":"2015-12-25T12:34:17","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1390"},"modified":"2018-11-04T16:18:47","modified_gmt":"2018-11-04T16:18:47","slug":"lauberge-du-pont-des-pierre","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/12\/25\/lauberge-du-pont-des-pierre\/","title":{"rendered":"L\u2019Auberge du Pont des Pierre"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.07.2015
\nAdresse: 754 Rue Lieutenant Paul de Vanssay, 01200 Montanges, Frankrike
\nWebside: www.pontdespierres.fr\/<\/a><\/p>\n

Noen ganger havner man helt utenfor allfarvei, og dette bes\u00f8ket var et slikt tilfelle. For all del, det var ikke utilsiktet, for noen ganger pleier jeg \u00e5 finne meg en rural Bib Gourmand og booke meg et billig hotell i n\u00e6rheten. S\u00e5 det var absolutt med overlegg at jeg hadde f\u00e5tt installert meg p\u00e5 et slags slitent tostjerners motell i Ch\u00e2tillon-en-Michaille<\/a> i Rh\u00f4ne-Alpes, siden dette var det n\u00e6rmeste overnattingstedet jeg fant i forhold til L\u2019Auberge du Pont des Pierre.<\/p>\n

En uke i forkant hadde jeg sendt en email til restauranten, skrevet p\u00e5 engelsk i tillegg til en google-oversettelse til fransk. Det varte og rakk f\u00f8r jeg fikk svar, og jeg var egentlig innstilt p\u00e5 at jeg skulle tilbringe en natt p\u00e5 et dritthotell i Ch\u00e2tillon-en-Michaille helt uten grunn. Men p\u00e5 morgningen p\u00e5 bookingdagen tikker det inn en email p\u00e5 fransk. En internettoversettelse senere fikk jeg vite at det faktisk hadde et ledig bord til meg.<\/p>\n

\"L\u2019Auberge<\/a>
L\u2019Auberge du Pont des Pierre<\/figcaption><\/figure>\n

Montanges<\/a> ligger omtrent ti kilometer fra Ch\u00e2tillon-en-Michaille , og er et sv\u00e6rt lite tettsted med omtrent 300 innbyggere. Men de er alts\u00e5 s\u00e5 heldige at de har et spisested som har f\u00e5tt tildelt en Bib Gourmand. S\u00e5 mye annet har de nok heller ikke \u00e5 by p\u00e5, men det var alts\u00e5 Pont des Pierre som er grunnen til at jeg befant meg her. Restauranten vet jeg absolutt ingenting om, kun at den l\u00e5 i passende omr\u00e5det i forhold til hvor jeg tenkte \u00e5 befinne meg denne kvelden. S\u00e5nn sett var det egentlig bare oppvarming til morgendagen da grunnen til \u00e5 v\u00e6re i Frankrike var at jeg hadde bord hos legendariske Troisgros<\/a>\u00a0dagen etter.<\/p>\n

L\u2019Auberge du Pont des Pierre har alts\u00e5 f\u00e5tt en Bib Gourmand av Guide Michelin. Det er ofte fascinerende \u00e5 komme til denne typen restauranter p\u00e5 den franske landsbygda. Klientellet er stort sett utelukkende lokalt og betjeningen snakker ofte minimalt engelsk. Men de som p\u00e5st\u00e5r at franskmenn er arrogante, kan umulig ha v\u00e6rt p\u00e5 slike steder, for selv om spr\u00e5kbarrierene er tilstede er det absolutt ingenting \u00e5 utsette p\u00e5 gjestfriheten. Og selv om man ikke forst\u00e5r noe s\u00e6rlig med fransk er det gode muligheter for \u00e5 f\u00e5 seg et godt m\u00e5ltid om man er komfortabel med \u00e5 ikke alltid vite hva man faktisk bestiller.<\/p>\n

Forretten hadde jeg grei kontroll p\u00e5 hva jeg hadde bestilt, teksturer av tomat og basilikum. P\u00e5 tallerkenen var ulike sorter tomater kuttet i diverse former. I tillegg var det en bit av solt\u00f8rket tomat og de hadde laget en slags tomatmarmelade. Noen stykker med br\u00f8d gjennomtrukket av klar tomatsaft var ogs\u00e5 plassert p\u00e5 tallerkenen. Jeg kan dessverre ikke nok om de ulike sortene tomat, men det var store smaksforskjeller mellom dem. Noen biter var s\u00f8tlige, mens andre hadde mer markert syrlighet. Konsistensen p\u00e5 bitene varierte selvsagt ogs\u00e5, fra det relativt faste med litt tyggemotstand til de som var syltet med en bl\u00f8t konsistens. Den t\u00f8rkede tomaten hadde en intens smak som satt lenge i ganen og marmeladen hadde en ganske p\u00e5fallende s\u00f8dme. Bruken av basilikum var det egentlig ikke helt lett \u00e5 bli klok p\u00e5. Smaken var der, men den gjorde strengt tatt ikke s\u00e5 mye ut av seg. Summen av dette var en helt okey rett, uten at det imponerte stort heller.<\/p>\n

\"Forrett:<\/a>
Forrett: Teksturer av tomat og basilikum<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg var litt spent p\u00e5 hva jeg egentlig hadde bestilt til hovedrett, samtidig er dette noe av det jeg elsker med sm\u00e5 franske spisesteder. Man f\u00e5r ikke bedre anledning til \u00e5 pr\u00f8ve ut ukjente retter enn \u00e5 bestille i blinde p\u00e5 et spr\u00e5k man ikke forst\u00e5r. Og siden jeg verken er redd for \u00e5 f\u00e5 servert innmat, snegler eller froskel\u00e5r er det veldig moro \u00e5 utforske det ukjente. En eller annen gang blir jeg nok n\u00f8dt til \u00e5 l\u00e6re meg mer fransk, men inntil da reiser jeg gjerne p\u00e5 kulinariske oppdagelsesferder i uforst\u00e5elige franske menyer.<\/p>\n

S\u00e5nn sett var det en liten nedtur n\u00e5r hovedretten kom p\u00e5 bordet, for det viste seg at det var svinenakke jeg hadde bestilt. For all del, det er godt det, men denne gangen ble det ikke et veldig eksotisk valg. Svinenakken hadde rikelig med fett, var m\u00f8r og smakte nydelig. Tilbeh\u00f8ret var av den enkle sorten med to sm\u00e5 blader kinak\u00e5l, en auberginekrem og en s\u00f8tlig sjysaus som l\u00f8ftet retten til passe h\u00f8yder. Inntrykket ble allikevel litt som p\u00e5 forretten, dette var ganske godt, men imponerte heller ikke stort.<\/p>\n

\"Hovedrett:<\/a>
Hovedrett: Svinenakke med auberginekrem<\/figcaption><\/figure>\n

Til dessert hadde jeg valgt noe trygt og godt, sjokolade og bringeb\u00e6r. En sjokolademoussekake var akkompagnert av bringeb\u00e6r i ulike varianter. Det var laget bringeb\u00e6rskum p\u00e5 espuma, det var noen naturelle bringeb\u00e6r og det var en bringeb\u00e6rsorbet. Sorbeten var nok den komponenten som imponerte mest. Den var fullstendig glatt i konsistensen og smakte veldig bra. Presentasjonen av skummet derimot, fikk jeg litt samme f\u00f8lelsen som n\u00e5r jeg har fors\u00f8kt meg p\u00e5 dette hjemme. Det ramler veldig for i sammen og ser ikke s\u00e6rlig elegant ut. Kombinasjonen av bringeb\u00e6r og sjokolade er s\u00e5pass velkjent at det neppe er behov for \u00e5 utdype den noe s\u00e6rlig, det fungerer som bare juling. Ikke spennende, men veldig, veldig godt.<\/p>\n

\"Dessert:<\/a>
Dessert: Sjokolade og bringeb\u00e6r<\/figcaption><\/figure>\n

Til \u00e5 inneha en Bib Gourmand var maten helt p\u00e5 det jevne. Hvis du er p\u00e5 jakt etter autentisk fransk mat og milj\u00f8 s\u00e5 f\u00e5r man definitivt det. Her er det ingen oversatte menyer, og det er ikke annet enn fransk \u00e5 h\u00f8re p\u00e5 alle bordene. Jeg var definitivt det eneste fremmedelementet der, og stemningen var det ikke noe \u00e5 si p\u00e5. Likevel finnes det uendelig mange slike steder i Frankrike, s\u00e5 s\u00e6rlig unikt blir ikke akkurat det. Men skulle du n\u00e5en gang v\u00e6re i omr\u00e5det f\u00e5r du helt decent mat her, men jeg ser ikke bort i fra at det er andre muligheter i omr\u00e5det som sikkert er like spennende.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.07.2015 Adresse: 754 Rue Lieutenant Paul de Vanssay, 01200 Montanges, Frankrike Webside: www.pontdespierres.fr\/ Noen ganger havner man helt utenfor allfarvei, og dette bes\u00f8ket var et slikt tilfelle. For all del, det var ikke utilsiktet, for noen ganger pleier jeg \u00e5 finne meg en rural Bib Gourmand og booke meg et billig hotell i n\u00e6rheten. […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1393,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[128,36,44,41,26],"class_list":["post-1390","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-auvergne-rhone-alpes","tag-bib-gourmand","tag-frankrike","tag-fransk","tag-lav"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1390","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1390"}],"version-history":[{"count":4,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1390\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2920,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1390\/revisions\/2920"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1393"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1390"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1390"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1390"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}