Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1415,"date":"2016-01-01T20:46:34","date_gmt":"2016-01-01T20:46:34","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1415"},"modified":"2016-01-04T18:23:32","modified_gmt":"2016-01-04T18:23:32","slug":"yat-lok-stjernemat-til-lavpris","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/01\/01\/yat-lok-stjernemat-til-lavpris\/","title":{"rendered":"Yat Lok \u2013 Stjernemat til lavpris"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 28.12.2015
\nAdresse: 28 Stanley Street, Central Hong Kong
\nWebside:\u00a0Stedet har ingen webside eller telefon. Ikke mulig med bordbestilling.<\/p>\n

N\u00e5r jeg f\u00f8rst var i Hong Kong var det et m\u00e5l \u00e5 bes\u00f8ke ulike typer restauranter. En av de tingene som skiller Hong Kong fra de fleste andre steder er nemlig spennvidden i restauranttilbudet i byen. I Hong Kong er de fleste to- og trestjerners restauranter tilknyttet store kjente luksushoteller som Shangria-La, Mandarin Oriental Four Seasons eller beliggende p\u00e5 kj\u00f8pesentere som for det aller, aller meste best\u00e5r av high-end merker. Her sikter de seg definitivt inn p\u00e5 et kj\u00f8pesterkt publikum.<\/p>\n

I motsatt ende finnes kanskje ogs\u00e5 de billigste restaurantene med stjerne i Guide Michelin i verden i denne byen.\u00a0Tim Ho Wan<\/a>\u00a0er et sted som serverer dim sum og har ved en rekke anledninger blitt omtalt som verdens billigste stjernerestaurant. Og nettopp om Tim Ho Wan var verdt sin Michelinstjerne var det jeg hadde tenkt til \u00e5 sjekke denne mandagsmorgenen. Tim Ho Wan er ikke bare en restaurant, men mer en kjede best\u00e5ende av flere restauranter i b\u00e5de Hong Kong, Singapore, Taiwan, Bangok, Kuala Lumpur, Filipinene og Sidney. Jeg befant meg som sagt i Hong Kong og hadde tatt toget til Central for \u00e5 spise p\u00e5 restauranten beliggende i IFC-senteret, hvor jeg satset p\u00e5 \u00e5 kunne p\u00e5 meg litt frokost. Det skulle vise seg \u00e5 ikke v\u00e6re helt enkelt for jeg slet hardt med \u00e5 finne frem. Flere ganger s\u00f8kte jeg meg frem p\u00e5 info-tavlene p\u00e5 det relativt uoversiktlige senteret, men etter en times tid med leting ga jeg opp og bestemte meg for \u00e5 hoppe til plan B.<\/p>\n

Det er nemlig flere sv\u00e6rt billige spisesteder med Michelinstjerne i Hong Kong. Dermed var plan B \u00e5\u00a0g\u00e5 opp til Stanley street og fors\u00f8ke \u00e5 finne frem til Yat Lok, eller \u4e00\u6a02\u98df\u9928 som det s\u00e5 enkelt og greit heter p\u00e5 kantonesisk. Eller kanskje det er p\u00e5 kinesisk, jeg er jammen ikke sikker. \u00a0Det skulle heldigvis vise seg \u00e5 v\u00e6re vesentlig enklere \u00e5 man\u00f8vrere seg frem i Stanley street enn p\u00e5 IFC-senteret og det tok ikke veldig lang tid f\u00f8r jeg befant meg rett utenfor Yat Lok.<\/p>\n

\"Utsiden<\/a>
Utsiden av Yat Lok<\/figcaption><\/figure>\n

Yat Lok visste jeg absolutt ingenting om, bortsett fra at det var et kinesisk spisested med en stjerne i Michelin-guiden og et prisniv\u00e5 som skulle ligge veldig mye lavere enn de aller, aller fleste andre spisesteder med stjerne i Guide Michelin. Der en enstjernes restaurant i Europa gjerne er litt eksklusiv, kan et sted i Hong Kong like gjerne v\u00e6re et spisested hull i en vegg. At komforten er helt ulik er uproblematisk, men jeg m\u00e5 innr\u00f8mme at jeg uansett var skeptisk til om niv\u00e5et p\u00e5 maten kunne v\u00e6re sammenlignbart.<\/p>\n

Jeg kunne umiddelbart glemme en hver forestilling om hva det \u00e5 ha en Michelinstjerne kunne inneb\u00e6re. Stedet jeg hadde funnet frem s\u00e5 ut som et helt vilk\u00e5rlig kinesisk spisested. Inne var det bord og stoler av tre. Menyen var noen laminerte A5-ark, som hang sammen i en n\u00f8kkelring. Kun noen av sidene var oversatt til engelsk, mens andre sider kun innehold for meg helt uforst\u00e5elige tegn. N\u00e5r jeg pr\u00f8vde \u00e5 bestille meg en kombinasjon av g\u00e5s og BBQ-pork, ristet betjeningen bare p\u00e5 hodet og pekte p\u00e5 en annen side i menyen. Hvorfor aner jeg ikke, og det var ingen grunn til \u00e5 stille sp\u00f8rsm\u00e5l med mindre man kunne kantonesisk. Men jeg tok hintet og fikk bestilt\u00a0noe\u00a0som for meg virket som eksakt det samme, men fra den andre siden i menyen.<\/p>\n

S\u00e5 tok det ikke s\u00e5 mange minuttene f\u00f8r jeg fikk g\u00e5s og BBQ-svin i en nudelsuppe. Kniv og gaffel hadde de ikke, men etter litt fomling i starten fikk jeg s\u00e5nn rimelig dreis p\u00e5 spisepinnene mine til at det gikk an \u00e5 spise. Jeg vet lite om kinesisk bordskikk, men registrerte i alle fall ikke at de rundt meg stirret spesielt s\u00e5 da var det vel s\u00e5nn noenlunde innenfor. G\u00e5sekj\u00f8ttet var kuttet opp uten \u00e5 v\u00e6re rensket for ben, noe som gjorde at man ble sittende \u00e5 plukke ut g\u00e5seben.\u00a0 Etter min smak vel hardt tilberedt, selv om det likevel var velsmakende. Svinekj\u00f8ttet var noe bedre tilberedt, selv om det var litt brent p\u00e5 utsiden. De to typene kj\u00f8tt l\u00e5 i en nudelsuppe med sm\u00e5kuttede gr\u00f8nnsaker. Jeg er overhodet ikke spesielt famili\u00e6r med kinesisk mat, og det er mange smaker jeg rett og slett ikke aner hva er for noe. Dette smakte uansett helt greit, og selv for en vestlig gane var dette helt uproblematisk.<\/p>\n

\"Nudelsuppe<\/a>
Nudelsuppe med g\u00e5s og BBQ-svin<\/figcaption><\/figure>\n

I europeisk m\u00e5lestokk har Yat Lok absolutt ingenting med en stjernerestaurant \u00e5 gj\u00f8re. Maten er god nok, men jeg har vanskelig \u00e5 se at noe tilsvarende kunne f\u00e5tt en stjerne, eller en Bib gourmand for den saks skyld, i Europa. S\u00e5nn sett er det merkelig \u00e5 observere Hong Kong-guiden til Michelin, for de virker \u00e5 ha en helt annen standard for vurdering av en del spisesteder her. Greit nok, prisen p\u00e5 omtrent seksti kroner er ikke noe \u00e5 utsette p\u00e5, men hva en Michelin-stjerne egentlig skal gi av forventninger kan v\u00e6re ganske forvirrende.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 28.12.2015 Adresse: 28 Stanley Street, Central Hong Kong Webside:\u00a0Stedet har ingen webside eller telefon. Ikke mulig med bordbestilling. N\u00e5r jeg f\u00f8rst var i Hong Kong var det et m\u00e5l \u00e5 bes\u00f8ke ulike typer restauranter. En av de tingene som skiller Hong Kong fra de fleste andre steder er nemlig spennvidden i restauranttilbudet i byen. […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1418,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[64,100,99,101,26],"class_list":["post-1415","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-en-stjerne","tag-hong-kong","tag-kina","tag-kinesisk","tag-lav"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1415","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1415"}],"version-history":[{"count":5,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1415\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1422,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1415\/revisions\/1422"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1418"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1415"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1415"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1415"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}