Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1424,"date":"2016-01-13T16:37:20","date_gmt":"2016-01-13T16:37:20","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1424"},"modified":"2016-01-13T20:26:22","modified_gmt":"2016-01-13T20:26:22","slug":"palace-grill-og-gjemmekontor","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/01\/13\/palace-grill-og-gjemmekontor\/","title":{"rendered":"Palace Grill – og gjemmekontor!"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 11.01.2016
\nAdresse: Solligata 2, 0254 Oslo
\nWebside: http:\/\/palacegrill.no\/<\/a><\/p>\n

Noen restaurantbes\u00f8k er morsommere enn andre. Der man i den ene yttergrensen finner restauranter med s\u00f8lvt\u00f8y, damaskduker, stive servit\u00f8rer og forventinger om \u00e5 ha et bevisst forhold til etikette, er motsatsen stedene hvor det er h\u00f8yt under taket og man dyrker den uformelle atmosf\u00e6ren. Matmessig er det ingenting som tilsier at det ene stedet er bedre enn det andre, men for \u00e5 hygge seg er det de sistnevnte som skaper mest g\u00f8y.<\/p>\n

Palace Grill er definitivt i den uformelle kategorien. Stedet har blitt en institusjon i Oslo og har holdt det g\u00e5ende gjennom omkring tjuefem \u00e5r. Stedet har en unik atmosf\u00e6re, og man skal v\u00e6re en god grinebiter for \u00e5 ikke klare kose seg her. I alle fall om man er med p\u00e5 premissene.<\/p>\n

Det er mye ved Palace Grill som gj\u00f8r at den har skilt seg ut fra alt annet av restauranter i byen. En av dem var deres sv\u00e6rt strenge policy om \u00e5 ikke ha bordbestilling og at den eneste m\u00e5ten \u00e5 f\u00e5 bord var ved personlig oppm\u00f8te n\u00e5r baren \u00e5pnet. Siden baren \u00e5pnet to, tre timer f\u00f8r restauranten, fikk man plutselig noen timer \u00e5 sl\u00e5 i hjel f\u00f8r man skulle spise. De fleste valgte naturlig nok \u00e5 bruke de timene i baren, noe som gjorde at den gjengse restaurantgjest her gjerne hadde en god startpromille. Slikt legger et godt grunnlag for en l\u00f8ssluppen stemning og med mange retter og mye vin er det nok flere enn meg som forlatt Palace Grill med en promille s\u00e5 h\u00f8y at man like gjerne kunne v\u00e6rt p\u00e5 vei hjem etter en kveld p\u00e5 Johns bar.<\/p>\n

En av de andre tingene som har gjort at Palace Grill har skilt seg ut fra mengden er servit\u00f8rene, og m\u00e5ten de har g\u00e5tt inn for \u00e5 gj\u00f8re restaurantbes\u00f8k til en h\u00f8yst uformell aff\u00e6re. Her har distanse til gjestene aldri v\u00e6rt gjeldende og servit\u00f8ren kunne gjerne sette seg ned for \u00e5 sl\u00e5 av en prat med deg. Eller gi deg en klem, for den saks skyld. En av dem p\u00e5sto s\u00e5gar en gang at han skulle bli med moren min hjem, forutsatt hun disket opp med egg og bacon p\u00e5 morgningen etter. At dette var en familiemiddag hvor faren min ogs\u00e5 satt rundt samme bordet forhindret p\u00e5 ingen m\u00e5te den freidige dialogen. Det har alts\u00e5 ikke v\u00e6rt noe \u00e5 si p\u00e5 gjestfriheten, samtidig har stedet kj\u00f8rt en kompromissl\u00f8s linje hvor valgfrihet ikke alltid har v\u00e6rt h\u00f8yeste prioritet. Spis det du f\u00e5r servert!<\/p>\n

Palace Grill br\u00f8t p\u00e5 en m\u00e5tte alle normer for hva en restaurant skulle v\u00e6re. De var den uv\u00f8rne fetteren i restaurantbransjen med sine rocka kokker, sv\u00e6rt uformelle v\u00e6rem\u00e5te, byens minste restaurantkj\u00f8kken, hardrock over h\u00f8yttalerne og et interi\u00f8r best\u00e5ende av norgesglass fylt opp med alt fra lysp\u00e6rer, barbiedukker, diverse gr\u00f8nnsaker og en kampfisk. Her var det dessuten kokkene som regjerte og de hadde sv\u00e6rt frie t\u00f8yler til \u00e5 gj\u00f8re som de ville. Stedet var kn\u00f8ttlite og husvarme gjester sendte gjerne snitt med \u00f8l inn til kj\u00f8kkenet eller til servit\u00f8ren. Like fullt hadde alle p\u00e5 Palace et sterkt fokus p\u00e5 maten og klarte \u00e5 rekruttere gode kokker. Navn som Ole Martin Alfsen, Even Ramsvik, \u00d8yvind Hjelle, Tom Victor Gausdal har alle tidlig i sine karrierer v\u00e6rt innom Palace Grill.<\/p>\n

Det er mange myter rundt Palace Grill. En er at restauranten ble startet opp som et resultat av at baren havnet utenfor den da nye skjenkeringen. Utenfor skjenkeringen m\u00e5tte barene stenge tidligere, mens det var visstnok andre regler for spisesteder. Riktigheten av dette aner jeg dog ikke. Andre myter som g\u00e5r igjen er mat servert av sykhusbekken. Heller ikke her vet jeg hva som har blirtt gjort og ikke, men jeg mistenker at noen av historiene har blandet sammen Palace Grill og Bollywood Dancing. De l\u00e5 vegg i vegg og hadde samme eiere og serverte mat av b\u00e5de kabeltromler, bekken, pr\u00f8vedukker og gud vet hva. De var nok br\u00f8dre i \u00e5nden, men basert p\u00e5 mine bes\u00f8k var selve kj\u00f8kkenet p\u00e5 Bollywood langt mer l\u00f8ssluppent, ukontrollerbart og ikke minst ujevnt i kvaliteten.<\/p>\n

Mitt f\u00f8rste m\u00f8te med Palace Grill var for omtrent tjue \u00e5r siden. Den gang var det Ole Martin Alfsen som styrte spisesalen og jeg er ganske sikker p\u00e5 at det var \u00d8yvind Hjelle som regjerte p\u00e5 kj\u00f8kkenet. Det var mamma, broren min og meg som var p\u00e5 Oslotur, og det var jeg som hadde forsl\u00e5tt restauranten. Ingen av oss hadde v\u00e6rt p\u00e5 restaurant av dette kaliberet tidligere, og de hvite dukene og tynne stettglassene skremte oss nok litt. Vi var faktisk litt bekymret for hva vi hadde begitt oss ut p\u00e5. Mindre bekymret ble vi ikke av at Ole Martin Alfsen, som vi kun kjente fra tv, slo an en sv\u00e6rt selvsikker tone og fortalte oss at her pleide alle \u00e5 gj\u00f8re det de var best p\u00e5. De var best p\u00e5 \u00e5 lage mat, mens gjestene var best p\u00e5 \u00e5 hygge seg. Vi gjorde jo som vi fikk beskjed om, litt skremt p\u00e5 hva sluttprisen p\u00e5 dette ville ende p\u00e5. Det ble fire minneverdige retter og en totalregning som endte p\u00e5 1700 kroner, som var langt lavere enn vi hadde forestilt oss.<\/p>\n

En gang jeg hadde tenkt \u00e5 spise her og m\u00f8tte opp i det baren \u00e5pnet klokken tre en fredagskveld, var det bare \u00e5 snu i d\u00f8ra. Da hadde et eller annet hvitsnippfirma sendt et knippe sekret\u00e6rer til \u00e5 sitte \u00e5 vente utenfor allerede f\u00f8r baren \u00e5pnet. Det var ikke en gang nok med en sekret\u00e6r, for man fikk kun bestille bord til \u00e5tte, og her skulle man sikre seg hele restauranten.<\/p>\n

En annen ting som b\u00f8r nevnes med Palace er baren, og ikke minst den fantastiske bakg\u00e5rden Skagum. Dette m\u00e5 v\u00e6re en av Oslos beste bakg\u00e5rder, selv om den dessverre har hatt en tendens til \u00e5 v\u00e6re overbefolket av s\u00e6rdeles ukule unge vestkantgutter.<\/p>\n

Men nok historie og anekdoter, vi m\u00e5 tilbake til n\u00e5tid. Det er mandag ettermiddag og jeg og brutter har akkurat solgt en leilighet for en sum litt mer enn vi turte h\u00e5pe p\u00e5. Vi er gode p\u00e5 \u00e5 feire den slags, s\u00e5 vi bestemmer oss om at her m\u00e5 anledningen benyttes og f\u00e5r med oss kj\u00e6resten min, Marianne, p\u00e5 laget. Mandag er en dag hvor veldig mange spisesteder holder stengt, men da jeg fant ut at Palace Grill holdt \u00e5pent var saken klar. Man kan nesten ikke finne et bedre sted for \u00e5 feire.<\/p>\n

Opp gjennom \u00e5rene tror jeg at jeg har v\u00e6rt her et tosifret antall ganger. Men n\u00e5 var det lenge siden sist, kanskje oppimot fem \u00e5r, og jeg visste at det var skjedd et par endringer. En av dem er at det er mulig \u00e5 bestille bord, en annen at stedes legendariske servit\u00f8r ikke jobbet der lenger. Derfor var jeg litt spent p\u00e5 hvordan kvelden ville bli.<\/p>\n

Ok, man trenger ikke m\u00f8te opp timer i forveien. Men et bes\u00f8k p\u00e5 Palace Grill er ikke komplett uten en tur innom baren f\u00f8rst. Bordbestilling eller ei! Denne gangen ble det bare tre kvarter p\u00e5 barkrakken f\u00f8r vi hoppet over til restauranten p\u00e5 andre siden av portrommet.<\/p>\n

Utover ny servit\u00f8r og et skrint bes\u00f8kt lokale var det tilsynelatende ingenting som virket \u00e5 ha forandret seg p\u00e5 Palace. Interi\u00f8ret var det samme, menytavlen var den samme og vi ble tatt godt imot av en smilende servit\u00f8r. Matvalget p\u00e5 Palace Grill er enkelt, de har kun dagens meny best\u00e5ende av om lag ti retter. P\u00e5 drikkefronten antydet vi til servit\u00f8ren at det var arbeidsdag dagen etter og at vi m\u00e5tte se an litt hvor mye vin vi skulle ha i oss. Men vi ble n\u00e5 enige om \u00e5 starte med ett glass til hver rett og s\u00e5 se an n\u00e5r det var p\u00e5 tide \u00e5 trappe ned tempoet.<\/p>\n

\"\u2026<\/a>
\u2026 og alt er s\u00e5nn som det var!<\/figcaption><\/figure>\n

M\u00e5ltidet begynte med et par sm\u00e5 appetittvekkere, eller tygg som de kalte det her. Det f\u00f8rste var spr\u00f8stekt kyllingskinn med avokadokrem og limesn\u00f8. Kyllingskinnet var ikke blant de spr\u00f8este jeg har f\u00e5tt servert, men smakte likevel bra.<\/p>\n

\"Tygg<\/a>
Tygg 1: Kyllingskinn med avokadokrem<\/figcaption><\/figure>\n

Tygg nummer to var puffet svinesvor toppet med r\u00f8rosr\u00f8mme, l\u00f8yrom og estragonolje. Mye r\u00f8mme til tross, tygget var friskt og smakte godt. Svinesvoren ble imidlertid ganske kjapt litt slapp av r\u00f8mme-l\u00f8jromblandingen opp\u00e5.<\/p>\n

\"Tygg<\/a>
Tygg 2: Fritert svinesvor med r\u00f8mme og l\u00f8yrom<\/figcaption><\/figure>\n

Starten med appetittvekkerne var litt p\u00e5 det jevne, og jeg var spent p\u00e5 om dette skulle prege m\u00e5ltidet videre ogs\u00e5. F\u00f8rste rett var i s\u00e5 m\u00e5te lite betryggende. En tartar av oksekj\u00f8tt servert med r\u00f8dbet, parmesan, hasseln\u00f8tter, tapioka og en gressl\u00f8k- og persilleemulsjon imponerte lite. Til tross for at det i utgangspunktet skal v\u00e6re mye smak i b\u00e5de r\u00f8dbeter og parmesan fremsto denne retten som ganske tam og smakene gjorde lite ut av seg.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 1: Tartar, r\u00f8dbet og gressl\u00f8kemulsjon<\/figcaption><\/figure>\n

P\u00e5 rett nummer to fikk vi en dyp tallerken med en rekke ingredienser liggende i bunn. Der fant man blant annet en stekt sj\u00f8krepshale sammen med blant annet agurk, tomat, dill, reddik, bok choy. S\u00e5 kom kokken med en liten kanne og helte over en bisque p\u00e5 reker og hummer. Sj\u00f8krepsen kunne kanskje v\u00e6rt litt mindre stekt, uten at jeg p\u00e5 noen m\u00e5te vil karakterisere den som overstekt. Den var uansett lite nok stekt til at min bror fikk den allergiske reaksjonen han alltid f\u00e5r av lite varmebehandlet skalldyr. N\u00e5 m\u00e5 dere for all del ikke tro at Palace Grill ikke tar hensyn til allergier, for broren min elsker skalldyr og holder derfor alltid kjeft om denne allergien p\u00e5 restaurant. Selve bisquen var tomatisert, kraftig p\u00e5 smak og en knepp for salt. Det er likevel den kraftige skalldyrsmaken som dominerte og alt i alt var denne retten vesentlig bedre enn den forrige.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 2: Skalldyrbisque, sj\u00f8kreps og agurk<\/figcaption><\/figure>\n
\"Rett<\/a>
Rett 2: Skalldyrbisque, sj\u00f8kreps og agurk<\/figcaption><\/figure>\n

Neste rett var kamskjell med karse, fennikel og tang. I tillegg var det en sv\u00e6rt luftig emulsjonssaus jeg lurer p\u00e5 om rett og slett var hollandaise. Vi var kun kommet til tredje rett og vinen hadde alts\u00e5 allerede rukket \u00e5 svekke b\u00e5de hukommelsen, konsentrasjonen og observasjonsevnen. Jeg kan ogs\u00e5 r\u00f8pe at allerede her begynte notatene fra dette m\u00e5ltidet \u00e5 bli ganske tynne, noe som bok vil prege presisjonen i omtale av kveldens retter. Kamskjellene hadde uansett f\u00e5tt akkurat passe mengde varme, og smakte bra. Ellers var retten litt anonym, eller var det kanskje bare jeg som begynte \u00e5 f\u00e5 et snev av d\u00e5rlig hukommelse?<\/p>\n

\"Til<\/a>
Til n\u00e5 tre retter, men bordet fullt av flasker<\/figcaption><\/figure>\n
\"Rett<\/a>
Rett 3: Kamskjell, fennikel og tang<\/figcaption><\/figure>\n

\u00abKongekrabbe, persillerot og avruga\u00bb var det neste som sto p\u00e5 menyen. Sm\u00e5 biter krabbe var stekt og var servert med en jordskokkkrem, fritert jordskokk, rosenk\u00e5lblader og Avruga. Krabben var bra tilberedt og i retten var det fin balanse mellom det s\u00f8tlige krabbekj\u00f8ttet og det den salte avrugaen. Jordskokkremen var fl\u00f8yelsmyk, mens smaken av den er dessverre noe vag. N\u00e5r jeg skriver det slik, er det fordi jeg ikke erindrer persillerot i retten og funderer p\u00e5 kremen egentlig var laget p\u00e5 persillerot. Derfor er jeg litt forvirret, men her er det jo lett \u00e5 skylle p\u00e5 at vi n\u00e5 var nede i det femte glasset med vin, i tillegg til den ene \u00f8len jeg rakk i baren da selvsagt.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 4: Kongekrabbe, persillerot og avruga<\/figcaption><\/figure>\n

Siden retten inneholder avruga tar vi oss tid til en liten digresjon om dette. Avruga er et spansk produkt og kalles ofte for avruga-kaviar. Strengt tatt er det et kaviarsubstitutt, for med kaviar menes normalt rogn fra fisk i st\u00f8r-familien hvis vi et \u00f8yeblikk ser bort fra den man f\u00e5r p\u00e5 tube norsk dagligvare. Hva avruga egentlig best\u00e5r av mener internett forskjellig om, men if\u00f8lge produsenten best\u00e5r det av r\u00f8kt sild, maisstivelse, sitronsyre, sitron saft, salt, blekk, xantangummi og krydder. Avruga inneholder faktisk ikke rogn overhodet, og er teknisk sett egentlig sf\u00e6rer s\u00e5nn jeg forst\u00e5r det. Men n\u00e5r det er sagt, selv om avruga er et kaviarsubstitutt, s\u00e5 regnes det som det absolutt beste.<\/p>\n

Vi var n\u00e5 kommet til kveldens siste rett fra havet. Et stort m\u00e5ltid er ikke komplett uten fisk og i kveld var det torsk som sto p\u00e5 menyen. Torsken var flaket fint og servert med lardo. I tillegg fulgte brent l\u00f8kkrem, lardo, bakt sellerirot og fritert persille. Resultatet ble en relativt kraftig og smaksterk torskerett. Jeg skulle gjerne beskrevet smakene i denne i detalj, men det kan jeg rett og slett ikke gj\u00f8re.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 5: Torsk, lardo og l\u00f8k og selleri<\/figcaption><\/figure>\n

Hvilerett p\u00e5 Palace er nesten synonymt med slush og den skal alltid inneholde sprit. Denne kvelden var intet unntak og i kveld var det solb\u00e6rsorbet blandet sammen med \u00abnoe sprit de hadde funnet nede i kjelleren\u00bb som sto p\u00e5 menyen. Slettes ingen dum kombinasjon med b\u00e5de alkohol og syrlighet til \u00e5 jobbe med det fettet som m\u00e5tte sitte igjen i ganen. Friskheten til solb\u00e6rene og at retten ikke er altfor s\u00f8t gj\u00f8r at den b\u00e5de er god og gj\u00f8r en str\u00e5lende jobb som ganerenser. Det er neppe en tilfeldighet at Palace Grill stort sett alltid velger \u00e5 holde seg til slush n\u00e5r det kommer til hvilerett, for det fungerer faktisk veldig bra.<\/p>\n

\"Hvilerett:<\/a>
Hvilerett: Slush, p\u00e5 solb\u00e6r og sprit<\/figcaption><\/figure>\n

Kveldens kj\u00f8tt var en fugl ved navn and. Anden var lettspeket og lettr\u00f8kt og stekt fra kald panne. Under presentasjonen av anden hadde vi f\u00e5tt b\u00e5de servit\u00f8ren og begge kokkene p\u00e5 plass for \u00e5 fortelle oss detaljene. Detaljer jeg var genuint interessert i \u00e5 h\u00f8re, til tross for at evnen til \u00e5 huske dem var p\u00e5 et lavm\u00e5l. Uansett, anden var pannestekt og hadde fint spr\u00f8tt fett og en kledelig r\u00f8kt smak. Ved siden av var det syltet gulbete, en krem p\u00e5 bakt gulrot, biter med stekt foie gras og en sv\u00e6rt mektig sjysaus med foie som gjorde retten til en smaksbombe. For min del tror jeg dette var kveldens beste rett, selv om den k\u00e5ringen skjer p\u00e5 delvis skrantende grunnlag.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 6: H\u00f8yr\u00f8kt and,gr\u00f8nnk\u00e5l og foie grassaus<\/figcaption><\/figure>\n

Ost er veldig godt, men veldig kjedelig \u00e5 skrive om. I kveld sto comte, brie, chevre, epoisses og Kraftkar p\u00e5 bordet. 4-1 til Frankrike over Norge alts\u00e5. Personlig er jeg veldig begeistret for bl\u00e5muggoster, men ogs\u00e5 epoisses er en ost jeg har stor sans for. Ikke noen ost for nybegynnere kanskje, denne r\u00f8dkittosten som vaskes i Marc de Bourgogne, ett brennevin som varierer minst like mye i kvalitet som den italienske grappaen. P\u00e5 drikkefronten klarte vi \u00e5 snakke p\u00e5 oss et glass med vintage portvin spesielt til Kraftkaren, i tillegg til den kabinett rieslingen som egentlig var satt opp til retten. En god match det, men det begynte virkelig \u00e5 bli un\u00f8dvendig mye vin p\u00e5 en trio som skulle ha arbeidsdag omtrent \u00e5tte timer senere.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 7: Ost og kjeks<\/figcaption><\/figure>\n

Til dessert var det sjokolade. En sjokolademousse som s\u00e5 vidt jeg fikk med meg hadde et mer fancy fransk navn, som jeg selvsagt ikke fikk med meg. Det er tross alt begrenset hvor mye man klarer \u00e5 fange opp av detaljer n\u00e5r man har er godt nede i det tiende vinglasset for kvelden. Det vi derfor kaller mousse, var overstr\u00f8dd av gresskar- og solsikkekjerner, hasseln\u00f8tter, mandler og karamellisert hvit sjokolade. Det ble ogs\u00e5 servert en pasjonsfruktsorbet for \u00e5 gi litt n\u00f8dvendig syrlighet til all sjokoladen. Palace Grill har nok servert mer raffinerte desserter enn denne, men det fungerte greit nok.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 8: sjokolade, n\u00f8tter og pasjonsfrukt<\/figcaption><\/figure>\n

Hvor bra maten p\u00e5 Palace Grill har v\u00e6rt opp gjennom \u00e5rene er jeg litt usikker p\u00e5. Jeg har ved enkelte anledninger ment at de har servert mat som kunne forsvart en Michelin stjerne, men samtidig er jo konseptet at folk blir s\u00e5 fulle at vurderingensevnen svekkes. Det er for all del ingen d\u00e5rlig taktikk, jeg bruker den selv n\u00e5r jeg har middagsgjester i eget hjem. Kunsten \u00e5 f\u00e5 folk til \u00e5 tro du er flink hobbykokk ligger ikke bare p\u00e5 tallerkenen, men ogs\u00e5 i stor grad i mengden vin i gjestenes glass. Men mye vin p\u00e5 Palace Grill til tross, jeg har opplevd restauranten hakket kvassere ved tidligere anledninger. I kveld var det variasjoner hvor bra jeg opplevde rettene. Likevel mener jeg at et bes\u00f8k er vel verdt pengene sine, for triveligere m\u00e5ltider enn her skal man lete lenge etter. S\u00e5 trivelig var det faktisk at kun to av tre gjester kom seg p\u00e5 jobb dagen etter, mens den tredje endte opp med hjemmekontor med G.<\/p>\n

\"En<\/a>
En godt forn\u00f8yd bror kliner til med terningkast 1<\/figcaption><\/figure>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 11.01.2016 Adresse: Solligata 2, 0254 Oslo Webside: http:\/\/palacegrill.no\/ Noen restaurantbes\u00f8k er morsommere enn andre. Der man i den ene yttergrensen finner restauranter med s\u00f8lvt\u00f8y, damaskduker, stive servit\u00f8rer og forventinger om \u00e5 ha et bevisst forhold til etikette, er motsatsen stedene hvor det er h\u00f8yt under taket og man dyrker den uformelle atmosf\u00e6ren. Matmessig er […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1427,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[32,57,22,23],"class_list":["post-1424","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-hoy","tag-middelhavsmat","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1424","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1424"}],"version-history":[{"count":7,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1424\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1449,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1424\/revisions\/1449"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1427"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1424"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1424"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1424"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}