Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":1522,"date":"2016-02-28T22:24:17","date_gmt":"2016-02-28T22:24:17","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1522"},"modified":"2016-02-29T22:26:23","modified_gmt":"2016-02-29T22:26:23","slug":"guide-michelin-nordic-2016","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/02\/28\/guide-michelin-nordic-2016\/","title":{"rendered":"Guide Michelin Nordic 2016"},"content":{"rendered":"
Jeg hadde strengt tatt tenkt \u00e5 komme med noen betraktninger i forkant av lanseringen av Guide Michelin Nordic 2016, men tiden strakk dessverre ikke til. Men p\u00e5 onsdag kom alts\u00e5 \u00e5rets nordiske Michelinguide og selvsagt var en det en god del spente folk i forkant av lanseringen.\u00a0For egen del f\u00f8lte jeg meg ganske sikker p\u00e5 at Kontrast kom til \u00e5 hanke inn en stjerne, b\u00e5de fordi det er h\u00f8yst fortjent samtidig som Oslo l\u00e5 an til \u00e5 f\u00e5 f\u00e6rre stjerne restauranter enn p\u00e5 lang tid. Ellers hadde jeg ikke de helt store forventningene til \u00e5rets guide etter at fjor\u00e5rets lansering av den helt nye nordisk guiden mest av alt fremsto som et mageplask.<\/p>\n
I Norge fikk vi alts\u00e5 to helt nye stjernerestauranter, Kontrast i Oslo og Re-naa i Stavanger. Sistnevnte har jeg ikke bes\u00f8kt, men av det jeg har lest virker det som om den tidligere\u00a0Bocuse d’Or og landslagskokken\u00a0Sven Erik Renaa har jobbet hardt og m\u00e5lrettet og at det slettes ikke er ufortjent med denne tildelingen. Jeg h\u00e5per \u00e5 f\u00e5 anledningen til \u00e5 sjekke det ut i l\u00f8pet av det kommende \u00e5ret, men tiden er knapp og planene mange s\u00e5 det gjenst\u00e5r hva jeg klarer \u00e5 f\u00e5 til. N\u00e5r det gjelder Kontrast har jeg spist der to ganger f\u00f8r onsdagens tildeling og de bes\u00f8kene kan du lese om her<\/a>, og her<\/a>. I tillegg f\u00f8lte jeg meg s\u00e5pass sikker p\u00e5 at de kom til \u00e5 f\u00e5 utdelt en stjerne at jeg i forkant hadde bestilt meg et bord der p\u00e5 onsdag kveld, for \u00e5 v\u00e6re med dem \u00e5 feire begivenheten. Det bes\u00f8ket skal jeg skrive om senere, men fra mitt st\u00e5sted er det ikke tvil om at Kontrast sin stjerne er sv\u00e6rt velfortjent.<\/p>\n Den store overraskelsen p\u00e5 onsdagen var selvsagt nyheten om at Maaemo fikk utdelt enda en stjerne. Fra f\u00f8r hadde de alts\u00e5 to, noe som i seg selv var eksepsjonelt bra. Denne uken fikk de alts\u00e5 full score, som nesten er en helt ubeskrivelig bra prestasjon. For min del kom den fullstendig uventet, s\u00e6rlig siden det ikke dukket opp noen trestjerne i forbindelsen med den nye nordiske guiden i fjor. Og selv om jeg har et litt ambvialent forhold til Maaemo er jeg mektig imponert over at de har klart \u00e5 dra i land tre stjerner. Jeg trodde vel knapt det ville v\u00e6re mulig \u00e5 f\u00e5 full score i Norge, men der har alts\u00e5 Michelin og Maaemo sammen bevist at jeg tok feil.<\/p>\n Av andre nyheter som ble lansert var vel den mest omtalte at Geranium ogs\u00e5 fikk tre stjerner. De var vel i forkant sp\u00e5dd \u00e5 v\u00e6re den skarpeste utfordreren til utmerkelsen, selv om mange ikke turde \u00e5 h\u00e5pe p\u00e5 det i det hele tatt. At Magnus Nilsson og hans\u00a0F\u00e4viken Magasinet fikk to stjerner fikk selvsagt ogs\u00e5 en god del oppmerksomhet, men n\u00e5r guiden f\u00f8rst beveget seg ut av storbyene, s\u00e5 var det strengt tatt ikke noen stor overraskelse. Ellers var det en god h\u00e5ndfull nye restauranter med en ny stjerne, og jeg registrerer at Daniel Berlin av mange utnevnes som den desidert mest fortjente av dem.<\/p>\n Selv om Michelin ikke vil innr\u00f8mme det, s\u00e5 virker det p\u00e5 meg som om den franske guiden er litt p\u00e5 defensiven i forhold til nordisk mat. At de \u00e5ret etter, og etter massiv kritikk, utvidet guiden fra \u00e5 gjelde utvalgte nordiske byer til \u00e5 (i alle fall i utgangspunktet) gjelde hele regionen fremst\u00e5r som litt panisk. Og det samme gj\u00f8r det ogs\u00e5 at de deler ut to trestjernere \u00e5ret etter, n\u00e5r ingen ble vurdert gode nok i fjor.\u00a0Det virker litt som at de m\u00e5tte kaste seg rundt for \u00e5 lansere nordisk guide i 2015 som et svar p\u00e5 at svenske White Guide utvidet sitt nedslagsfelt til \u00e5 bli hele Norden. N\u00e5r det er sagt, s\u00e5 synes jeg Michelin har tatt ett skritt i riktig retning i 2016. Skal man f\u00f8rst ha en nordisk guide, fremst\u00e5r det meningsl\u00f8st \u00e5 kun inkludere noen f\u00e5 byer. Samtidig har de fortsatt mye \u00e5 g\u00e5 p\u00e5, og at kun to restauranter i Stavanger, en i Bergen og en i Trondheim er med blir i tynneste laget. De har alts\u00e5 fortsatt en god del \u00e5 g\u00e5 p\u00e5, men de st\u00f8rste fadesene fra i fjor har de i alle fall ryddet opp i n\u00e5r det gjelder 2016-guiden.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Jeg hadde strengt tatt tenkt \u00e5 komme med noen betraktninger i forkant av lanseringen av Guide Michelin Nordic 2016, men tiden strakk dessverre ikke til. Men p\u00e5 onsdag kom alts\u00e5 \u00e5rets nordiske Michelinguide og selvsagt var en det en god del spente folk i forkant av lanseringen.\u00a0For egen del f\u00f8lte jeg meg ganske sikker p\u00e5 […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1523,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[60],"class_list":["post-1522","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-matguider"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1522","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1522"}],"version-history":[{"count":4,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1522\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1527,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1522\/revisions\/1527"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1523"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1522"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1522"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1522"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}