Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1542,"date":"2016-03-28T19:48:22","date_gmt":"2016-03-28T19:48:22","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1542"},"modified":"2018-07-18T21:44:44","modified_gmt":"2018-07-18T21:44:44","slug":"oro-restaurant-bedre-enn-dagsavisene-skal-ha-det-til","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/03\/28\/oro-restaurant-bedre-enn-dagsavisene-skal-ha-det-til\/","title":{"rendered":"Oro Restaurant – Bedre enn dagsavisene skal ha det til"},"content":{"rendered":"

NB! Oro og Oro Bar & Grill la ned driften sensommeren\/h\u00f8sten 2016. Helsesituasjonen til N\u00e6ss ble oppgitt som \u00e5rsak til nedleggelsen.<\/p>\n

Bes\u00f8kt: 06.02.2016
\nAdresse: Tordenskiolds gate 6A, 0160 Oslo
\nWebside: http:\/\/www.ororestaurant.no<\/a><\/p>\n

Marianne liker \u00e5 mobbe meg for at jeg ikke klarer \u00e5 v\u00e6re alene hjemme en helg. Kanskje har hun et lite poeng, for kjenner jeg lukta av en helg hun skal vekk er jeg ofte kjapp med \u00e5 fikse meg en reservasjon p\u00e5 noen restauranter, enten det er i Tyskland, Frankrike, Italia eller Sveits. S\u00e5nn som da hun skulle en helg hjem til Bergen, og vipps hadde jeg en langtur til New York for \u00e5 spise p\u00e5 Eleven Madison Park. Det er kanskje ikke noen vinneroppskrift p\u00e5 husfred \u00e5 bestille New York-tur uten \u00e5 h\u00f8re med kj\u00e6resten sin, men hittil har jeg n\u00e5 kommet unna med det.<\/p>\n

N\u00e5r Marianne en helg i februar skulle til Hemsedal med jobben, var igjen tankene min raskt av g\u00e5rde p\u00e5 hva hvilke egotripper jeg kunne f\u00e5 ut av den helgen. Tankene gikk til b\u00e5de Paris, hvor jeg fortsatt har mye ugjort, men p\u00e5 min forrige tur dit lovet jeg at hun skulle f\u00e5 bli med p\u00e5 den neste. Dessuten er helgeturer til Paris ofte litt tr\u00f8blete, da mange av byens beste restauranter faktisk bare holder \u00e5pent p\u00e5 hverdager. Men fornuften inntok meg og jeg bestemte meg for \u00e5 fokusere p\u00e5 Norge. Til slutt satt jeg der med en reservasjon p\u00e5 Credo p\u00e5 fredagskvelden og med et fly hjem p\u00e5 l\u00f8rdag tidlig nok til \u00e5 rekke ett eller annet i Oslo p\u00e5 l\u00f8rdagen.<\/p>\n

Mens jeg tenkte p\u00e5 hvilke muligheter jeg hadde p\u00e5 relativt kort varsel, kom jeg p\u00e5 at Oro Restaurant en gang i h\u00f8st hadde gjen\u00e5pnet d\u00f8rene. Strengt tatt tygde jeg litt p\u00e5 om jeg skulle gidde for det har aldri v\u00e6rt lett \u00e5 bli klok p\u00e5 Terje N\u00e6ss n\u00e5r det gjelder restaurantdrift. Han har hatt en serie merkelige utspill i media, som har f\u00e5tt meg til \u00e5 lure p\u00e5 b\u00e5de hva slags restaurant han \u00f8nsker \u00e5 drive og hva slags gjester han egentlig \u00f8nsker \u00e5 ha der.<\/p>\n

\"Interi\u00f8r<\/a>
Interi\u00f8r p\u00e5 Oro Restaurant<\/figcaption><\/figure>\n

P\u00e5 Onda gikk N\u00e6ss og Pal skyh\u00f8yt ut i pressen med en ambisjon om to stjerner i Guide Michelin. S\u00e5 fulgte restauranten opp med noen for meg merkelige valg som gjorde at jeg valgt \u00e5 holde meg unna. Kombinasjonen av \u00e5 holde stengt p\u00e5 l\u00f8rdager oste av et \u00f8nske om forretningskunder og at de gikk ut og krevde en minstepris av gjestene sine p\u00e5 tre tusen kroner pr hode vakte en del oppsikt i media. Prisniv\u00e5et isolert sett skremte meg ikke, men den fiendtlige innstillingen til gjester gjorde det definitivt. N\u00e5r restauranten heller ikke \u00f8nsket bordreservasjoner p\u00e5 minimum fire personer konkluderte jeg raskt med at dette var en restaurant som fikk klare seg uten meg.<\/p>\n

Men det er ikke bare p\u00e5 Onda jeg har reagert p\u00e5 at N\u00e6ss har fors\u00f8kt \u00e5 distansere seg fra gjester som betaler regningen fra egen lomme. Ogs\u00e5 p\u00e5 Oro har de hatt noen merkelige utspill og det er ikke mer enn halvannet \u00e5r siden N\u00e6ss var ute i Dagens N\u00e6ringsliv og sa at de ikke tok bordbestillinger for mindre enn \u00e5tte personer. Det viste seg \u00e5 ikke g\u00e5 bra det heller.<\/p>\n

Men i september samlet N\u00e6ss sammen en serie sterke kokkenavn med Hellstr\u00f8m i spissen for \u00e5 booste en ny\u00e5pning av Oro Restaurant. Etter det hadde jeg sett noen litt lunkne anmeldelser og utover det hadde jeg h\u00f8rt lite. Borte virket i alle fall den gamle innstillingen til gjestfrihet, og det m\u00e5tte jo v\u00e6re en god anledning til \u00e5 sjekke ut hva som foreg\u00e5r bak den litt glorete fasaden.<\/p>\n

For mitt vedkommende var dette f\u00f8rste gang jeg bes\u00f8kte Oro Restaurant. Hj\u00f8rnelokalet derimot har jeg ikke tall p\u00e5 hvor mange ganger jeg har bes\u00f8kt, men med konseptene Plata, Smak av Oro og Oro bar & Grill har det blitt noen ganger. I h\u00f8st skiftet imidlertid konseptet til Bar & Grill by Oro, men med det mistet de ogs\u00e5 sin ettertraktede Bib Gourmand i Guide Michelin.<\/p>\n

Etter ny\u00e5pningen i september har Oro Restaurant lagt seg p\u00e5 en a la carte-meny, en 4-retters vegetarmeny (695,-) og en 6-retters smaksmeny (1295,-) som kan barberes ned til en 4-retter (995,). Jeg gikk for sistnevnte og h\u00e5pet at Oro hadde noen godbiter til meg i l\u00f8pet av kvelden.<\/p>\n

P\u00e5 Oro var det ingen apetittvekkere og de kj\u00f8rte p\u00e5 med f\u00f8rste rett. Dette var en salat, men av det litt eksklusive slaget med b\u00e5de foie gras og pata negra. I tillegg besto retten av haricot-b\u00f8nner, sennepsviaigrette og de tynneste reddikskivene jeg noen gang har sett. Dette var en enkel, men velsmakende rett. Her er det de eksklusive r\u00e5varene som b\u00e6rere retten, uten at det n\u00f8dvendigvis ligger noe negativt i det.<\/p>\n

\"Salat<\/a>
Salat med Pata Negra og foie gras<\/figcaption><\/figure>\n

Rett nummer to var kamskjell. To halve skjell var perfekt pannestekt. Inni var skjellet mykt og p\u00e5 stekesiden en gyllen skorpe. De stekte skjellmusklene var lagt i en sj\u00f8krepsconsomme som var sv\u00e6rt kraftig. S\u00e5 kraftig at noen helt sikkert ville ment det ble litt voldsomt for en skj\u00f8r r\u00e5vare som kamskjell, men samtidig sto s\u00f8dmen fra skjellet veldig fint mot den smaksrike consommeen. I den klarede suppen fant man ogs\u00e5 en ravioli, farget med blekk og fylt med hakket kamskjell. Til slutt var det ogs\u00e5 en fennikelpure smaksatt med safran og fennikelstilk. For meg var dette en sv\u00e6rt vellykket rett, selv om jeg mistenker at noen kanskje ville sagt at dette ble litt vel intenst.<\/p>\n

\"Ravioli<\/a>
Ravioli med kamskjell<\/figcaption><\/figure>\n

Forrige rett hadde gjort meg i godt hum\u00f8r og spent p\u00e5 hva torsken som skulle komme. Torsken var pannestekt, flaket fint n\u00e5r man stakk gaffelen i den, men jeg kunne nok \u00f8nsket meg \u00f8rlite mer salt. Jeg har alltid hatt et inntrykk av at N\u00e6ss liker \u00e5 bruke eksklusive r\u00e5varer, et inntrykk han i alle fall ikke avkreftet her. Torsken var nemlig toppet med revet perigord-tr\u00f8ffel og en saus smaksatt med den samme sorte tr\u00f8ffelen. I tillegg ble artisjokkhjerte, en velkjent og vellykket kombinasjon for den sorte tr\u00f8ffelen.<\/p>\n

\"Torsk<\/a>
Torsk med sort tr\u00f8ffel fra P\u00e9rigord<\/figcaption><\/figure>\n

Kalv fra R\u00f8ros med Terjes hemmelige kryddersaus. P\u00e5 den kvinnelige servit\u00f8ren h\u00f8rtes det ut som sausen var s\u00e5 hemmelig at knapt kokkene visste hva den besto av, men jeg tror like gjerne det var bare var den kvinnelige servit\u00f8ren som ikke visste innholdet. Det relativt store stykket med kalvekj\u00f8tt hadde f\u00e5tt grillstriper p\u00e5 utsiden, mens innsiden var kj\u00f8ttet medium rare. Utover kj\u00f8tt og saus var brent l\u00f8k, potetpure, ertepure og rosettk\u00e5l. Sausen, som i menyen var oppgitt som r\u00f8dvinsaus, hadde et klart krydderpreg, uten at jeg helt klarte \u00e5 plassere smakene. Men selv om jeg ikke klarte \u00e5 plassere krydderne var sausen.<\/p>\n

Her er det kj\u00f8ttet og saus som dominerer, mens tilbeh\u00f8ret spilte annenfiolin. Det kunne kanskje virke litt uraffinert, for dette var en robust rett, men uansett var dette rett og slett skikkelig, skikkelig godt.<\/p>\n

\"Kalvefilet<\/a>
Kalvefilet med rosettk\u00e5l og r\u00f8dvinsaus<\/figcaption><\/figure>\n

S\u00e5 var det ostene da. P\u00e5 tallerkenen l\u00e5 tre stykker, en epoisse, en mont d\u2019or og en chevre. Det var tydelig ikke helt enkelt \u00e5 holde styr p\u00e5, for jeg m\u00e5tte hjelpe servit\u00f8ren med hva som var hva n\u00e5r det gjaldt ostene. Fra min side f\u00e5r de cred for \u00e5 v\u00e5ge \u00e5 servere en s\u00e5pass s\u00e6r ost som epiosse i en fast meny, men jeg blir ikke overrasket om andre vil kunne v\u00e6re mer lunkne til dette valget.<\/p>\n

\"Franske<\/a>
Franske oster<\/figcaption><\/figure>\n

Desserten i kveldens meny var tarte tatin, eller epleterte som det gjerne ogs\u00e5 kan kalles p\u00e5 norsk. Eplene var gjennomtrukket av karamell, mens bunnen hadde med en spr\u00f8 og fin konsistens. Personlig synes jeg det g\u00e5r utover friskheten i eplene med n\u00e5r de bader i slike mengder sukker, men det er n\u00e5 en gang slik en tarte tatin skal v\u00e6re. Som tilbeh\u00f8r ble det servert eplesorbet og bringeb\u00e6rsorbet, der begge var superbe i konsistens, men kunne godt hatt litt mer intensitet i fruktsmaken. Bilde glemte jeg visst p\u00e5 denne retten, men presentasjonen var ikke utpreget spektakul\u00e6r.<\/p>\n

Jeg var n\u00e5 gjennom hele menyen, men under sterk tvil fant jeg ut at jeg hadde lyst p\u00e5 en dessert til. Dermed ble en sjokolademousse bestilt og den ble servert med bringeb\u00e6r og romiskrem. Selve moussen var kanskje vel kompakt, og inne i den dukket det opp en halvkule p\u00e5 m\u00f8rk sjokolade. Ogs\u00e5 denne halvkulen hadde en konsistens som var litt s\u00e5 som s\u00e5, den var b\u00e5de hard og kornete. Men der selve moussen var litt anonym i sjokoladesmaken hadde denne halvkulen en dyp og rik sjokolade med en utpreget smak av r\u00f8de b\u00e6r. Iskremen var god, uten \u00e5 skille seg spesielt ut verken i den ene eller andre retningen.<\/p>\n

\"Sjokolademousse\"<\/a>
Sjokolademousse<\/figcaption><\/figure>\n

Med prisniv\u00e5et Oro Restaurant har lagt seg p\u00e5 er det n\u00e6rliggende \u00e5 sammenligne litt mot Statholdergaarden hvor prisene b\u00e5de p\u00e5 den 6-retters menyen og a la catre er n\u00e6rmest identiske. Men noen Michelinstjerne vil det ikke bli av dette her, til det er prestasjonene for ujevne. Likevel synes jeg Oro har f\u00e5tt vel hard medfart i anmeldelser i dagspressen, for maten her har faktisk mye bra ved seg.<\/p>\n

P\u00e5 mange m\u00e5ter var jeg egentlig godt forn\u00f8yd n\u00e5r m\u00e5ltidet var over, men. Ja det var virkelig et men her, og det var servicen. Jeg har i dette innlegget bevisst valgt \u00e5 tone ned den delen av restaurantbes\u00f8ket, men noe m\u00e5 sies for det var faktisk ganske ille. Skal man betale over to tusen kroner for et m\u00e5ltid holder det rett og slett ikke med servit\u00f8rer som leser etikettene p\u00e5 vinflaskene f\u00f8r de g\u00e5r ut til bordet, ikke aner hva slags oster man serverer eller som ikke kan svare p\u00e5 selv enkle sp\u00f8rsm\u00e5l rundt mat og vin. I l\u00f8pet av m\u00e5ltidet ble episodene mange, selv om kun et f\u00e5tall av de er nevnt her. I forhold til service hadde hele bes\u00f8ket hadde et skj\u00e6r av komikk over seg, som Oro Restaurant ikke burde v\u00e6re stolte av. Hvis de har hatt bes\u00f8k av noen Michelin-inspekt\u00f8r i 2015 m\u00e5 de ha f\u00e5tt bakoversveis av kunnskapsniv\u00e5et ute i spisesalen.<\/p>\n

I sum leverer Oro Restaurant ganske bra mat, selv om prisen kanskje er vel stiv. Men det skal ogs\u00e5 nevnes at de ikke g\u00e5r av veien for \u00e5 benytte eksklusive r\u00e5varer som perigord-tr\u00f8ffel, foie gras og bellota-skinke. P\u00e5 Oro holder man fortsatt liv i den klassiske restaurantmaten hvor inspirasjonen kommer fra fransk kj\u00f8kken i langt fremfor det nordiske.<\/p>\n

Siden mitt bes\u00f8k har Oro satt ned prisene noe. De har kuttet ost fra den faste menyen og tar i dag 895,- for dagens femretter. Jeg er spent p\u00e5 hvordan denne omleggingen vil sl\u00e5 seg ut for bes\u00f8ket p\u00e5 Oro. Det kan se ut som det er vanskelig for N\u00e6ss \u00e5 finne en profil for Oro som gir en b\u00e6rekraftig drift. Samtidig har han en egen evne til \u00e5 kludre til sine egne konsepter, b\u00e5de med endringer og merkelige utspill i media. Som potensiell gjest er det lett \u00e5 bli litt forvirret p\u00e5 hva egentlig Oro \u00f8nsker \u00e5 v\u00e6re og hva man kan vente seg av et bes\u00f8k der. Mitt bes\u00f8k besto imidlertid av ganske bra mat, men dessverre av veldig ufagl\u00e6rte servit\u00f8rer.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

NB! Oro og Oro Bar & Grill la ned driften sensommeren\/h\u00f8sten 2016. Helsesituasjonen til N\u00e6ss ble oppgitt som \u00e5rsak til nedleggelsen. Bes\u00f8kt: 06.02.2016 Adresse: Tordenskiolds gate 6A, 0160 Oslo Webside: http:\/\/www.ororestaurant.no Marianne liker \u00e5 mobbe meg for at jeg ikke klarer \u00e5 v\u00e6re alene hjemme en helg. Kanskje har hun et lite poeng, for kjenner […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1547,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,32,57,22,23],"class_list":["post-1542","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-hoy","tag-middelhavsmat","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1542","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1542"}],"version-history":[{"count":3,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1542\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2769,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1542\/revisions\/2769"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1547"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1542"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1542"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1542"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}