Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":2307,"date":"2017-08-24T18:56:24","date_gmt":"2017-08-24T18:56:24","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2307"},"modified":"2018-11-04T17:29:08","modified_gmt":"2018-11-04T17:29:08","slug":"restaurant-zass-pa-kanten-av-stupet","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2017\/08\/24\/restaurant-zass-pa-kanten-av-stupet\/","title":{"rendered":"Restaurant Zass \u2013 P\u00e5 kanten av stupet"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.08.2017
\nAdresse: Via Laurito, 2, 84017 Positano SA, Italia
\nWebside: http:\/\/www.ilsanpietro.it<\/a><\/p>\n

Den selvp\u00e5lagte sommerferien \u00a0for Runes kulinariske verden er over, og vi begynner h\u00f8stsessongen med et av restaurantbes\u00f8kene fra sommerens bryllupsreise. P\u00e5 den f\u00f8rste uken oppholdt vi oss i Kroatia, en uke jeg kulinarisk sett verken hadde s\u00e6rlig forventninger til eller gjort noe som helst forarbeid p\u00e5. Det var f\u00f8rst n\u00e5r vi p\u00e5 uke to forflyttet oss til Italia, n\u00e6rmere bestemt Amalfikysten, at ambisjonene i matveien tiltok.<\/p>\n

N\u00e5 var strengt tatt m\u00e5let med turen \u00e5 slappe av og ikke legge all verdens med planer, men noen restaurantbookinger hadde jeg selvsagt sneket med i bagasjen. En av dem var en lunch p\u00e5 Restaurant Zass, en restaurant jeg visste minimalt om utover at det var en hotellrestaurant som hadde en stjerne i Guide Michelin, l\u00e5 kun to kilometer fra hotellet v\u00e5rt og kunne by p\u00e5 en spektakul\u00e6r utsikt. Restauranten ligger p\u00e5 femstjernershotellet Il San Pietro di Positano, et hotell som klamrer seg fast i de stupbratte fjellveggene som g\u00e5r rett ned i sj\u00f8en omtrent hundre meter lenger nede.<\/p>\n

\"Hotel<\/a>
Hotel Il San Pietro di Positano<\/figcaption><\/figure>\n
\"Verandaen<\/a>
Verandaen p\u00e5 Restaurant Zass<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg hadde et par dager i forveien sendt en re-bekreftelse av bordreservasjonen, uten \u00e5 f\u00e5 svar p\u00e5 denne. Likevel regnet jeg med at alt var i skj\u00f8nneste orden. N\u00e5r vi ankom Hotel San Pietro og Restaurant Zass var ikke et eneste bord besatt, s\u00e5 det var da heller ingen grunn til bekymring. Lenge trodde jeg faktisk vi skulle v\u00e6re de eneste gjestene, men etter hvert dukket det opp noen flere som trolig bodde p\u00e5 hotellet.<\/p>\n

Det var uvanlig varmt, selv for \u00e5rstiden \u00e5 v\u00e6re, s\u00e5 vi ble anbefalt \u00e5 sitte inne fremfor p\u00e5 verandaen, et r\u00e5d vi valgt \u00e5 lytte til. S\u00e5 ble det to glass franciacorta til aperitiff, mens den f\u00f8rste flasken med vann forsvant p\u00e5 noen f\u00e5 minutter. Menyen var a la carte, oppbygd p\u00e5 tradisjonelt italiensk vis. Planen var \u00e5 ha en lettere lunch og jeg foreslo for Marianne at vi skulle g\u00e5 for antipasti og pasta (primi piatti), og heller la hovedretten (secondi piatti) v\u00e6re.<\/p>\n

\"Appetittvekker<\/a>
Appetittvekker<\/figcaption><\/figure>\n

Som antipasti falt valget p\u00e5 en kald tomatsuppe med vannmelon og markjordb\u00e6r. Med sensommerens heteb\u00f8lge i Syd-Europa f\u00f8ltes det veldig riktig \u00e5 velge en kald, lett og frisk rett som start p\u00e5 lunchen. Og siden vi tross alt befant oss midt i hjertet for dyrking av San marzano-tomaten, f\u00f8ltes valget veldig naturlig. Suppen hadde en fin balanse mellom syrlighet og s\u00f8dme og markjordb\u00e6rene som fulgte med p\u00e5 kanten ga suppen en ekstra touch av friskhet og sommer. Oppi suppen l\u00e5 det ogs\u00e5 sm\u00e5 kuler av vannmelon, noe som gjorde at sommerf\u00f8lelsen festet grepet enda tydeligere.<\/p>\n

\"Antipasti:<\/a>
Antipasti: kald tomatsuppe med markjordb\u00e6r og vannmelon<\/figcaption><\/figure>\n

P\u00e5 valg av primi hadde for min del valget falt p\u00e5 en hummerpasta, i h\u00e5p om \u00e5 rette opp i noen d\u00e5rlige minner om en sv\u00e6rt tragisk utgave av tilsvarende rett p\u00e5 hotellet i Dubrovnik uken f\u00f8r. Retten bestod av tagliatelle i skalldyrsaus med selleristang, pistasjn\u00f8tter og sm\u00e5 biter av hummerkj\u00f8tt. Pastaen i seg selv var ypperlig, noe som ikke er spesielt oppsiktsvekkende i Italia. Skalldyrsausen hadde bra fylde av skalldyrsmak, og var uten nevneverdig bitterhet. Retten leverte bra i forhold til forventningene og den kjipe Dubrovnikpastaen ble plassert grundig i skyggen av denne.<\/p>\n

\"Pasta<\/a>
Pasta med hummer, stangselleri og pistasj<\/figcaption><\/figure>\n
\"Mariannes<\/a>
Mariannes primo: Ravioli med noe….<\/figcaption><\/figure>\n

Til dessert ble det en variant av cr\u00e9me br\u00fbl\u00e9e, servert med en sorbet p\u00e5 granny smith. Den var grei nok, men gjorde ikke mer ut av seg enn man b\u00f8r forvente p\u00e5 en restaurant med stjerne i Guide Michelin.<\/p>\n

\"Cr\u00e9me<\/a>
Cr\u00e9me br\u00fbl\u00e9e med granny smith<\/figcaption><\/figure>\n
\"Mariannes<\/a>
Mariannes dessert p\u00e5 bringeb\u00e6r og rabarbra<\/figcaption><\/figure>\n

Restaurant Zass leverte en god lunch med fantastisk utsikt. Ut i fra mitt bes\u00f8k vil jeg si at de s\u00e5 vidt forsvarer stjernen sin, men jeg tviler sterkt p\u00e5 om de noen sinne kommer til \u00e5 hanke inn en stjerne til. Men med sin beliggenhet var den absolutt et veldig godt egnet sted for \u00e5 sl\u00e5 i hjel et par timer med lunch, mens jeg dr\u00f8mte meg bort i havet, de stupbratte klippene og min nybakte kone.<\/p>\n

\"Marianne<\/a>
Marianne ved inngangen p\u00e5 Il San Pietro med Postiano i bakgrunn<\/figcaption><\/figure>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.08.2017 Adresse: Via Laurito, 2, 84017 Positano SA, Italia Webside: http:\/\/www.ilsanpietro.it Den selvp\u00e5lagte sommerferien \u00a0for Runes kulinariske verden er over, og vi begynner h\u00f8stsessongen med et av restaurantbes\u00f8kene fra sommerens bryllupsreise. P\u00e5 den f\u00f8rste uken oppholdt vi oss i Kroatia, en uke jeg kulinarisk sett verken hadde s\u00e6rlig forventninger til eller gjort noe som […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2308,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[126,147,64,32,28,30,42],"class_list":["post-2307","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-amalfi","tag-campania","tag-en-stjerne","tag-hoy","tag-italia","tag-italiensk","tag-klassisk"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2307","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2307"}],"version-history":[{"count":3,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2307\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2334,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2307\/revisions\/2334"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2308"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2307"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2307"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2307"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}