Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":2322,"date":"2017-09-07T20:26:52","date_gmt":"2017-09-07T20:26:52","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2322"},"modified":"2017-09-07T20:38:47","modified_gmt":"2017-09-07T20:38:47","slug":"a-laise-oslos-beste-stjernekandidat","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2017\/09\/07\/a-laise-oslos-beste-stjernekandidat\/","title":{"rendered":"\u00c0 L\u2019aise \u2013 Oslos beste stjernekandidat?"},"content":{"rendered":"
Bes\u00f8kt: 16.08.2017 Tilbake fra bryllupsreise var det rett over i en tilv\u00e6relse som gressenkemann, da Marianne skulle jobbe i Haugesund hele uken. N\u00e5 var hvetebr\u00f8dsdagene over, og hverdagene med grovbr\u00f8d skulle igjen gjenerobres. For \u00e5 sikre en myk overgang hadde jeg f\u00e5tt det for meg at en onsdagsmiddag p\u00e5 \u00c0 l\u2019aise burde v\u00e6re en god ide og sikret meg en reservasjon mens jeg enda var p\u00e5 ferie.<\/p>\n Dette skulle bli mitt andre bes\u00f8k p\u00e5 \u00c0 l\u2019asie, det f\u00f8rste var mai med full meny. Den gang skulle jeg av g\u00e5rde p\u00e5 egenh\u00e5nd, men det endte med at broderen hang seg p\u00e5 s\u00e5nn helt i siste liten. Denne gangen var planen \u00e5 sjekke ut stedets \u00e0 la carte, og nok en gang var planen \u00e5 stikke alene. Men, akkurat som sist, dagen f\u00f8r meldte broderen sin interesse og dermed ble det nok en gang br\u00f8drene brothers som skulle ut \u00e5 spise.<\/p>\n \u00c0 L\u2019aise \u00e5pnet i februar og har satset p\u00e5 klassisk fransk mat. Her verdsettes den klassiske og luksuri\u00f8se restaurantopplevelsen, og her f\u00e5r du mer tr\u00f8ffel og g\u00e5selever enn du f\u00e5r gaukesyre og fermenterte gulr\u00f8tter. P\u00e5 kj\u00f8kkenet regjerer Ulrik Jepsen, som kommer fra jobben som kj\u00f8kkensjef p\u00e5 Eng\u00f8 g\u00e5rd. Fra f\u00f8r har han bakgrunn fra blant annet Roux-restauarnten Waterside inn i Bray utenfor London med tre stjerner i Guide Michelin og enstjernerene Kokkeriet og S\u00f8ller\u00f8d Kro i K\u00f8benhavn. Det m\u00e5 jo sies \u00e5 v\u00e6re en solid CV, og b\u00f8r v\u00e6re et godt fundament for kvaliteten og presisjonen som kreves for \u00e5 drive en topprestaurant.<\/p>\n En gang i sommer s\u00e5 jeg i en eller annen nettavis en artikkel med en liste over insta-vennelige spisesteder. Jeg husker ikke s\u00e6rlig mer, for strengt tatt er jeg langt mer opptatt av \u00e5 spise enn \u00e5 fotografere, men \u00c0 l\u2019aise var neppe \u00e5 finne p\u00e5 den listen med sin dunkle belysning. Og da jeg i tillegg \u00f8delagte kameraet mitt i ferien og m\u00e5ttet ta til takke med mobil denne kvelden, ble ikke bildene akkurat top noch. Men det f\u00e5r uansett duge.<\/p>\n Som sagt var planen for kvelden \u00e0 la carte. Den menyen besto av fire forretter, tre hovedretter og, foruten ost, to desserter. Av forrettene hadde alle sin base fra havet og jeg valgte \u00e5 g\u00e5 for hummerravioli (295,-). Hovedrettene var b\u00e5de fugl og fisk, ja og kj\u00f8tt i tillegg. Etter litt tvil gikk jeg for vaktel (395,-). Til dessert ble det hvit sjokolade \u00abdome\u00bb (245,-)<\/p>\n \u00c0 L\u2019aise er en restaurant med et \u00e5penbart h\u00f8yt ambisjonsniv\u00e5 og startet selvsagt m\u00e5ltidet med en serie amuse-bouche, eller appetittvekkere for de som trives best med norsk benevnelser. Av de tre som kom p\u00e5 bordet f\u00f8rst var det husets fish \u2018n chips p\u00e5 lomre som imponerte mest, men varianten av egg benedict som fulgte etterp\u00e5 var helt suveren.<\/p>\n Kveldens f\u00f8rste rett var en ravioli fylt med villaks og skotsk hummer. Til raviolien fulgte en squash, stekt fennikel og en coraline-saus. For meg var sausnavnet ukjent, men forstod jeg Ulriks danske presentasjon rett var den kokt p\u00e5 hummerskroget og tilsatt sauternes. Selve raviolien hadde visse likhetstrekk med Gordon Ramsays <\/a>signaturrett, og ogs\u00e5 denne smakte nydelig. Faktisk var den nettopp denne retten som ga meg ideen til \u00e5 ta en ny tur for \u00e5 teste ut a la carte. S\u00e5nn sett var forventningene h\u00f8ye, uten at jeg ble skuffet av den grunn.<\/p>\n Til hovedrett skulle det spises vaktel. Vi hadde jo allerede inntatt egget i appetittvekkeren, men n\u00e5 var det selve fuglen som skulle til pers. Stykker av rosastekt bryst var fylt med b\u00e5de foie gras og syltet perigordtr\u00f8ffel. Som tilbeh\u00f8r fulgte blant annet en potetkrem med enda mer tr\u00f8ffel, br\u00f8nnkarse og kantareller.<\/p>\n Selv om forretten leverte godt var det denne retten som virkelig imponerte. Dette var en klassisk velkomponert rett, som hadde fokus p\u00e5 harmoni i smakene fremfor kontraster. Dette var rett og slett fantastisk bra og en av de aller beste rettene jeg har spist i \u00e5r.<\/p>\n P\u00e5 meg ble det hvit sjokolade til kveldens dessert, mens brodern skilte lag og gikk for en variant av for\u00eat noire, for meg bedre kjent som Schwarzwalderkuche. Min hvite sjokoladedome besto av et sirkul\u00e6rt skall p\u00e5 temperert hvit sjokolade fylt med frossen marengs, salt karamell, sabl\u00e9 breton og en sabayon med champagne og pasjonsfrukt. Teknisk var dette elegant gjennomf\u00f8rt og kombinasjon av kakaofettet i den hvite sjokoladen kledde den syrlige pasjonsfrukten godt.<\/p>\n Kvelden ble avrundet med kaffe og petit four, f\u00f8r vi tok regningen og stakk av g\u00e5rde. Totalt kom dette bes\u00f8ket p\u00e5 1750 kroner, for tre retter, fire glass vin, kaffe og driks. Det synes jeg er ganske bra verdi for pengene, for selv om det ikke er direkte billig er det h\u00f8y kvalitet p\u00e5 alt som serveres. Det er litt i motsetning til forrige bes\u00f8k, der jeg synes totalregningen var i dyreste laget. Den gangen endte regningen p\u00e5 4200 kroner, inkludert aperitiff, mat, vinpakke, ost og kaffe med calvados. Det skal i rettferdighetens navn sies at det florerte med dyre r\u00e5varer og eksklusive viner, men n\u00e5r regningen overgikk full pakke p\u00e5 fjor\u00e5rets Maaemo<\/a>-bes\u00f8k finner jeg det litt i overkant. Men, ogs\u00e5 den gang leverte de et veldig solid m\u00e5ltid, og \u00c0 L\u2019aise er opplagt en kandidat for en stjerne n\u00e5r 2018-guiden til Michelin lanseres til vinteren.<\/p>\n Med sin klassiske franske mat og et mer tradisjonelt restaurantpreg er \u00c0 L\u2019aise absolutt en restaurant veldig etter mitt hjerte, og en type restaurant som Oslo definitivt trenger. Av dagens Oslo-restauranter er nok Statholdergaarden<\/a> og Feinschmecker<\/a> de mest n\u00e6rliggende \u00e5 sammenligne med, men maten p\u00e5 \u00c0 L\u2019aise er i mine \u00f8yne enda et hakk hvassere. \u00c0 L\u2019aise fremst\u00e5r ogs\u00e5 som et par hakk mer formell og servicen kan tidvis virke litt stiv og upersonlig. Heldigvis gjelder det ikke n\u00e5r kj\u00f8kkensjefen selv er ute og presenterer maten, og ogs\u00e5 husets kvinnelige sommelier leverer en personlig service som l\u00f8fter bes\u00f8ket for min del.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Bes\u00f8kt: 16.08.2017 Adresse: Essendrops gate 6, 0368 Oslo Webside: http:\/\/www.alaise.no\/ Tilbake fra bryllupsreise var det rett over i en tilv\u00e6relse som gressenkemann, da Marianne skulle jobbe i Haugesund hele uken. N\u00e5 var hvetebr\u00f8dsdagene over, og hverdagene med grovbr\u00f8d skulle igjen gjenerobres. For \u00e5 sikre en myk overgang hadde jeg f\u00e5tt det for meg at en […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2328,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,32,42,23],"class_list":["post-2322","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-hoy","tag-klassisk","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2322","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2322"}],"version-history":[{"count":2,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2322\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2333,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2322\/revisions\/2333"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2328"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2322"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2322"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2322"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\nAdresse: Essendrops gate 6, 0368 Oslo
\nWebside: http:\/\/www.alaise.no\/<\/a><\/p>\n<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>