Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":2559,"date":"2018-01-13T13:43:36","date_gmt":"2018-01-13T13:43:36","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2559"},"modified":"2018-01-27T10:08:18","modified_gmt":"2018-01-27T10:08:18","slug":"brasserie-ouest-fransk-pa-frogner","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2018\/01\/13\/brasserie-ouest-fransk-pa-frogner\/","title":{"rendered":"Brasserie Ouest – fransk p\u00e5 Frogner"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 06.01.2018
\nAdresse: Elisenbergveien 19A, 0265 Oslo
\nWebside: www.brasserieouest.no<\/a><\/p>\n

Det har blitt et nytt \u00e5r og da f\u00f8rste helgen av januar kom var det p\u00e5 virkelig p\u00e5 h\u00f8y tid \u00e5 f\u00e5 kj\u00f8pt inn de siste julegavene. Marianne skulle f\u00e5 fjellsko, men p\u00e5 grunn av usikkerheten rundt modeller og st\u00f8rrelser ble innkj\u00f8pet utsatt til hun kunne v\u00e6re med selv. Dermed ble det en bytur l\u00f8rdag ettermiddag, noe som selvsagt ogs\u00e5 b\u00f8d p\u00e5 en anledning for \u00e5 spise ute. Det er sjelden jeg lar slike anledninger g\u00e5 fra meg, og denne gangen hadde jeg s\u00f8rget for \u00e5 reservere oss et bord p\u00e5 Brasserie Ouest.<\/p>\n

Brasserie Ouest ligger p\u00e5 fineste Frogner, s\u00e5nn omtrent et steinkast unna restaurant Feinschmecker<\/a>\u00a0og BA53<\/a>. Stedet \u00e5pnet p\u00e5 sensommeren i fjor og menneskene bak har jobbet p\u00e5 en rekke velkjente restauranter. Tre av dem er \u00f8sterrikske, og i forbindelse med \u00e5pningen uttalte kj\u00f8kkensjef Matthias Bernwieser til en kjent n\u00e6ringslivsavis at de b\u00e5de \u00f8nsket en \u00f8sterriksk touch og at de ogs\u00e5 \u00f8nsket \u00e5 strekke strikken i forhold til \u00e5 servere innmat.<\/p>\n

Navnet gir umiddelbart litt assosiasjoner til Paul Bocuse sine brasserier i Lyon, der de har f\u00e5tt navn etter den geografiske beliggenheten. Selv har jeg bare v\u00e6rt p\u00e5 Le Sud<\/a>, men han har ogs\u00e5 sitt Brasserie de l’Ouest. Men ambisjonen er ikke \u00e5 etterligne navnebroren sin i Lyon, men snarere v\u00e6re en norsk variant av et Paris-brasserie.<\/p>\n

Menyen er ganske typisk fransk. Den best\u00e5r av en ganske begrenset \u00e0 la carte, samt en dagens 3-retter. Jeg var en tur og spiste her en gang i oktober ogs\u00e5, og det var ikke skjedd store endringer p\u00e5 a la carte-rettene siden den gang. Alle de tre rettene jeg spiste da, sto i alle fall fortsatt p\u00e5 menyen og med en s\u00e5pass liten meny synes jeg kanskje det burde v\u00e6rt hyppigere utskifting av rettene. Men jeg hadde uansett ikke store problemer med \u00e5 finne noe fristende uten \u00e5 g\u00e5 for gjentakelser, og dessuten har de ogs\u00e5 dagens meny \u00e5 lene seg p\u00e5 med hensyn til fornying.<\/p>\n

B\u00e5de Marianne og jeg bestemte oss for forrett og hovedrett, men i det jeg gjorde bestillingen la jeg ogs\u00e5 p\u00e5 friterte froskel\u00e5r som en \u00f8rliten ekstra starter. Marianne virket selvsagt skeptisk, men det var jo tross alt like mye for hennes del for jeg spiste de samme froskel\u00e5rene forrige gang jeg var her, mens hun aldri hadde spist amfibier. Frosken ble servert med en hvitl\u00f8k og persilleremulade og en liten bit sitron. Friteringen av froskel\u00e5rene var ypperlig, men smaksmessig var de egentlig ikke veldig spennende.<\/p>\n

\"Fritert<\/a>
Fritert froskel\u00e5r<\/figcaption><\/figure>\n

Sist jeg var her spiste jeg bouillabaisse, s\u00e5 denne gangen falt valget p\u00e5 husets salat. Den ble servert med p\u00e6rer, r\u00f8dbeter, chevre, hasseln\u00f8tter og bacon, og selv om den var grei nok ble jeg litt misunnelig p\u00e5 Mariannes agurk- og sennepsravioli. Salaten var n\u00e5 uansett vellaget og smakskombinasjonene var i velkjent terreng, s\u00e5 resultatet var like trygt som valget av rett.<\/p>\n

\"\"<\/a>
Salat med chevre, bacon og hasseln\u00f8tter<\/figcaption><\/figure>\n

Heller ikke i valg av hovedrett var jeg vel utpreget dristig denne kvelden, der jeg gikk for husets indrefilet. Den ble bestilt medium rare, en stekegrad de traff godt p\u00e5. Biffen ble servert med brocolini, voksb\u00f8nner, sm\u00e5 terninger av oksetunge og en demi glace. I en kurv ved siden av kom det pommes frites, som var drysset lett med revet parmesan. Potetene var rett og slett veldig gode, trolig de beste fritsene jeg har spist i Oslo. N\u00e5r det gjaldt sausen kunne jeg gjerne tenkt meg en enda mer dybde i demi glacen, men den fungerte for all del fint slik den var. Bitene med oksetunge var en liten vri, men tilf\u00f8rte egentlig ikke retten s\u00e5 veldig mye.<\/p>\n

\"Okse,<\/a>
Okse, voksb\u00f8nner og brocolini<\/figcaption><\/figure>\n
\"Pommes<\/a>
Pommes frites<\/figcaption><\/figure>\n

Det var fortsatt litt plass etter hovedretten, s\u00e5 det m\u00e5tte nesten bli en dessert ogs\u00e5. Valget falt p\u00e5
\nhvit sjokolademousse med lavender, kandisert ingef\u00e6r og ferskensorbet. Sjokolademoussen minnet egentlig mer om en krem, men det skal sies at den like fullt var veldig luftig. Ferskensorbeten var et friskt innslag, men jeg skulle gjerne ha hatt mer av den kandiserte ingef\u00e6ren som spisset smakene og skapte en sterkere kontrast til den fete hvite sjokoladen enn ferskenen gjorde.<\/p>\n

\"Hvit<\/a>
Hvit sjokolade, fersken og ingef\u00e6r<\/figcaption><\/figure>\n

Etter at desserten var fort\u00e6rt og kaffen drukket opp var det p\u00e5 tide \u00e5 finne en 20-buss som kunne ta oss til Sk\u00f8yen, der en ny buss forh\u00e5pentligvis ville ta oss helt hjem. Da ble det det tid til \u00e5 tenke over konklusjonen etter kveldens bes\u00f8k. Brasserie Ouest serverer vellaget og ganske velsmakende fransk mat, selv om det tilsynelatende er vanskelig \u00e5 f\u00e5 \u00f8ye p\u00e5 den \u00f8steriske touchen i den. Og hvis de \u00f8nsker \u00e5 strekke strikken i forhold til \u00e5 servere innmat synes jeg kanskje de kunne dratt den litt lenger enn lammehjerte. Det har jeg faktisk f\u00e5tt servert i Oslo tidligere, og det ville kanskje v\u00e6rt mer v\u00e5galt om de for eksempel gikk for kalvenyrer eller andouillette. Samtidig m\u00e5 man n\u00f8dvendigvis ha omsetning p\u00e5 det man har p\u00e5 menyen, og det er ikke sikkert at Oslo faktisk er moden for \u00e5 servere innmat n\u00e5r selv en matblogger velger biff fra menyen.<\/p>\n

Jeg kommer sikkert tilbake til Brasserie Ouest ved en senere anledning og da lover jeg at det skal spises innmat, enten det skulle v\u00e6re hjerte, nyrer eller lunger som m\u00e5tte v\u00e6re p\u00e5 menyen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 06.01.2018 Adresse: Elisenbergveien 19A, 0265 Oslo Webside: www.brasserieouest.no Det har blitt et nytt \u00e5r og da f\u00f8rste helgen av januar kom var det p\u00e5 virkelig p\u00e5 h\u00f8y tid \u00e5 f\u00e5 kj\u00f8pt inn de siste julegavene. Marianne skulle f\u00e5 fjellsko, men p\u00e5 grunn av usikkerheten rundt modeller og st\u00f8rrelser ble innkj\u00f8pet utsatt til hun kunne […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2563,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,42,35,22,23],"class_list":["post-2559","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-klassisk","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2559","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2559"}],"version-history":[{"count":8,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2559\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2575,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2559\/revisions\/2575"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2563"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2559"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2559"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2559"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}