Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":2601,"date":"2018-02-11T09:41:56","date_gmt":"2018-02-11T09:41:56","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2601"},"modified":"2018-02-11T09:53:36","modified_gmt":"2018-02-11T09:53:36","slug":"galt-veien-etter-fauna","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2018\/02\/11\/galt-veien-etter-fauna\/","title":{"rendered":"Galt – Veien etter Fauna"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 10.10.2017
\nAdresse: Frognerveien 12, 0263 Oslo
\nWebside: www.galt.no\/<\/a><\/p>\n

Dette er vel s\u00e5nn omtrent kapittel f\u00f8rtiseks i sagaen om at n\u00e5r Marianne er bortreist spiser Runes kulinariske verden ute. Men siden hun har sluttet med pendlingen kan det ogs\u00e5 bli det siste, i alle fall p\u00e5 en stund. Dette er fra i fjor h\u00f8st, hvor jeg hadde plukket meg ut Bj\u00f6rn Svenssons nye prosjekt, Galt, som m\u00e5l for kvelden.<\/p>\n

Da Svensson la ned Fauna sommeren 2016 var han ute i avisen og fremsto ganske lei. Likevel tok det ikke mer enn et dr\u00f8yt \u00e5r fra Fauna var historie til en ny restaurant var stablet p\u00e5 bena. Denne gangen har han f\u00e5tt med seg fire andre, visst nok folk han har jobbet med p\u00e5 Oscarsgate og Fauna. I f\u00f8lge Svensson skal det gis litt mer faen denne gangen. Lokalet er mindre og ambisjonene er tilsynelatende senket, i alle fall i n\u00e5r det kommer til finessen.<\/p>\n

Menyen p\u00e5 Galt er i all hovedsak basert p\u00e5 en fastmeny p\u00e5 seks retter til 865 kroner. I tillegg er det mulig med noen tilleggsvalg som \u00f8sters, kaviar, spekeskinke og ost. Jeg startet med et par svenske flat\u00f8sters med en sennepsvinaigrette og deretter fulgte en liten oppstart f\u00f8r selve menyen med grillet fennikel, r\u00e5reker fra Mandal, syltet hylleblomst og den svenske osten Pr\u00e4stost.<\/p>\n

\"\u00d8sters<\/a>
\u00d8sters med sennepsvinaigrette<\/figcaption><\/figure>\n
\"Fennikel,<\/a>
Fennikel, reker og pr\u00e4stost<\/figcaption><\/figure>\n

Kveldens f\u00f8rste rett var slags salat p\u00e5 selleri og r\u00f8mme, servert med hjemmelagd kjernemelk, dill og eineb\u00e6r. Til slutt var retten toppet med revet reinsdyrhjerte. Det smakte i og for seg greit, men for meg ble dette litt intetsigende og jeg forst\u00e5r egentlig ikke helt hvor kj\u00f8kkenet ville med denne retten. Speket reinsdyrhjerte smaker faktisk ganske mye, men her var smaken frav\u00e6rende og det mest selleri og r\u00f8mme.<\/p>\n

\"Selleri,<\/a>
Selleri, r\u00f8mme og eineb\u00e6r<\/figcaption><\/figure>\n

Rett nummer to ble introdusert som en variant av svensk husmannskost. Kroppkaka var for meg ukjent, men skulle visst nok minne om norsk kumle. Konsistensen, i alle fall p\u00e5 denne, var mykere enn komlen jeg har spist, men det gjetter jeg kan tilskrives kj\u00f8kkenets h\u00e5ndverk og ikke n\u00f8dvendigvis opprinnelsen. Den myke potetmassen var formet som en kake med litt l\u00f8k i. Som tilbeh\u00f8r ble den servert med kantareller, tytteb\u00e6r og tynne skiver med fenal\u00e5r. Der f\u00f8rste rett var p\u00e5 grensen til intetsigende i smaken, leverte denne ganske solid. Dette var rett og slett skikkelig godt.<\/p>\n

\"Kroppkaka,<\/a>
Kroppkaka, tytteb\u00e6r og kantarell<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg fikk et ambivalent forhold til rett nummer tre, men jeg vet ikke engang om jeg klarer p\u00e5 fornuftig vis \u00e5 begrunne hvorfor. Sj\u00f8krepsen var bra tilberedt og selv om den ikke n\u00e5r helt opp til utgavene jeg har f\u00e5tt servert hos Kontrast og Bokbacka, s\u00e5 var det likevel veldig bra. Tilbeh\u00f8ret bestod av en emulsjon p\u00e5 br\u00f8nnkarse, fermentert purre, brokkolistilk og litt rugcrunch. For meg ble utfordringen tilbeh\u00f8ret som jeg liksom aldri fikk helt til \u00e5 passe inn med krepsen. Jeg fikk p\u00e5 en m\u00e5te f\u00f8lelse av \u00e5 spise vegtarrett, hvor man bare hadde slengt p\u00e5 en sj\u00f8kreps.<\/p>\n

\"Sj\u00f8kreps,<\/a>
Sj\u00f8kreps, purre og brokkoli<\/figcaption><\/figure>\n

Fiskeretten besto av pannestekt piggvar, servert en pure p\u00e5 verbena og persille, litt verbenablader, grillet l\u00f8k og en saus p\u00e5 fiskekraft og hvitvin. P\u00e5 denne retten viste kj\u00f8kkenet frem godt h\u00e5ndverk med en perfekt stekt piggvar. Sausen hadde en markant syrlighet som kledde fisken godt og som ogs\u00e5 sto seg fint mot det \u00f8vrige tilbeh\u00f8ret.<\/p>\n

\"Piggvar,<\/a>
Piggvar, verbena, persille og l\u00f8k<\/figcaption><\/figure>\n

Kveldens kj\u00f8tt var hjort, servert med karamellisert k\u00e5l, toppet med l\u00f8kcrunch og t\u00f8rket gr\u00f8nnk\u00e5l, servert med en hjortesjy. Den karamelliserte k\u00e5len hadde en skarp, bitter og brent smak som ikke behaget meg mer enn midt p\u00e5 treet. Det hjalp litt at sjysausen var skikkelig god, men her synes jeg k\u00e5len tok for mye oppmerksomhet fra kj\u00f8ttet. Dessverre, for selve kj\u00f8ttet var helt suverent.<\/p>\n

\"Hjort,<\/a>
Hjort, k\u00e5l og l\u00f8k<\/figcaption><\/figure>\n

Desserten besto av plommer fra Hardanger, sammen med en melkeis smaksatt med havre, krekling, granskuddolje og smuler p\u00e5 kakao. Jeg vet ikke om poenget er \u00e5 demonstrere at lista er lagt lavere, men p\u00e5 desserten f\u00f8les det egentlig litt s\u00e5nn. Men problemet er ikke at det er rustikk, heller at smakene ikke sitter. Plommene i seg selv er gode, men retten er preget av mye melkeis som stort sett smaker melk. Da hjelper det ikke med noen kakaosmuler og litt gran. Kolonialen har servert like rustikke desserter med stort hell, men der har det tross alt smakt bra. Her fremst\u00e5r det som tamt, kjedelig og litt uinspirert.<\/p>\n

\"Plomme,<\/a>
Plomme, melk og kakao<\/figcaption><\/figure>\n

Rettene p\u00e5 Galt fremst\u00e5r muligens som noe mer rustikk enn p\u00e5 Fauna, men de store forskjellene er det ikke. Jeg var veldig begeistret for Restaurant Oscarsgate og hadde h\u00f8ye forventninger da Fauna startet opp. Dessverre ble de ikke skikkelig innfridd og jeg synes ikke Svensson sin overgang til det nynordiske kj\u00f8kkenet har gitt de samme smaksopplevelsen som tidligere. Men jeg registrerer at de fleste anmeldelser er hakket mer forn\u00f8yd med Galt enn jeg er, s\u00e5 det kan godt v\u00e6re jeg som er problemet. N\u00e5 mener jeg for all del ikke at Galt serverer d\u00e5rlig mat, men det er litt for tett mellom de rettene som ikke treffer meg og tilsvarende langt mellom de som faktisk gj\u00f8r det. Men p\u00e5 sitt beste, som med kroppkaken eller fiskeretten, da leverer Galt faktisk ganske solid. Likevel tviler jeg p\u00e5 om dette holder til noen stjerne av Michelin, men akkurat det tror jeg Bj\u00f6rn Svensson ogs\u00e5 er ganske happy med.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 10.10.2017 Adresse: Frognerveien 12, 0263 Oslo Webside: www.galt.no\/ Dette er vel s\u00e5nn omtrent kapittel f\u00f8rtiseks i sagaen om at n\u00e5r Marianne er bortreist spiser Runes kulinariske verden ute. Men siden hun har sluttet med pendlingen kan det ogs\u00e5 bli det siste, i alle fall p\u00e5 en stund. Dette er fra i fjor h\u00f8st, hvor […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2606,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[35,31,34,22,23],"class_list":["post-2601","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-middels","tag-moderne","tag-nordisk","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2601","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2601"}],"version-history":[{"count":4,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2601\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2613,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2601\/revisions\/2613"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2606"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2601"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2601"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2601"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}