Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":2883,"date":"2018-10-20T15:24:09","date_gmt":"2018-10-20T15:24:09","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2883"},"modified":"2018-10-20T15:24:09","modified_gmt":"2018-10-20T15:24:09","slug":"brasserie-blanche-stodig-fransk","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2018\/10\/20\/brasserie-blanche-stodig-fransk\/","title":{"rendered":"Brasserie Blanche – st\u00f8dig fransk"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 14.10.2018
\nAdresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo
\nWebside: http:\/\/www.blanche.no\/<\/a><\/p>\n

Det er mye fra Frankrike p\u00e5 bloggen denne h\u00f8sten, men n\u00e5 tar vi nok en svipptur tilbake til Norge. Men likevel, du m\u00e5 du nok leve med at fransk mat er temaet ogs\u00e5 denne gangen. Brasserie Blanche er et sted jeg har skrevet om en gang tidligere<\/a>, og konseptmessig er den seg selv lik at jeg henviser til forrige innlegg for videre beskrivelse av restauranten.<\/p>\n

\"\"<\/a>
Brasserie Blanche (bilde fra 2016)<\/figcaption><\/figure>\n

Der det straks g\u00e5r mot travle tider for oss her ute i Asker og derfor hadde Marianne og jeg funnet ut at vi skulle benytte anledningen til \u00e5 ta oss en Oslotur ut for \u00e5 kose litt. Min kone var ansvarlig for underholdningen, mens mitt ansvar naturlig hadde falt p\u00e5 at vi skulle f\u00e5 oss noe godt \u00e5 spise. Dermed ble det matin\u00e9e-forestilling med The Phantom of the Opera p\u00e5 Folketeateret f\u00f8r vi tok spaserturen opp til Hegdehaugsveien for en middag p\u00e5 Brasserie Blanche.<\/p>\n

Menyen p\u00e5 Brasserie Blanche best\u00e5r fortsatt av en hyggelig priset ukentlig 5-retter som kan barberes ned til tre om man m\u00e5tte \u00f8nske. Denne gangen sto vi imidlertid over fast menyen og valgte \u00e5 g\u00e5 for \u00e0 la carte.<\/p>\n

Som forrett hadde valget falt p\u00e5 en fransk klassiker, gratinert chevre. Muligens ikke den retten som setter kj\u00f8kkenet p\u00e5 den st\u00f8rste pr\u00f8ven, men det var n\u00e5 det som fristet meg mest denne gangen. En skive med chevre opp\u00e5 en toast hadde f\u00e5tt seg en runde under gassbrenner. Denne ble servert med salat, biter av bakt eple, beter og karamelliserte n\u00f8tter. Tradisjonelt, rustikt og fin balanse mellom de s\u00f8te elementene og den litt skarpe smaken av geitost.<\/p>\n

\"gratinert<\/a>
Gratinert chevre, salat, beter og n\u00f8tter<\/figcaption><\/figure>\n

Som hovedrett hadde jeg siktet meg inn p\u00e5 dagens fisk som for anledningen var laks. Grillet laks ble servert med blomk\u00e5lkrem, gr\u00f8nnsaker, r\u00f6sti-potet og det servit\u00f8ren omtalte som dill-beurre blanc. Selve fisken hadde f\u00e5tt en fin skorpe, samtidig som den fortsatt hadde en myk og saftig innside. Godt h\u00e5ndverk der alts\u00e5! Ogs\u00e5 potetkaken leverte ypperlig, b\u00e5de i utf\u00f8relse og smak. Gr\u00f8nnsakene besto av en blanding av rotfrukter, reddik, sukkererter og asparges og gjorde nytten, uten \u00e5 gj\u00f8re s\u00e6rlig mye ut av seg. Dessverre hadde retten et problem, beurre blanc-sausen hadde trolig f\u00e5tt seg et oppkok f\u00f8r den kom p\u00e5 tallerkenen, for den hadde i alle fall skilt seg da den n\u00e5dde bordet.<\/p>\n

\"Laks,<\/a>
Grillet laks, gr\u00f8nnsaker og dill-beurre blanc<\/figcaption><\/figure>\n

Til dessert ble det nok en fransk klassiker, men med et lite norsk tilsnitt i navnet. Brasserie Blanch hadde en liten tvist p\u00e5 sin Omelette Norv\u00e9gienne, der mengden marengs var redusert til en liten hatt p\u00e5 toppen av vaniljeiskremen. Inni fant man en frossen kjerne p\u00e5 bringeb\u00e6r, og i bunn det tradisjonelle sukkerbr\u00f8det. Ved bordet kom servit\u00f8ren med en liten kobberkjele med Grand Marnier som han varmet opp, satte fyr p\u00e5 og helte over retten for \u00e5 flamberingen.<\/p>\n

Tradisjonelt skal vel iskremen pakkes helt inn i sukkerbr\u00f8d, men porsjonsvarianter som denne har gjerne bare en bunn. Intuitivt skulle man da tenke at utfordringen med en flambert dessert er at iskremen smelter for fort, men min oppfatning er snarere motsatt. Ofte har jeg et inntrykk av at kj\u00f8kkenet kompenserer, og har mange ganger f\u00e5tt servert en hard bunnfrossen iskrem. Brasserie Blanche besto testen s\u00e5nn rimelig greit og leverte en ganske vellykket Omelette Norv\u00e9gienne.<\/p>\n

\"Omelette<\/a>
Omelette Norv\u00e9gienne<\/figcaption><\/figure>\n
\"Omelette<\/a>
Omelette Norv\u00e9gienne<\/figcaption><\/figure>\n

Konklusjonen etter m\u00e5ltidet er i det store og hele ganske lik som ved forrige innlegg. Brasserie Blanche leverer ganske rustikk, men veldig velsmakende mat og er et ganske sikkert valg for hvis man er p\u00e5 jakt etter et godt m\u00e5ltid til en fornuftig penge. Denne gangen skjemtes hovedretten noe av en saus som ble litt tynn suppe, men ser man bort fra dette arbeidsuhellet var faktisk b\u00e5de hovedretten og m\u00e5ltidet for \u00f8vrig noe jeg veldig gjerne spiser igjen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 14.10.2018 Adresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo Webside: http:\/\/www.blanche.no\/ Det er mye fra Frankrike p\u00e5 bloggen denne h\u00f8sten, men n\u00e5 tar vi nok en svipptur tilbake til Norge. Men likevel, du m\u00e5 du nok leve med at fransk mat er temaet ogs\u00e5 denne gangen. Brasserie Blanche er et sted jeg har skrevet om en […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2884,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,42,35,22,23],"class_list":["post-2883","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-klassisk","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2883","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2883"}],"version-history":[{"count":2,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2883\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2890,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2883\/revisions\/2890"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2884"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2883"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2883"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2883"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}