Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":3006,"date":"2019-02-13T18:38:42","date_gmt":"2019-02-13T18:38:42","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=3006"},"modified":"2019-02-14T09:19:13","modified_gmt":"2019-02-14T09:19:13","slug":"maaemo-og-stjerneslipp","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2019\/02\/13\/maaemo-og-stjerneslipp\/","title":{"rendered":"Maaemo og stjerneslipp"},"content":{"rendered":"
Bes\u00f8kt: 02.02.2019 Dette innlegget skal for det meste handle om et nylig bes\u00f8k p\u00e5 Maaemo, men p\u00e5 f\u00f8rstkommende mandag blir 2019-utgaven av den nordiske Michelinguiden presentert og det krever ogs\u00e5 litt oppmerksomhet. Jeg pleier i forkant av lanseringene \u00e5 synse litt p\u00e5 hva jeg tror kommer til \u00e5 skje, vanligvis i et eget innlegg. I \u00e5r har jeg imidlertid spist s\u00e5pass lite i Norge, s\u00e5 jeg tar det heller innledningsvis i en mer komprimert form her. Bortsett fra to, tre m\u00e5ltider p\u00e5 henholdsvis \u00c0 L\u2019aise<\/a> og Kontrast<\/a> siste \u00e5ret har det kun v\u00e6rt noen f\u00e5 m\u00e5ltider innenfor landegrensene. Men jeg drister meg likevel utp\u00e5 med noen vurderinger, s\u00e5 f\u00e5r det heller v\u00e6re at det er p\u00e5 litt tynnere grunnlag enn tidligere \u00e5r.<\/p>\n I Norden knyttes det kanskje mest spenning til Noma etter ny\u00e5pningen. De holdt stengt i fjor p\u00e5 grunn av flytting og var derfor ikke med i fjor\u00e5rets guide. I \u00e5r gj\u00f8r de comeback og sp\u00f8rsm\u00e5let er trolig om det skjer med to eller tre stjerner. Frantzen<\/a>\u00a0gjorde tilsvarende comeback i fjor, noe som endte med tre sv\u00e6rt velfortjente stjerner. Jeg tipper p\u00e5 at Noma ikke gj\u00f8r tilsvarende klatring og kommer til \u00e5 forbli p\u00e5 sine to. Jeg har imidlertid ikke spist der etter ny\u00e5pningen, s\u00e5 dette er alts\u00e5 renspikket gjetting.<\/p>\n Hvis vi ser bort fra Oslo er det hittil kun Stavanger av de norske byene som har v\u00e6rt representert med noen stjernerestauranter i guiden. Jeg har ikke v\u00e6rt i byen siden jeg spiste hos Re-Naa<\/a> i 2017, men jeg tipper at begge de to restaurantene som i dag smykker seg med en stjerne kan gj\u00f8re det samme ogs\u00e5 etter mandagskvelden.<\/p>\n I Bergen har det tidligere v\u00e6rt forventninger. Ingen restauranter har s\u00e5 langt n\u00e5dd opp, men Lysverket har av mange blitt vurdert som den skarpeste kandidaten. Der har ikke jeg v\u00e6rt siden 2016, men den gang ble jeg ikke s\u00e5 begeistret som jeg hadde p\u00e5 h\u00e5pet p\u00e5. Konklusjonen min den gang<\/a> var at det ikke kom til \u00e5 holde til noe stjerne, og s\u00e5 langt har det heller ikke gjort det. Colonialen, som ogs\u00e5 var et av byens bedre spisesteder, har i l\u00f8pet av \u00e5ret lagt om profilen og er slik jeg har forst\u00e5tt det et langt enklere spisested n\u00e5 enn da jeg var der i 2015<\/a>. De er alts\u00e5 neppe noen stjernekandidat. Selv om det aldri ble noe innlegg, s\u00e5 var jeg like fullt en tur p\u00e5 Bare Restaurant i fjor. Det var ganske bra, men noen edelt i Michelinguiden tror jeg ikke det holder til. Restaurant Nova er en annen ny\u00e5pning i byen, men den har jeg verken bes\u00f8kt eller lest noe s\u00e6rlig om. Mitt tips er at Bergen ikke har noen Michelinstjerner \u00e5 smykke seg med det kommende \u00e5ret heller.<\/p>\n Trondheim har etter hvert st\u00e5tt frem som en ganske spennende restaurantby. Credo har flyttet fra sine trange lokaler i \u00d8rjaveita og b\u00e5de R\u00f8st og Fagn fremst\u00e5r som ambisi\u00f8se spisesteder i bartebyen. De to sistnevnte har jeg aldri v\u00e6rt p\u00e5, og heller ikke ny\u00e5pningen av Credo har jeg f\u00e5tt med meg. Men allerede ved mitt forrige Credo-bes\u00f8k i 2016 var de i n\u00e6rheten av \u00e5 snuse p\u00e5 en stjerne. Magef\u00f8lelsen gj\u00f8r derfor at jeg setter en hundrings p\u00e5 at det er Credos tur til \u00e5 bli tildelt en stjerne p\u00e5 mandag.<\/p>\n Ogs\u00e5 er det min by da, Oslo! Der har Kontrast potensiale p\u00e5 \u00e5 kunne f\u00e5 en stjerne til, uten at jeg tror det kommer til \u00e5 skje p\u00e5 mandag. Verken Statholdergaarden<\/a> eller Galt<\/a> har jeg v\u00e6rt p\u00e5 siste \u00e5ret, s\u00e5 hvordan det st\u00e5r til der om dagen vet jeg ikke. Personlig synes jeg ikke Galt holdt til en stjerne da jeg var der 2017, men i og med at de fikk en i fjor regner jeg med de beholder den ogs\u00e5 neste \u00e5r. S\u00e5nn sett tror jeg det er Bent Stiansen og Statholdergaarden som er mest utsatt for \u00e5 kunne bli degradert av de to, men jeg h\u00e5per ikke det skjer. Av potensielle nye stjerner er det selvsagt A L\u2019aise det snakkes mest om. De fortjener virkelig en stjerne, men siden den ikke kom i fjor f\u00f8ler jeg meg p\u00e5 ingen m\u00e5te ikke trygg p\u00e5 at den kommer i \u00e5r heller. Faktisk drister jeg meg til \u00e5 si at den uteblir i \u00e5r ogs\u00e5, men h\u00e5per s\u00e5 inderlig at jeg tar feil. N\u00e5r det gjelder Maaemo m\u00e5 du enten lese deg gjennom resten av innlegget, alternativt scrolle til bunn om du ikke gidder\u2026<\/p>\n Og s\u00e5 var det alts\u00e5 Maaemo da\u2026<\/p>\n Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for sydeuropeiske kj\u00f8kken, noe som gj\u00f8r at jeg stadig vekk m\u00e5 ha meg en utenlandstur for \u00e5 spise noen gode m\u00e5ltider. Jeg har liksom brukt lands som Frankrike, Italia, Spania eller Tyskland for den del, som en kulinarisk lekegrind proppfull av de morsomste leker. Men som relativt fersk babypappa har verden plutselig blitt langt mer sentrert om hjemmet i Asker og handlingsrommet for hvilke avstikkere jeg kan tillate meg har definitivt blitt mindre.<\/p>\n Med fem m\u00e5neder siden forrige utenlandstur hadde abstinensene for noe mat fra \u00f8verste hylle for lengst meldt seg. Jeg visste selvsagt at det ville komme, b\u00e5de barn og desperasjonen etter det ekstraordin\u00e6re p\u00e5 matfatet, men som litt mer stedbundet m\u00e5 jeg f\u00e5 utl\u00f8p for de lystene mer lokalt. Derfor var jeg allerede p\u00e5 senh\u00f8sten i fjor forutseende nok til \u00e5 skaffe meg en reservasjon p\u00e5 Maaemo i starten av februar.<\/p>\n Mitt f\u00f8rste bes\u00f8k p\u00e5 Maaemo var i 2011, og n\u00e5 var det g\u00e5tt to og et halvt \u00e5r siden forrige gang<\/a>. S\u00e5nn sett var det p\u00e5 tide, for det er jo greit \u00e5 vite litt om hva som r\u00f8rer seg i toppsjiktet p\u00e5 hjemlige trakter ogs\u00e5. Dermed var det bare \u00e5 trosse kulde og sn\u00f8f\u00f8yk for en lunch hvor det skulle testes ut hvordan Maaemo tar seg ut i vinterdrakt i 2019.<\/p>\n
\nAdresse:\u00a0Schweigaards gate 15B, 0191 Oslo
\nWebside:\u00a0https:\/\/maaemo.no\/<\/a><\/p>\n