Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":435,"date":"2014-08-06T15:10:28","date_gmt":"2014-08-06T15:10:28","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=435"},"modified":"2015-12-04T06:37:12","modified_gmt":"2015-12-04T06:37:12","slug":"lille-b","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2014\/08\/06\/lille-b\/","title":{"rendered":"Lille B"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 06.08.2014
\nAdresse: Bygd\u00f8y all\u00e9 3, 0257 Oslo
\nHjemmeside:\u00a0 –
\nNB! Lille B stengte d\u00f8rene juni 2015<\/p>\n

Da Bagatelle omsider \u00e5pnet opp igjen etter at Hellstr\u00f8m la inn \u00e5rene, var ett av trekkene \u00e5 lage et Brasserie ut av et tidligere chambre separ\u00e9e. Ingen ukjent ide at en dyr topprestaurant supplerer med et billigere alternativ, men det er jo et triks som har vist seg \u00e5 fungere godt i mange tilfeller. Siden den gang har Lille B klart \u00e5 kjempe til seg en Bib Gourmand i Michelinguiden.<\/p>\n

Jeg husker ikke hvor lenge siden det er siden forrige gang jeg var p\u00e5 Lille B, men de hadde i alle fall endret litt p\u00e5 konseptet siden den gang. Da var menyen mer franskinspirert, mens n\u00e5 var det nytt nordisk kj\u00f8kken som gjaldt. Ingen overraskelse for s\u00e5 vidt, da kj\u00f8kkenet deles med hovedrestauranten, men jeg m\u00e5 innr\u00f8mme at forventingene var noe ambivalente. Litt pessimistisk fordi trenden med nytt nordisk kj\u00f8kken som har herjet en god stund er det slettes ikke alle som behersker. Selv om revitaliseringen av nordisk mat har f\u00f8rt mye bra med seg, har jeg fort\u00e6rt litt for mange retter som bare ikke smaker spesielt godt. Og jeg m\u00e5 innr\u00f8mme at jeg av og til tenker at dette er keiserens nye kl\u00e6r. Men optimismen var der like fullt fordi jeg for et snaut \u00e5r siden hadde et m\u00e5ltid p\u00e5 Bagatelle som jeg var veldig forn\u00f8yd med.<\/p>\n

Menyen best\u00e5r n\u00e5 av ca femten sm\u00e5retter, hvor man kan sette sammen etter eget \u00f8nske. I tillegg hadde de ytterligere en h\u00e5ndfull retter skrevet opp en tavle p\u00e5 veggen, som jeg antar skiftes ut oftere enn de i menyen. Den kvinnelige servit\u00f8ren anbefalte fem retter for \u00e5 bli mett, noe som hadde en fastpris p\u00e5 645,-. Alternativt kostet hver enkelt rette mellom 150 og 200, med unntak av de to dessertene som l\u00e5 p\u00e5 snaue hundrelappen. Siden vi var b\u00e5de sultne og nysgjerrige ble det femretters p\u00e5 oss denne kvelden og til drikke ble det bestilt alkoholfritt i form av en flaske eplemost fra Ringi (James Grieve) til 95,-. Etter god betenkningstid gikk jeg for kamskjell, skate, kylling, gris og jordb\u00e6r.<\/p>\n

\"Menyen<\/a>
Menyen p\u00e5 Lille B<\/figcaption><\/figure>\n

Rett etter at vi hadde foretatt bestillingen kommer det f\u00f8rste p\u00e5 bordet. Det viser seg \u00e5 v\u00e6re amouse-bouche og best\u00e5r av en sk\u00e5l med bl\u00e5skjell, majones, sm\u00e5 br\u00f8dbiter og dill. Skjellene er finhakket og r\u00f8rt inn i majonesen og er toppet med br\u00f8dbitene og dill. Resultatet er mykt og kremete med en god bl\u00e5skjellsmak. Dette virker etter hensikten og jeg blir nysgjerrig p\u00e5 hva jeg har i vente fra kj\u00f8kkenet videre.<\/p>\n

F\u00f8rste rett ut har den vage tittelen \u2018Norske kamskjell, sellerirot og urter\u2019. Kamskjellet kommer fra Fr\u00f8ya, er stekt og blir servert i sitt eget skjell. Under skjellet ligger det et knappen\u00e5lshode med sellerirotpure, mens skjellet er toppet (og vel s\u00e5 det) med urter og tynne skiver stangselleri. Skjellet er ypperlig stekt, men lider under at det neppe har sett verken syre eller salt. Det er heller ikke noe av tilbeh\u00f8ret som fungerer som virker \u00e5 skulle fungere som substitutt for dette. Mengden sellerirotpure er virkelig av det sparsommelige slaget, jeg vil gjette p\u00e5 st\u00f8rrelse med en ert. Til gjengjeld er det rikelig med stangselleri. Resultatet er en f\u00f8lelse av \u00e5 spise en stangsellerisalat med et litt tamt (men likefullt godt!) kamskjell ved siden av. Litt skuffet m\u00e5 jeg innr\u00f8mme at jeg var, men f\u00f8r jeg rakk \u00e5 tenke mer over det kom en av de kvinnelige servit\u00f8rene bort til bordet og annonserte at retten hadde en del 2. En tartar p\u00e5 kamskjell ble lagt oppi det samme skjellet som fungerte som tallerken p\u00e5 forrige rett. Deretter helte hun over en bl\u00e5skjellsuppe over tartaren. Suppen hadde en kraftig bl\u00e5skjellsmak, men der den f\u00f8rste delen hadde hatt godt av noen flak salt hadde suppen definitivt f\u00e5tt rikelig. Synd egentlig, for ellers hadde dette v\u00e6rt kanonbra.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 1: Norske kamskjell, sellerirot og urter, del 1<\/figcaption><\/figure>\n
\"Rett<\/a>
Rett 1: Norske kamskjell, sellerirot og urter, del 2<\/figcaption><\/figure>\n

Deretter bar det til den sm\u00f8rstekte skaten. Dette var en av rettene som ikke sto i menyen p\u00e5 bordet, men kun var skrevet opp p\u00e5 tavlen. Skaten var sm\u00f8rstekt og servert med brent purrel\u00f8k, br\u00f8nnkarse og en persillesaus. Sausen i seg selv var p\u00e5fallende tam, ja direkte kjedelig. Fisken derimot var bra, men helhetsinntrykket er at dette blir for tamt.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 2: Sm\u00f8rstekt skate, purrel\u00f8k og persille<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg pr\u00f8vde \u00e5 fortrenge skaten og fokuserte p\u00e5 neste rett. \u2018Kylling fra G\u00e5rdsand i Vestfold og brokoli\u2019, sto det i menyen. Kyllingen var confitert, dvs at kyllingen er saltet og deretter tilberedt i sitt eget fett. Nok en gang var det en mengde salat, men jeg er usikker p\u00e5 om det faktisk var\u00a0brokkoli p\u00e5 tallerkenen. Fl\u00f8tesausen var for \u00f8vrig lite spennende. Som p\u00e5 skaten er det saus og tilbeh\u00f8r som ikke rettferdiggj\u00f8r retten, for kyllingen er god. Den er ogs\u00e5 salt nok til at sausen fungerer greit, men den enorme mengden gr\u00f8nt blir kjedelig spise.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 3: Kylling fra G\u00e5rdsand i Vestfold og brokkoli<\/figcaption><\/figure>\n

Rett nummer fire var svin glasert med kyllingkraft, hvis jeg h\u00f8rte servit\u00f8ren rett. Ogs\u00e5 her hadde de v\u00e6rt fremme med brenneren, for tilbeh\u00f8ret var brent salat. Hjertesalat, hvis ikke salatkompetansen min er for d\u00e5rlig. I tillegg var retten toppet med karsesprirer og sm\u00e5 terninger av stekt svinefett. Dessuten fulgte det en fl\u00f8tesaus p\u00e5 denne rette ogs\u00e5. Dette var en ganske kraftig rett, men denne gangen balanserte den milde fl\u00f8tesausen det salte svinestykket og skapte en fin balanse i retten. Til n\u00e5 var dette helt klart kveldens beste rett.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 4: Glaser gris, salat og karse<\/figcaption><\/figure>\n

\u2018Jordb\u00e6r og nyperose\u2019 kom p\u00e5 bordet. Dette var halve jordb\u00e6r som formet en liten ring p\u00e5 tallerkenen. Inni ringen var det en nypemousse med revet jordb\u00e6r i. Opp\u00e5 moussen var den en quenelle, eller en kule for de som ikke j\u00e5ler seg p\u00e5 fransk, med jordb\u00e6rsorbet. Dette var kveldens desiderte h\u00f8ydepunkt. Jordb\u00e6rene var s\u00f8te, og nyperosemoussen stod perfekt til jordb\u00e6rene. N\u00e5r ogs\u00e5 sorbeten b\u00e5de p\u00e5 konsistens og smak holdt i massevis var det bare \u00e5 ta frem superlativene til den kvinnelige servit\u00f8ren da hun hentet den fullstendig skrapte tallerkenen.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 5: Jordb\u00e6r og nyperose<\/figcaption><\/figure>\n

Som beskrevet tidligere i innlegget hadde jeg litt ambivalente forventninger til Lille B. Etter m\u00e5ltidet er konklusjonen min sprikende. De to siste rettene var bra, mens de tre f\u00f8rste fremsto som middelm\u00e5dige. Samtidig er det ikke de store justeringene som skulle til for at disse hadde l\u00f8ftet seg betraktelig for min gane. I det store og hele handler det meste om tilsmaking og finish, men n\u00e5r denne feiler blir den f\u00f8rste halvdelen av m\u00e5ltidet ganske kjedelig. Likevel leverer de en del bra og det er slettes ikke usannsynlig at jeg gir de en ny sjanse ved en annen anledning. Men da h\u00e5per jeg de skjerper fokuset p\u00e5 kj\u00f8kkenet litt.<\/p>\n

Til slutt vil jeg nevne prisniv\u00e5et. Hvis jeg et \u00f8yeblikk lukker \u00f8ynene for en del av feilskj\u00e6rene jeg har nevnt med tanke p\u00e5 justering med salt og syre er maten for s\u00e5 vidt verdt pengene sine. Jeg er mer usikker p\u00e5 om jeg synes Lille B gj\u00f8r seg fortjent til sin \u2018Bib Gourmand\u2019-utnevnelse av Michelinguiden. N\u00e5 vet jeg strengt tatt ikke hva som er prisgrensen for Bib Gourmand i \u2018Main European Cities\u2019-guiden, ei heller om det er en fast grense for hele Europa eller om de har delt opp i ulike regioner p\u00e5 grunn av forskjeller i prisniv\u00e5et. Men likevel synes jeg 650 kroner for menyen er h\u00f8yt for en Bib Gourmand og Lille B ligger i pris godt over de to andre Oslo-restaurantene som har samme utnevnelse.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 06.08.2014 Adresse: Bygd\u00f8y all\u00e9 3, 0257 Oslo Hjemmeside:\u00a0 – NB! Lille B stengte d\u00f8rene juni 2015 Da Bagatelle omsider \u00e5pnet opp igjen etter at Hellstr\u00f8m la inn \u00e5rene, var ett av trekkene \u00e5 lage et Brasserie ut av et tidligere chambre separ\u00e9e. Ingen ukjent ide at en dyr topprestaurant supplerer med et billigere alternativ, […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":442,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[36,35,34,22,23],"class_list":["post-435","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-bib-gourmand","tag-middels","tag-nordisk","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/435","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=435"}],"version-history":[{"count":4,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/435\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1238,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/435\/revisions\/1238"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/442"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=435"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=435"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=435"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}