Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":444,"date":"2014-08-13T05:07:16","date_gmt":"2014-08-13T05:07:16","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=444"},"modified":"2018-07-18T21:45:18","modified_gmt":"2018-07-18T21:45:18","slug":"oro-bar-grill","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2014\/08\/13\/oro-bar-grill\/","title":{"rendered":"Oro Bar & Grill"},"content":{"rendered":"

NB! Oro og Oro Bar & Grill la ned driften sensommeren\/h\u00f8sten 2016. Helsesituasjonen til N\u00e6ss ble oppgitt som \u00e5rsak til nedleggelsen.<\/p>\n

Bes\u00f8kt: 13.08.2014
\nAdresse: Tordenskioldsgt. 6A, 0160 OSLO
\nHjemmeside: www.ororestaurant.no\/<\/a><\/p>\n

Det er fem \u00e5r siden Terje N\u00e6ss fant ut at han skulle returnere til Oro. Personlig trodde jeg da at han skulle satse fullt ut p\u00e5 Oro, men etter hvert viste deg seg at den st\u00f8rste satsingen skulle v\u00e6re ute p\u00e5 Aker Brygge hvor han sammen med Rune Pal etablerte Onda, hvor Onda Mezzanine skulle v\u00e6re flaggskipet med et offensivt uttalt m\u00e5l om to stjerner i Michelinguiden. N\u00e5 gikk det ikke s\u00e5 lang tid f\u00f8r Onda kom ned som en fell, og igjen trodde jeg N\u00e6ss kom til \u00e5 satse for fullt p\u00e5 Oro n\u00e5r han splittet lag med Pal. Forel\u00f8pig har det v\u00e6rt sv\u00e6rt stille fra den kanten og jeg har ikke f\u00e5tt med meg noe som tyder p\u00e5 noen ny offensiv heller. Dermed har Oro havnet litt i bakleksen for min del, men Oro Bar & Grill har jeg jevnlig frekventert siden N\u00e6ss tok over.<\/p>\n

I l\u00f8pet av de fem \u00e5rene har Oro Bar & Grill g\u00e5tt igjennom en rekke justeringer. Lunchtilbudet de startet med har de gitt opp og menyen har gjennomg\u00e5tt en serie forandringer gjennom \u00e5rene. De har likevel hele tiden holdt seg p\u00e5 Middelhavsmat, men menykonseptet var likevel endret fra mitt forrige bes\u00f8k. N\u00e5 har de kun en fast syvretter som kan barberes ned til tre- og femretter, og det er ogs\u00e5 mulig \u00e5 f\u00e5 kun hovedrett. Jeg gikk for en femretter til 495,- og valgte bort kamskjell og laks.<\/p>\n

F\u00f8rst ut er det caprese, eller en tomat- og mozzarellasalat s\u00e5 det vel kan oversettes til norsk. Noen synes det h\u00f8res litt kjedelig ut, men med gode r\u00e5varer er dette en lett og frisk rett med mye smak. Det som ligger p\u00e5 tallerkenen foran meg n\u00e5r retten kommer tyder p\u00e5 at kj\u00f8kkenet ikke har pr\u00f8vd noen moderne krumspring med retten, her er det annenhver skive med tomat og mozzarella, litt olivenolje og hakket basilikum over og til slutt noen kryst nykvernet pepper. Rett og slett slik en caprese skal v\u00e6re. Men allerede ved f\u00f8rste bit blir jeg utrolig skuffet. Tomatene i retten smaker jo n\u00e6rmest ingenting. Derimot har de brukt b\u00f8ffelmozzarella og den er skikkelig god. Det samme er olivenoljen de har benyttet. Alt annet enn tomatene er bra, men det hjelper bare litt for tomater er faktisk en helt essensiell ingrediens i en caprese.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 1: Caprese<\/figcaption><\/figure>\n

S\u00e5 med en start under forventningene, er jeg litt spent p\u00e5 neste rett. Jeg kommer i hug at en jeg snakket med hadde v\u00e6rt der for ikke altfor lenge siden og var skuffet over maten som kom den gang. Mer rekker jeg ikke \u00e5 tenke, for kantarellrisottoen som var neste rett kom kjapt p\u00e5 bordet. Som jeg alltid er det f\u00f8rste jeg gj\u00f8r \u00e5 pirke i maten. Konsistensen p\u00e5 risottoen er litt tynn, men n\u00e5r jeg f\u00e5r gaffelen i munnen smaker det faktisk ganske bra. Ikke s\u00e5nn superbra, men mer enn godt nok til at hum\u00f8ret stiger betraktelig etter nedturen fra f\u00f8rste rett. Kanskje er det fortsatt h\u00e5p for Oro Bar & Grill likevel.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 2: Kantarellrisotto<\/figcaption><\/figure>\n

En opptur og nedtur, hva blir det neste? Og igjen er neste rett p\u00e5 plass f\u00f8r jeg har summet meg. N\u00e5 er det uer med fennikel, sitronskum og cole slaw. Ueren viser seg \u00e5 v\u00e6re skinnstekt er et lite stykke med pur lykke. Fisken f\u00e5r passe syre fra sitronskummet og dominerer ikke fisken slik det av og gj\u00f8r n\u00e5r man har en egen komponent som skal gi syrlighet til en annen. Men her funker det alts\u00e5 bra. Fennikelen kommer som en sv\u00e6rt luftig pure, og jeg lurer p\u00e5 om den kanskje har v\u00e6rt en tur innom en espumaflaske. Cole slaw\u2019en er ikke helt som jeg er vant til. K\u00e5l og gulrot ligger ikke i noen majonesbasert smet. Derimot virker den veldig lett fermentert og er ganske syrlig. Samme kan det v\u00e6re for ogs\u00e5 k\u00e5len smaker slettes ikke verst. B\u00e5de cole slaw\u2019en og fennikelpureen st\u00e5r fint til fisken og til sammen fremst\u00e5r dette som en gjennomf\u00f8rt vellykket rett.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 3: Uer med fenikkel, sitronskum og cole slaw<\/figcaption><\/figure>\n

Okey, n\u00e5 er det to oppturer mot en nedtur. Kanskje kyllingen holder den gode trenden, tenkte jeg , og vips s\u00e5 var den p\u00e5 bordet. Menyen lovet kylling, spinat, selleri og eplekrem. Tilberedingen av kyllingen var en liten nedtur. Bare en liten det var p\u00e5 langt n\u00e6r noen katastrofe, men kanskje var forventningen for h\u00f8ye. Den var \u00f8rlite t\u00f8rr, men fortsatt bedre tilberedt enn de fleste kyllinger man finner rundt i byen likevel. Spinaten virket \u00e5 v\u00e6re sm\u00f8rdampet og sellerien var en sellerirotstappe. Sammen med eplekremen var de et helt greit f\u00f8lge til kylling, og retten var alt i alt ganske god.<\/p>\n

\"Rett<\/a>
Rett 4: Kylling med spinat, selleri og eplekrem<\/figcaption><\/figure>\n

Dette er slettes ikke s\u00e5 ille, var tanken som slo meg, og s\u00e5 sto kokken der foran meg med desserten. Terninger av ananas marinert i chili og koriander servert med en kule kokossorbet. Jeg m\u00e5 innr\u00f8mme at jeg hadde problemer med \u00e5 kjenne noen koriandersmak og det var heller ikke mye sting fra chilien. Kokossorbeten var helt greit tilbeh\u00f8r, selv om jeg synes konsistensen var litt midt p\u00e5 treet. Etter \u00e5 ha tenkt meg om litt konkluderte jeg med at det var nettopp der hele denne desserten befant seg, s\u00e5nn skikkelig midt p\u00e5 treet. Kanskje var det derfor jeg glemte \u00e5 fotografere den ogs\u00e5?<\/p>\n

S\u00e5 hva skal man konkludere med p\u00e5 Oro Bar & Grill? P\u00e5 forh\u00e5nd hadde jeg snakket med noen som hadde pr\u00f8vd ut det nye menykonseptet og der var begeistringen ikke veldig h\u00f8y. Dermed var forventningene jekket ned et hakk, men samtidig har de jo levert mye bra tidligere, kanskje s\u00e6rlig p\u00e5 kj\u00f8ttfronten. Alt i alt synes jeg Oro Bar & Grill kommer over forventningslista jeg hadde lagt, men de har definitivt mer \u00e5 g\u00e5 p\u00e5. Dessert har aldri v\u00e6rt stedets sterkeste side og er det fortsatt ikke. Samtidig synes jeg man skal forvente gode r\u00e5varer, s\u00e6rlig n\u00e5r de kun har en fast meny \u00e5 velge blant. Dermed trekker tomatene i capresen ned helhetsinntrykket, men de Oro Bar & Grill treffer n\u00e6rmere blinken enn Lille B i forhold til hva jeg forventer fra en Bib Gourmand-restaurant.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

NB! Oro og Oro Bar & Grill la ned driften sensommeren\/h\u00f8sten 2016. Helsesituasjonen til N\u00e6ss ble oppgitt som \u00e5rsak til nedleggelsen. Bes\u00f8kt: 13.08.2014 Adresse: Tordenskioldsgt. 6A, 0160 OSLO Hjemmeside: www.ororestaurant.no\/ Det er fem \u00e5r siden Terje N\u00e6ss fant ut at han skulle returnere til Oro. Personlig trodde jeg da at han skulle satse fullt ut […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":447,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[36,37,35,22,23],"class_list":["post-444","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-bib-gourmand","tag-middelhav","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/444","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=444"}],"version-history":[{"count":8,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/444\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2770,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/444\/revisions\/2770"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/447"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=444"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=444"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=444"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}