Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":597,"date":"2015-01-01T09:55:30","date_gmt":"2015-01-01T09:55:30","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=597"},"modified":"2018-11-04T16:20:04","modified_gmt":"2018-11-04T16:20:04","slug":"brasserie-le-sud-i-lyon","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/01\/01\/brasserie-le-sud-i-lyon\/","title":{"rendered":"Brasserie Le Sud i Lyon"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 01.01.2015
\nAdresse: 11 Place Antonin Poncet, 69002 Lyon, Frankrike
\nHjemmeside: http:\/\/ www.nordsudbrasseries.com<\/a><\/p>\n

Med kun to kvelder til disposisjon i Lyon m\u00e5tte det prioriteres hardt i hva man skulle man skulle spise. Og n\u00e5r den ene kvelden allerede hadde en bordbestilling hos legendariske Paul Bocuses mattempel utenfor byen, var det naturlig \u00e5 velge seg et klassisk lyonsk bouchon. Problemet var bare det at det var f\u00f8rste nytt\u00e5rsdag, klokken allerede seks p\u00e5 kvelden og vi hadde ikke reservasjon noe sted. Redningen ble ogs\u00e5 denne kvelden Bocuse. Det viste seg heldigvis at hans brasserie Le Sud var \u00e5pen ogs\u00e5 p\u00e5 denne helligdagen og l\u00e5 ganske n\u00e6r hotellet.<\/p>\n

Le Sud er alts\u00e5 et brasserie under Paul Bocuse- paraplyen. Til sammen har han startet opp fire stykker og de har f\u00e5tt navn etter den geografiske beliggenheten til hvert sted. Vi gikk alts\u00e5 for det sydlige stedet. Siden Bocuse er involvert er stedet selvsagt nevnt i Guide Michelin, men noen Bib Gourmand har de ikke klart \u00e5 oppn\u00e5. I Gault Millau derimot har de blitt tildelt en av fem mulige kokkehatter.<\/p>\n

Menyen p\u00e5 Brasserie Le Sud best\u00e5r av tradisjonelle franske retter, og man kan velge mellom a la carte og en fastsatt treretters meny. Det vil si, ogs\u00e5 treretteren har noen valgmuligheter og man kan velge blant to forretter, to hovedretter og fem desserter. Vi gikk for denne menyen, og da kostet maten omtrent 33 EUR\/pers.<\/p>\n

Vi er i Frankrike, og her finnes menyen som seg h\u00f8r og b\u00f8r kun p\u00e5 fransk. Det gj\u00f8r det selvsagt litt vanskeligere \u00e5 vite hva man bestiller, men det er ogs\u00e5 litt av sjarmen med \u00e5 spise i Frankrike. I et land som lager delikatesser av n\u00e6r sagt alle dyrets deler kan det fort by p\u00e5 overraskelser selv om man i menyen har klart \u00e5 tolke seg fram til hvilket dyr man spiser. Kalv kan fort vise seg \u00e5 v\u00e6re kalvenyrer og kylling kan godt v\u00e6re kyllinglever. Dette gj\u00f8r at et m\u00e5ltid i Frankrike ofte er uforutsigbare og at maten slettes ikke alltid er slik man har sett for seg. For meg er dette noe av sjarmen, selv om jeg gjerne skulle kunnet litt mer fransk.<\/p>\n

Til forrett valgte jeg \u00e5 g\u00e5 for suppe. Jeg irriterte meg lenge over at jeg ikke klarte \u00e5 gjenkjenne smaken, men konkluderte til slutt med at det m\u00e5tte v\u00e6re kastanjesuppe. Og det viste seg \u00e5 v\u00e6re i n\u00e6rheten, for ved hjelp av Google har jeg funnet ut at det var en squashsuppe med kastanjer. Suppen var i alle fall sv\u00e6rt fyldig, og smakte skikkelig godt. P\u00e5 fargen \u00e5 d\u00f8mme m\u00e5 det ha v\u00e6rt mer kastanjer enn squash i suppen, og det var slik jeg opplevde at det smakte ogs\u00e5. I suppen var det moste biter av kastanjer i tillegg til stekte krutonger. Her var det lite finesse, men s\u00e5 lenge det smakte godt holder det i massevis for meg.<\/p>\n

\"Forrett<\/a>
Forrett: Squash- og kastanjesuppe<\/figcaption><\/figure>\n

Hovedretten ble for min del bressekylling. Kyllingen var stekt og ble servert med gratinerte poteter og champignonfrikasse. Presentasjonen var definitivt av det rustikke slaget, her var det lite j\u00e5leri. Tallerkenen var overfylt av kyllingl\u00e5r, poteter sopp og saus. Dessverre var kyllingen p\u00e5 grensen til \u00e5 v\u00e6re t\u00f8rr, trekker inntrykket ned. Da hjelper det ikke at potetene var kjempegode. Dette var helt greit, men heller ikke mer.<\/p>\n

\"Hovedrett<\/a>
Hovedrett: Bressekylling med gratinerte poteter og champignonfrikasse<\/figcaption><\/figure>\n

S\u00e5 var det desserten da. Jeg har i mange \u00e5r hatt et anstrengt forhold til den klassiske desserten rom baba. F\u00f8rste gang jeg smakte det var hos Ristorante Arnolfo for nesten ti \u00e5r siden, og Gaetano Trovano var selv ute og helte stolt p\u00e5 rikelig mengder med rom over babaen. Problemet var bare det retten, som mest av alt minnet om sukkerbr\u00f8d dynket i rom, ikke smakte s\u00e6rlig godt. N\u00e5 tenkte jeg tiden var moden for \u00e5 sjekke om det er meg eller Arnolfo som var problemet den gangen og gikk derfor for denne klassikeren. Den gangen hadde jeg ingen blogg, men her <\/a>kan du lese om et annet bes\u00f8k hos Arnolfo<\/a> fra sommeren 2014.<\/p>\n

Rom babaen ble servert med pisket krem, vaniljesaus og frisk frukt samt romflasken p\u00e5 bordet. Vaniljesausen hadde fin smak av vanilje, passe tykk konsistens og var ikke for s\u00f8t. Pisket krem er vel ikke noen stor favoritt hos meg, men fl\u00f8ten var perfekt lettpisket. Selve babaen var vel akkurat slik jeg husket den, og det skal mer enn en skvett Havana Club A\u00f1ejo Especial for \u00e5 gj\u00f8re dette til noe \u00e5 trakte etter. Det er bare \u00e5 konkludere med at dette ikke smaker meg spesielt, og neste gang tar jeg heller et glass med bar rom.<\/p>\n

\"Dessert<\/a>
Dessert: Rom baba med krem og vaniljesaus<\/figcaption><\/figure>\n

Det er ganske enkelt \u00e5 oppsummere dette m\u00e5ltidet. Maten er jevnt god, men imponerer ikke nevneverdig. Hadde det ikke v\u00e6rt for Bocuse-navnet er jeg ganske sikker p\u00e5 at stedet hadde hatt langt f\u00e6rre gjester. Neste gang jeg bes\u00f8ker Lyon satser jeg nok heller p\u00e5 bistromat p\u00e5 et av byens Bouchons, og da tror jeg maten vil v\u00e6re minst like bra. Antakeligvis bedre.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 01.01.2015 Adresse: 11 Place Antonin Poncet, 69002 Lyon, Frankrike Hjemmeside: http:\/\/ www.nordsudbrasseries.com Med kun to kvelder til disposisjon i Lyon m\u00e5tte det prioriteres hardt i hva man skulle man skulle spise. Og n\u00e5r den ene kvelden allerede hadde en bordbestilling hos legendariske Paul Bocuses mattempel utenfor byen, var det naturlig \u00e5 velge seg et […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":761,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[128,44,41,42,61,35],"class_list":["post-597","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-auvergne-rhone-alpes","tag-frankrike","tag-fransk","tag-klassisk","tag-lyon","tag-middels"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/597","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=597"}],"version-history":[{"count":7,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/597\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2922,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/597\/revisions\/2922"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/761"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=597"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=597"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=597"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}