Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":623,"date":"2015-05-09T10:18:46","date_gmt":"2015-05-09T10:18:46","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=623"},"modified":"2015-12-03T13:39:52","modified_gmt":"2015-12-03T13:39:52","slug":"en-lordagskveld-pa-galleri-smia","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/05\/09\/en-lordagskveld-pa-galleri-smia\/","title":{"rendered":"En l\u00f8rdagskveld p\u00e5 Galleri Smia"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.05.2015
\nAdresse: Opplandsgata 19, 0657 Oslo
\nHjemmeside: http:\/\/www.smiagalleri.no<\/a><\/p>\n

Galleri Smia ligger p\u00e5 tjukkeste V\u00e5lerenga. Det til tross, det er et hyggelig sted selv om min bergenske kj\u00e6reste nok var noe skeptisk til et sted som hadde V\u00e5lerenga kirke som en av sine n\u00e6rmeste naboer. Men for meg som strengt tatt har et avslappet forhold til fotball sl\u00e5r jeg gjerne et slag for hyggelige bydelsrestauranter. Og det var dette som var tanken da jeg hadde booket bord p\u00e5 Galleri Smia i anledning min kj\u00e6restes bursdag.<\/p>\n

Smia er en intim restaurant med sm\u00e5 bord, dempet belysning og stearinlys p\u00e5 bordene. Med andre ord ideelt for en romanistisk middag, men dertil d\u00e5rlige forhold for en amat\u00f8rbloggfotograf. Mange \u00e5r har g\u00e5tt siden mitt forrige bes\u00f8k her, men jeg mente \u00e5 minnes en restaurant som hadde ganske bra mat.<\/p>\n

Jeg hadde booket et bord til oss klokken \u00e5tte en l\u00f8rdagskveld, men da vi ikke klarte holde tiden fryktet vi problemer. Helt uten grunn heldigvis, for p\u00e5 telefon til restauranten forsikret de oss om at det ikke skapte andre problemer enn at vi muligens ikke ville rekke kveldens femretter fordi kj\u00f8kkenet stengte klokken ti.<\/p>\n

Da vi ankom restauranten litt f\u00f8r klokken ni ble vi tatt i mot av en hyggelig kvinnelig servit\u00f8r som opplyste oss om at vi maksimalt kunne bestille tre retter f\u00f8r hun leste opp dagens meny for oss. A la carte-menyen ble ikke nevnt med et ord f\u00f8r vi spurte etter den. For all del, p\u00e5 Galleri Smia er det f\u00e5 valgmuligheter utover dagens meny, men s\u00e5 lenge det finnes noen burde de ogs\u00e5 opplyse om dem. Men vi er jo ikke vanskelige heller, s\u00e5 vi endte opp med dagens treretters til 495 kroner begge to.<\/p>\n

Aller f\u00f8rst fikk vi en appetittvekker, som var \u00f8rrettartar med lakserogn, majones og dill. Dette var en ganske klassisk liten sak, hvor det mest moderne m\u00e5 ha v\u00e6rt at de hadde brukt espuma p\u00e5 majonesen. Resultatet ble selvsagt en sv\u00e6rt luftig majones, og smaksmessig var det godt, men ogs\u00e5 ganske uspennende.<\/p>\n

\"Appetittvekker:<\/a>
Appetittvekker: Laksetartar med dill og majones<\/figcaption><\/figure>\n

Forretten skulle v\u00e6re ytrefilet av okse marinert i chili og soya. De marinerte skivene med r\u00e5tt oksekj\u00f8tt var etter marineringen rullet i sesamfr\u00f8. Kj\u00f8ttet skulle serveres med noe som servit\u00f8rinnen presenterte som ponzomajones, men som vi til slutt ble enige om at egentlig var yuzumajones. Litt upresis informasjon fra en stresset servit\u00f8rinne til tross, forretten var en vellykket rett som skilte seg godt fra de fleste okseretter. Retten hadde en asiatisk touch og var b\u00e5de frisk og syrlig.<\/p>\n

\"Forrett:<\/a>
Forrett: Soya- og chilimarinert ytrefilet av okse<\/figcaption><\/figure>\n

Hovedrett skulle i f\u00f8lge menyen v\u00e6re lammeplomme med brissel, taboul\u00e9 og aigre daux. Her hadde de j\u00e5let seg med franske faguttrykk i menyen og for en som ikke er s\u00e5 st\u00f8dig i fransk var det litt vanskelig \u00e5 forst\u00e5 hva menyen egentlig \u00f8nsket \u00e5 fortelle meg. Heldigvis tok servit\u00f8rinnen seg bryet med \u00e5 forklare og n\u00e5 vet jeg forh\u00e5pentligvis en gang for alle at taboul\u00e9 er bulgursalat og at aigre daux er en surs\u00f8t r\u00f8dvinsaus. I tillegg var det stekt shiitakesopp, en ganske syrlig eplepure med lite s\u00f8dme og sm\u00f8rdampet savoyk\u00e5l. Eller kanskje der var spissk\u00e5l? Igjen rotet servit\u00f8rinnen med r\u00e5varene. Selve lammekj\u00f8ttet var helt greit stekt, uten at det imponerte stort. Menyen lovet brissel, men den var totalt frav\u00e6rende p\u00e5 tallerkenen, uten at noen tok seg bryet med \u00e5 informere oss om det. Dette var en rett helt p\u00e5 det jevne. Det er p\u00e5 ingen m\u00e5te d\u00e5rlig, men det er ogs\u00e5 langt i fra noen st\u00e5ende applaus. Hadde jeg giddet \u00e5 kaste terning tror jeg den hadde havnet skikkelig midt p\u00e5 treet.<\/p>\n

\"Hovedrett:<\/a>
Hovedrett: Lam med taboul\u00e9 og aigre daux<\/figcaption><\/figure>\n

Desserten var sjokoladefondant, men denne hadde en moderne vri hvor de hadde tilsatt roquefort i fondantr\u00f8ren. Til dette serverte de en vaniljeiskrem smaksatt med fiken og Jack Daniels. I tillegg hadde da tatt med litt crumble og en liten bit fiken. I mine \u00f8yne en litt merkelig kombinasjon, selv om jeg vet at Geiranger sjokolade har eksperimentert med Kraftkar i sin konfekt, uten at jeg ble overbevist av resultatet deres heller. Og for all del, ikke misforst\u00e5, jeg elsker bl\u00e5skimmeloster. Det er kombinasjonen med sjokolade jeg er litt usikker p\u00e5. Derfor var jeg nok litt skeptisk, men en skepsis som like fullt var fylt med en god porsjon nysgjerrighet.<\/p>\n

Smias kombinasjon viste seg og fungere bedre enn jeg hadde fryktet. Roquefortsmaken var markert, ja faktisk ganske fremtredende. Selve fondanten var sv\u00e6rt flytende inni, selv om den hadde en fin, godt stekt skorpe p\u00e5 utsiden. P\u00e5 grunn av hullet de hadde laget f\u00f8r servering mistenker jeg nok at de har jukset med litt varm flytende r\u00f8re etter steking. I s\u00e5 fall er det en variant som burde v\u00e6re un\u00f8dvendig av et habilt kj\u00f8kken, men det er uansett bedre enn \u00e5 servere en overstekt variant, hvis det er alternativet.\u00a0 I iskremen var derimot ikke Jack Daniels-smaken s\u00e5 fremtredende. Isen fungerte helt greit sammen med fondanten, selv om kombinasjonen nok h\u00f8res mer spennende ut enn det smakte.<\/p>\n

\"Dessert:<\/a>
Dessert: Roquefort- og sjokoladefondant med fiken- og Jack Danielsiskrem<\/figcaption><\/figure>\n

For meg er det helt greit at en restaurant bruker fransk benytter fransk i menyen, men da krever det en presis og oppvakt betjening ute i spisesalen. V\u00e5r kveld var krydret med flere slurvete presentasjoner av maten og betjeningen virket ikke s\u00e6rlig skjerpet eller inspirert. Maten var ogs\u00e5 en liten skuffelse, for jeg husket den som hakket hvassere fra et bes\u00f8k fra flere \u00e5r tilbake. Dessverre vil jeg si, for det er et veldig koselig sted. Men for meg holder ikke dette helt inn, selv om det ikke er noe her som er direkte d\u00e5rlig.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 09.05.2015 Adresse: Opplandsgata 19, 0657 Oslo Hjemmeside: http:\/\/www.smiagalleri.no Galleri Smia ligger p\u00e5 tjukkeste V\u00e5lerenga. Det til tross, det er et hyggelig sted selv om min bergenske kj\u00e6reste nok var noe skeptisk til et sted som hadde V\u00e5lerenga kirke som en av sine n\u00e6rmeste naboer. Men for meg som strengt tatt har et avslappet forhold […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":836,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[57,35,22,23],"class_list":["post-623","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-middelhavsmat","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/623","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=623"}],"version-history":[{"count":5,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/623\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1214,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/623\/revisions\/1214"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/836"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=623"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=623"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=623"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}