Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":626,"date":"2015-06-05T10:20:10","date_gmt":"2015-06-05T10:20:10","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=626"},"modified":"2015-12-03T13:39:21","modified_gmt":"2015-12-03T13:39:21","slug":"enoteca-baltazar-piazza-kirkeristen","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/06\/05\/enoteca-baltazar-piazza-kirkeristen\/","title":{"rendered":"Enoteca Baltazar – Piazza Kirkeristen"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 05.06.2015
\nAdresse: Dronningens gate 27, 0154 Oslo
\nHjemmeside: http:\/\/www.baltazar.no\/enoteca<\/a><\/p>\n

N\u00e5r man er i Oslo sentrum en tidlig fredag ettermiddag og har behov for en enkel matbit har man for s\u00e5 vidt flere muligheter. Men n\u00e5r i tillegg solen skinner og lufttemperaturen endelig begynner \u00e5 ligne Oslos f\u00f8rste sommerdag s\u00e5 kan uteserveringen til Enoteca Baltazar v\u00e6re et naturlig valg. Slik ble det i alle fall denne dagen og siden de fleste ikke hadde tatt helgen enda var det greit med ledig plass p\u00e5 uteserveringen inne i g\u00e5rdsrommet bak domkirken.<\/p>\n

Baltazar best\u00e5r av to ulike konsepter. I annen etasje er Ristorante Baltazar, en italiensk restaurant med h\u00f8yt ambisjonsniv\u00e5. mens det i p\u00e5 grunnplanet er en slags trattoria, alts\u00e5 et mindre formelt spisested med mindre raffinert mat. Begge har imidlertid alle sine ben godt plantet i det italienske kj\u00f8kkenet og er av stedene den som s\u00f8ker autentisk italiensk mat b\u00f8r unders\u00f8ke n\u00e6rmere. Restauranten i annen etasje er for tiden stengt for oppussing, mens det p\u00e5 Enotecaen i f\u00f8rste etasje er full drift. Det var da ogs\u00e5 underetasjen jeg kom hit for i denne gangen, eller rettere sagt uteserveringen.<\/p>\n

Menyen p\u00e5 uteserveringen er den samme som p\u00e5 Enoteca Baltazar p\u00e5 innsiden. Den har en klassisk italiensk inndeling med fire, fem retter av henholdsvis antipasto, primi, secondi og dolce. I tillegg har de omtrent ti pizzaer p\u00e5 menyen. De lever ogs\u00e5 opp til enoteca-navnet sitt n\u00e5r det gjelder drikke. Jeg tror de deler vinkjeller med restauranten, i alle fall har de alltid et solid vinutvalg og jeg har ofte opplevd at de er villige til \u00e5 \u00e5pne nye flasker for kun \u00e5 servere glass av \u00f8nsket vin.<\/p>\n

Denne solskinnsdagen skulle det v\u00e6re enkelt og valget falt p\u00e5 en pizza quattro formaggi. Bestillingen ble kjapt tatt opp og det tok ikke veldig lang tid f\u00f8r jeg hadde maten p\u00e5 bordet. Pizzaen var ganske bra stekt, selv om for eksempel Lofthus Samvirkelag<\/a> nok klarer den jobben hakket bedre. Likevel g\u00e5r de popul\u00e6re Villa Paradiso<\/a> en h\u00f8y gang der pizzaen har en langt mer gj\u00f8rmete konsistens.<\/p>\n

\"Pizza:<\/a>
Pizza: Litt slapp, men fullt mulig \u00e5 skj\u00e6re et pizzastykke<\/figcaption><\/figure>\n

Quattro formaggi er som kanskje mange vet en pizza med fire ulike oster. Hvilke oster som benyttes kan variere b\u00e5de regionalt, men ogs\u00e5 fra sted til sted. I Nord-Italia er det ganske vanlig \u00e5 benytte gorgonzola dolce, mozzerella, parmaggio reggiano\/grana padano og en eller annen myk, kremete ost. Det finnes imidlertid ingen faste regler eller tradisjoner p\u00e5 dette, s\u00e5 smaken p\u00e5 en quattro formaggio kan variere. Det er ogs\u00e5 ulike regionale tradisjoner for bruk av tomatsaus eller ikke.<\/p>\n

P\u00e5 Enotaca Baltazar benyttet de i f\u00f8lge en av servit\u00f8rinnene mozzarella, parmesan, gorgonzola og taleggio p\u00e5 pizzaen. Dessuten ble den tilberedt uten tomatsaus. Selv om pizzaen var brukbart stekt var den dessverre ganske tam p\u00e5 smak. \u00c5rsaken vet jeg ikke, det burde ikke v\u00e6re r\u00e5varene det st\u00e5r p\u00e5 hos Baltazar. Men servit\u00f8rinnen hadde ikke mer informasjon \u00e5 dele om ostene, s\u00e5 om det for eksempel ble benyttet mozzarella av ku- eller b\u00f8ffelmelk vet jeg ikke. Ei heller hva slags ost som ligger bak begrepet parmesan. Det jeg vet sikkert er at det bortsett fra gorgonzola var en litt kjedelig og smakl\u00f8s opplevelse. Jeg har spist pizza hos Baltazar en rekke ganger, og dette var dessverre en av de d\u00e5rligste opplevelsene.<\/p>\n

\"Pizza:<\/a>
Pizza: Quattro formaggi<\/figcaption><\/figure>\n

Etter gjentatte bes\u00f8k hos Enoteca Baltazar er servicen p\u00e5 stedet variabel. Rett nok var ikke siste bes\u00f8k noen versting i s\u00e5 m\u00e5te, men noen punkter m\u00e5 nevnes. S\u00e5 lenge uteserveringen er stengt er den b\u00e5de kunnskapsrik og god. Problemet oppst\u00e5r n\u00e5r de setter i gang uteserveringen. At kunnskapsniv\u00e5et synker litt er forst\u00e5elig n\u00e5r man i h\u00f8ysesongen m\u00e5 knytte til seg ekstra arbeidskraft. P\u00e5 sitt travleste virker det som de har et kapasitetsproblem og det kan ta lovlig lang tid \u00e5 f\u00e5 tak i servit\u00f8rer enten det er for \u00e5 bestille eller gj\u00f8re opp regningen. Men det aller mest irriterende som jeg har opplevd her ved flere anledninger er servit\u00f8rer uten overblikk og som kronisk unng\u00e5r \u00e5 m\u00f8te blikket til gjestene. Selv med f\u00e5 gjester ved bordene kan det noen ganger v\u00e6re en \u00f8velse \u00e5 f\u00e5 servit\u00f8rens oppmerksomhet, til tross for at de tilsynelatende st\u00e5r ved bardisken og skuer utover gjestene uten noe spesielt \u00e5 gj\u00f8re. Det skal i rettferdighetens navn sies at jeg aldri har opplevd denne form for service i den kalde sesongen n\u00e5r enotecaen kun holder seg innend\u00f8rs, da er servicen b\u00e5de oppmerksom, hyggelig og profesjonell.<\/p>\n

Strengt tatt er Enoteca Baltazar best n\u00e5r utebordene er ryddet bort. De pleier \u00e5 ha god, smaksrik mat og er noe av det mer autentiske du f\u00e5r av italiensk mat i Oslo. Derfor velger jeg \u00e5 vente til h\u00f8sten f\u00f8r jeg reiser dit for \u00e5 bruke kvelden der for \u00e5 spise fra resten av menyen. Men, nonchalant service p\u00e5 uteserveringen til tross, er det like fullt en av de fine uteserveringene med best mat. Og er det noe Oslos uteserveringer har nok av, s\u00e5 er det h\u00e5pl\u00f8se servit\u00f8rer. S\u00e5 Baltazar er ikke n\u00f8dvendigvis noe verre enn mange andre der heller, det er bare s\u00e5 synd at lista senkes s\u00e5 betraktelig n\u00e5r v\u00e5rsolen titter frem.<\/p>\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 05.06.2015 Adresse: Dronningens gate 27, 0154 Oslo Hjemmeside: http:\/\/www.baltazar.no\/enoteca N\u00e5r man er i Oslo sentrum en tidlig fredag ettermiddag og har behov for en enkel matbit har man for s\u00e5 vidt flere muligheter. Men n\u00e5r i tillegg solen skinner og lufttemperaturen endelig begynner \u00e5 ligne Oslos f\u00f8rste sommerdag s\u00e5 kan uteserveringen til Enoteca Baltazar […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1048,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[30,26,22,23,59],"class_list":["post-626","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-italiensk","tag-lav","tag-norge","tag-oslo","tag-pizza"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/626","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=626"}],"version-history":[{"count":6,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/626\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1279,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/626\/revisions\/1279"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1048"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=626"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=626"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=626"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}