Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":646,"date":"2015-08-16T10:38:50","date_gmt":"2015-08-16T10:38:50","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=646"},"modified":"2015-12-23T21:04:03","modified_gmt":"2015-12-23T21:04:03","slug":"lille-herbern-en-smak-av-sommer","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/08\/16\/lille-herbern-en-smak-av-sommer\/","title":{"rendered":"Lille Herbern \u2013 en smak av sommer"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 16.08.2015
\nAdresse: Herbernveien 1, 0286 Oslo
\nHjemmeside: http:\/\/www.lilleherbern.no<\/a><\/p>\n

 <\/p>\n

Det tok lang tid f\u00f8r det ble skikkelig sommer, men i midten av august kom endelig varmen. Etter \u00e5 ha brukt hele l\u00f8rdagen p\u00e5 Lang\u00f8yene og s\u00f8ndagsettermiddagen p\u00e5 balkongen f\u00f8ltes det veldig riktig med en middag p\u00e5 uteservering p\u00e5 s\u00f8ndagskvelden. Valget falt p\u00e5 Lille Herbern, et sted jeg aldri hadde bes\u00f8kt tidligere. Det er faktisk ikke s\u00e5 ofte jeg setter mine ben ute p\u00e5 Bygd\u00f8, en halv\u00f8y jeg har hatt et litt anstrengt forhold til p\u00e5 grunn av et p\u00e5tvunget kurs i landm\u00e5ling etter endt studiesemester, en sommer for nesten tjue \u00e5r siden. N\u00e5 sitter kanskje ikke traumene s\u00e5 dypt, men jeg husker det f\u00f8ltes dypt urettferdig at vi m\u00e5tte bruke tre uker av sommerferien med nivellering, teodolitter, prismer, triangulering og blinddrag n\u00e5r man helst ville jobbe for \u00e5 tjene penger til neste semester.<\/p>\n

Men n\u00e5 er ingeni\u00f8rutdannelsen i boks for lengst og det var sannelig p\u00e5 tide \u00e5 ta Bygd\u00f8 tilbake og f\u00e5 noen nye minner herfra. Vi, et f\u00f8lge p\u00e5 tre, tok bilen til en parkeringsplass ved Fram-museumet og spaserte den korte avstanden til bryggen hvor fergen skulle ta oss de aller siste meterne frem. Lille Herbern ligger nemlig ute p\u00e5 en liten \u00f8y, og selv om det kun er snakk om ti, femten meter over, er man som landkrabbe n\u00f8dt til \u00e5 ta den omtrent ett minutt lange fergeturen for \u00e5 spise der. Fergen g\u00e5r hvert femtende minutt og prisen p\u00e5 tretti kroner gjelder ogs\u00e5 for returen.<\/p>\n

Vel fremme p\u00e5 \u00f8ya er man sikret en maritim stemning. Utsikten er up\u00e5klagelig og man ser b\u00e5de inn til sentrum og over til hoved\u00f8ya. Til tross for en relativt vakker sommerkveld var det for meg overraskende lite folk der. Vi fikk oss et bord kun helt inntil vannkanten og den svenske servit\u00f8rinnen ga oss menyer.<\/p>\n

Vi bestemte oss for \u00e5 dele seks grillede sj\u00f8kreps som en forrett og deretter var min plan \u00e5 spise bl\u00e5skjell n\u00e5r vi f\u00f8rst skulle sitte s\u00e5 n\u00e6re det g\u00e5r an \u00e5 komme sj\u00f8en uten \u00e5 bli v\u00e5t. De to andre gikk for henholdsvis fish & chips og entrec\u00f4te. Det var f\u00f8rst i det vi skulle bestille at vi fikk vite at menyen dekket to ulike kj\u00f8kken. En side i menyen var forbeholdt Jospergrillen og tilh\u00f8rte barmenyen ute, mens en annen side dekket restaurantkj\u00f8kkenet som befant seg innend\u00f8rs. Litt kronglete, men det var ingenting i veien for \u00e5 bestille fra begge steder, bortsett fra at de ikke kunne love at rettene kom samtidig.<\/p>\n

De grillede sj\u00f8krepsene var dessverre ikke noe stort h\u00f8ydepunkt. Til tross for at selve grillingen var ganske fin slik at krepsekj\u00f8ttet var ganske saftig, var selve r\u00e5varen av varierende kvalitet. En ting er at sj\u00f8krepsene hadde store ulikheter i st\u00f8rrelse, verre var det at noen av dem hadde en gj\u00f8rmete konsistens som ikke akkurat appellerte til appetitten. F\u00f8lgelig var det ikke akkurat overraskende at noen av dem ogs\u00e5 smakte d\u00e5rligere enn andre. Sj\u00f8krepsen var servert med kun sitron som tilbeh\u00f8r, s\u00e5 det var lite for kj\u00f8kkenet \u00e5 gjemme seg bak.<\/p>\n

Bl\u00e5skjellene mine var tilberedt p\u00e5 Jospergrillen og var dampet med hvitvin, l\u00f8k, hvitl\u00f8k og sesongens prim\u00f8rer. Med prim\u00f8rer menes de tidligst h\u00f8stede gr\u00f8nnsakerne, og hvilke prim\u00f8rer som har sesong i august kan man selvsagt undre seg over. Det h\u00f8rtes sikkert fornuftig ut n\u00e5r de laget menyen i v\u00e5res, men lyder litt merkelig n\u00e5r man har kommet i siste halvdel av august. Men dette hadde grillbaren p\u00e5 Lille Herbern l\u00f8st p\u00e5 en glimrende m\u00e5te, for det var ikke mye gr\u00f8nnsaker \u00e5 spore. Hvitvin og l\u00f8k var det derimot i rikelig monn. Selve bl\u00e5skjellene hadde f\u00e5tt en karakteristisk r\u00f8kt smak og smakte rimelig godt. Ikke noe superspennende, men helt kurant sommermat. Men retten burde hatt inneholdt noe mer mettende, s\u00e5 de savnede gr\u00f8nnsakene burde nok v\u00e6rt til stede likevel.<\/p>\n

\"Dampede<\/a>
Dampede bl\u00e5skjell med sesongens prim\u00f8rer<\/figcaption><\/figure>\n

Vi ba om \u00e5 f\u00e5 se menyen for \u00e5 se om vi lot oss friste til en dessert. De hadde en h\u00e5ndfull p\u00e5 menyen, men vi lot oss verken overbevise om sjokoladedyppede jordb\u00e6r, jordb\u00e6r og bringeb\u00e6r med vaniljeis eller sjokolade- og jordb\u00e6rmousse. H\u00f8y jordb\u00e6rfaktor alts\u00e5! Men det ble alts\u00e5 til at vi ba om regningen og takket for oss.<\/p>\n

Milj\u00f8et p\u00e5 Lille Herbern er fantastisk, servicen helt grei, men dessverre lever ikke maten omgivelsene sine. Det er kanskje optimistisk \u00e5 vente, men det burde v\u00e6re mulig \u00e5 levere skarpere enn dette. Neste gang tror jeg kanskje at det blir med en flaske hvitvin og utsikt, s\u00e5 f\u00e5r jeg heller finne meg et annet sted \u00e5 ta middagen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 16.08.2015 Adresse: Herbernveien 1, 0286 Oslo Hjemmeside: http:\/\/www.lilleherbern.no   Det tok lang tid f\u00f8r det ble skikkelig sommer, men i midten av august kom endelig varmen. Etter \u00e5 ha brukt hele l\u00f8rdagen p\u00e5 Lang\u00f8yene og s\u00f8ndagsettermiddagen p\u00e5 balkongen f\u00f8ltes det veldig riktig med en middag p\u00e5 uteservering p\u00e5 s\u00f8ndagskvelden. Valget falt p\u00e5 Lille Herbern, […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":913,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[68,26,57,22,23],"class_list":["post-646","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-barbecue","tag-lav","tag-middelhavsmat","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/646","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=646"}],"version-history":[{"count":5,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/646\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1371,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/646\/revisions\/1371"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/913"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=646"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=646"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=646"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}