Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":654,"date":"2015-08-27T10:44:34","date_gmt":"2015-08-27T10:44:34","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=654"},"modified":"2015-12-14T21:02:27","modified_gmt":"2015-12-14T21:02:27","slug":"texas-barbecue-cafe-helt-texas-pa-stabekk","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/08\/27\/texas-barbecue-cafe-helt-texas-pa-stabekk\/","title":{"rendered":"Texas Barbecue Caf\u00e9 \u2013 Helt texas p\u00e5 Stabekk"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 27.08.2015
\nAdresse: Gamle Drammensvei 32, 1369 Stabekk
\nHjemmeside: http:\/\/www.texasbarbecuecafe.no<\/a><\/p>\n

Med unntak av at jeg de siste \u00e5rene har blitt godt kjent med den ytre delen av Kols\u00e5sbanen er det ikke ofte tar turen ut til B\u00e6rum. Men i fjor fikk jeg meg plutselig en grunn til \u00e5 ta en tur til Stabekk, selv om det gikk over et \u00e5r f\u00f8r jeg omsider fikk ut fingeren, s\u00e5 var det endelig klart for \u00e5 teste ut Texas Barbecue Caf\u00e9 p\u00e5 Stabekk denne augustkvelden.\u00a0 Min erfaring med Texas er null og strengt tatt har jeg ikke noe sterkt forhold til amerikansk barbeque heller. Men n\u00e5 sto vi her, min bror og jeg, klare til \u00e5 se p\u00e5 texaneren p\u00e5 Stabekk kunne tilby oss.<\/p>\n

P\u00e5 Texas Barbecue Caf\u00e9 er det alts\u00e5 grilling som gjelder, og da p\u00e5 den amerikanske m\u00e5ten. Kj\u00f8ttet tilberedes p\u00e5 en smoker, jeg s\u00e5 den ikke, men regner med den sto p\u00e5 baksiden av bygget. Dette er langtidstilbereding p\u00e5 lav varme med tilf\u00f8rsel av r\u00f8yk. I f\u00f8lge entusiastene er det dette som er grilling, selv om utbredelsen i Norge m\u00e5 sies \u00e5 v\u00e6re begrenset. Her er mitt inntrykk at det g\u00e5r det mye i dyre og fancy gassgriller som i stor grad brukes til \u00e5 grille p\u00f8lser, grillskiver og en og annen stykke ytrefilet. For det meste over dirkete varme.<\/p>\n

Menyen er selvsagt amerikansk og ikke noe annet. Her g\u00e5r det ikk BBQ Chicken, spareribs og pulled pork. Kj\u00f8ttet, for med unntak av kylling er det bare kj\u00f8tt vi snakker om her, kan man f\u00e5 som middagstallerken, som sandwich, salat eller i l\u00f8svekt. Middagstallerken (198,-) best\u00e5r av valgt type kj\u00f8tt med coleslaw og b\u00f8nner servert ved siden av. I tillegg har de en h\u00e5ndfull annet tilbeh\u00f8r som kan bestilles som siderett. Siden begge var f\u00f8rstereisgutter her valgt vi \u00e5 g\u00e5 for en BBQ-sampler til to personer til 389 kroner.<\/p>\n

Vi hadde vel ikke helt klart for oss hva denne BBQ-sampleren skulle inneholde, bortsett fra at det skulle v\u00e6re dagens tre typer kj\u00f8tt i tillegg til sideretter. Det viste seg at vi faktisk fikk fire typer kj\u00f8tt. Pulled pork, beef brisket (oksebryst, tror jeg), baby back ribs og smoked sausage link. I tillegg fikk vi tilbeh\u00f8r i fleng. Potetsalat, b\u00f8nner, salat, coleslaw, corn bread og hjemmelagd bun. Det var absolutt ikke noe \u00e5 si p\u00e5 innholdet, s\u00e5 jeg gledet meg til \u00e5 smake p\u00e5 utvalget.<\/p>\n

S\u00e5 hvordan var maten? Jeg begynner med tilbeh\u00f8ret, som m\u00e5 sies \u00e5 v\u00e6re litt b\u00e5de og. B\u00f8nnene m\u00e5 sies \u00e5 v\u00e6re det beste, men cole slaw og salaten var ogs\u00e5 ganske gode. Potetsalaten derimot, den var tung og fet og udelikat. Enda verre var det med maisbr\u00f8det, som var s\u00e5 t\u00f8rt at det smuldret opp n\u00e5r man fors\u00f8kte \u00e5 bryte av en bit. Jeg vet strengt tatt ikke hvordan et slikt maisbr\u00f8d skal v\u00e6re, men dette m\u00e5 ha v\u00e6rt et av de t\u00f8rreste bakverkene jeg noen gang har spist.<\/p>\n

Og s\u00e5 var det kj\u00f8ttet da. B\u00e5de baby back ribs og pulled pork var ganske godt. Den r\u00f8kte link-p\u00f8lsen var derimot litt uspennende. Beef brisket derimot var en god opptur. N\u00e5 er ikke jeg veldig famili\u00e6r med amerikanske stykker, men s\u00e5 vidt jeg har forst\u00e5tt er dette oksebryst. I s\u00e5 fall er det et ypperlig stykke kj\u00f8tt til denne type tilbereding, hvor man kan indirektere grille store stykker kj\u00f8tt over lang tid. Resultatet var i alle fall blitt veldig bra, med m\u00f8re skiver av kj\u00f8tt med et r\u00f8kt preg i smaken. I min bok tror jeg dette stikker av med f\u00f8rsteprisen i kveldens h\u00f8yst uh\u00f8ytidelige og uoffisielle kj\u00f8ttkonkurranse.<\/p>\n

\"Texas<\/a>
Texas Barbecue: Baby back rib, beef brisket, pulled pork og p\u00f8lse<\/figcaption><\/figure>\n

Her var det knapt s\u00e5 jeg turte \u00e5 snakke h\u00f8yt om grilling. For en som bruker langtids sous vide for \u00e5 f\u00e5 m\u00f8rt kj\u00f8tt, visste jeg at det ville v\u00e6re \u00e5 banne i kirken. Likevel ble jeg ikke helfrelst p\u00e5 Stabekk denne kvelden, og like greit er det, for jeg er ikke sikker p\u00e5 at borettslaget jeg bor i ville sette pris p\u00e5 en sv\u00e6r smoker p\u00e5 balkongen. Det er ikke tvil om at resultatet blir forskjellig, for med smoker griller man kj\u00f8ttet indirekte over lang tid og f\u00e5r mer kompleksitet i smaken. Sous vide er varmebehandling som er fullstendig n\u00f8ytral for smaken av kj\u00f8ttet, og der har man kun krydder og glace \u00e5 spille p\u00e5, utover at man kan benytte litt flis under den direkte grillingen til slutt. Man har s\u00e5nn sett et mindre register \u00e5 spille p\u00e5 i forhold til smak, men jeg vil likevel hevde at selve resultatet fra varmebehandlingen f\u00e5r jeg til bedre ved bruk av sous vide enn det Texas Barbecue Caf\u00e9 serverte meg denne kvelden.<\/p>\n

Serviceniv\u00e5et p\u00e5 Texas Barbecue Caf\u00e9 er lavt. Alts\u00e5 ikke d\u00e5rlig, for betjeningen er blide og hyggelige, men konseptet er \u00e5 bestille ved bardisken, selvbetjening ved brusdispenseren og rydding av eget bord. Her er det plastglass, papptallerkener og engangsbestikk. For meg er det helt kurant s\u00e5 lenge stedet er s\u00e5pass uformelt som det er. Hvor ofte jeg i fremtiden kommer til \u00e5 reise ut til Stabekk vet jeg strengt tatt ikke, men er jeg sulten og befinner meg i n\u00e6rheten stikker jeg gjerne en tur innom igjen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 27.08.2015 Adresse: Gamle Drammensvei 32, 1369 Stabekk Hjemmeside: http:\/\/www.texasbarbecuecafe.no Med unntak av at jeg de siste \u00e5rene har blitt godt kjent med den ytre delen av Kols\u00e5sbanen er det ikke ofte tar turen ut til B\u00e6rum. Men i fjor fikk jeg meg plutselig en grunn til \u00e5 ta en tur til Stabekk, selv om […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":940,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[25,68,26,22,23],"class_list":["post-654","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-amerikansk","tag-barbecue","tag-lav","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/654","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=654"}],"version-history":[{"count":7,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/654\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1200,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/654\/revisions\/1200"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/940"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=654"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=654"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=654"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}