Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1372,"date":"2015-12-23T21:18:04","date_gmt":"2015-12-23T21:18:04","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1372"},"modified":"2016-09-05T22:00:32","modified_gmt":"2016-09-05T22:00:32","slug":"rotisserie-et-sted-for-de-sma-anledninger","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2015\/12\/23\/rotisserie-et-sted-for-de-sma-anledninger\/","title":{"rendered":"R\u00f4tisserie – Et sted for de sm\u00e5 anledninger"},"content":{"rendered":"

NB!\u00a0R\u00f4tisserie la ned driften av \u00f8konomiske \u00e5rsaker og hadde siste servering 30\/4-16. 12\/5–16 \u00e5pnet samme innehaver opp hurtigmatkonseptet Meatballs.<\/p>\n

Bes\u00f8kt: 18.12.2015
\nAdresse: Hausmanns gate 31, 0182 Oslo
\nWebside: www.rotisserie.no<\/p>\n

Dette m\u00e5ltidet startet s\u00e5 sm\u00e5tt klokken kvart over \u00e5tte om kvelden fredag 20.11, n\u00f8yaktig fire uker og et kvarter f\u00f8r jeg hadde reservert bord hos R\u00f4tisserie for et guttejulebord med to kamerater og en bror. I alle fall trodde jeg at det var slik jeg online hadde bestilt bord, men p\u00e5 det nevnte tidspunktet f\u00e5r jeg en telefon fra R\u00f4tisserie med sp\u00f8rsm\u00e5let om vi har tenkt \u00e5 komme i kveld. Lettere forvirret fors\u00f8kte jeg \u00e5 forklare at det var fire uker til vi kom, og da forsto jeg at her hadde noe g\u00e5tt alvorlig galt i bookingen. Heldigvis var R\u00f4tisserie forst\u00e5elsesfulle og jeg fikk straks booket om til rett dato. N\u00e5r jeg etterp\u00e5 sjekket opp min opprinnelige bestilling ble jeg nok n\u00f8dt til \u00e5 ta all skyld p\u00e5 min kappe. Men til mitt forsvar, jeg tar faktisk mine bookinger d\u00f8nn alvorlig! Og jeg har noen hundre restaurantbes\u00f8k bak meg, og dette er faktisk f\u00f8rste gang jeg roter det til. Og jeg h\u00e5per det blir lenge til neste gang ogs\u00e5.<\/p>\n

Men s\u00e5 gikk det fire uker da, og s\u00e5 var vi omsider der. Noen dager i forkant hadde innehaver Loris ringt og spurt om det gikk greit \u00e5 flytte reservasjonen en halvtime senere, noe det ikke hadde v\u00e6rt noen grunn til \u00e5 gj\u00f8re seg vanskelig. Bordet var ikke klart n\u00e5r vi kom, men det tok ikke mange minuttene f\u00f8r vi fikk satt oss likevel. For v\u00e5r del benyttet vi anledningen til \u00e5 henge i baren og f\u00e5 oss en \u00f8l.<\/p>\n

Dette var mitt andre bes\u00f8k p\u00e5 R\u00f4tisserie, det f\u00f8rste kan du lese om her<\/a>. Menyen er fortsatt like enkel, men om man serverer gode retter er det helt greit med f\u00e5 valgmuligheter. Denne kvelden var det brandade, terrin eller kastanjesuppe til forrett, mens man til hovedrett kunne velge mellom andebryst, v\u00e5rkylling eller en ribberullade.<\/p>\n

Til forrett ble det hjemmelaget terrine med svart trumpetsopp og foie gras. Til terrinen ble det servert br\u00f8d og en r\u00f8dl\u00f8kschutney. Terrinen smakte veldig bra og den s\u00f8tlige og lett syrlige chutneyen fungerte bra sammen den fete terrinen. En enkel og rustikk forrett, men en sikker vinner i min gane.<\/p>\n

\"Forrett:<\/a>
Forrett: Terrine med foie gras<\/figcaption><\/figure>\n

Ved mitt forrige bes\u00f8k spiste jeg andebryst, men denne gangen var p\u00e5 tide \u00e5 velge noe som var tilberedt i r\u00f4tisserie-ovnen. Derfor hadde jeg raskt blitt sikker p\u00e5 valg av hovedrett n\u00e5r jeg s\u00e5 kveldens meny, denne gangen m\u00e5tte det bli v\u00e5rkylling.<\/p>\n

Kyllingen var saftig, med spr\u00f8tt skinn. Personlig skulle jeg \u00f8nske det var litt mer smak i selve kyllingkj\u00f8ttet, men dette er uansett innenfor. De bakte rotgr\u00f8nnsakene smakte veldig bra til. Ogs\u00e5 savoyk\u00e5len, som trolig hadde f\u00e5tt seg en omgang med \u00e5pen flamme, fungerte ypperlig som tilbeh\u00f8r. Potetmosen var myk i konsistensen og var mer pur\u00e9 enn stappe, men her skulle jeg \u00f8nske de hadde v\u00e6rt litt rausere med saltet. Men hos R\u00f4tisserie er det salt- og pepperb\u00f8sser ved bordet s\u00e5 da var det mulig \u00e5 justere litt selv.<\/p>\n

\"Hovedrett:<\/a>
Hovedrett: V\u00e5rkylling med potetmos og savoyk\u00e5l<\/figcaption><\/figure>\n

N\u00e5r vi fikk dessertmenyen var det f\u00f8rste jeg la merke til at de hadde moelleux p\u00e5 menyen. For de som m\u00e5tte ha lest mitt forrige blogginnlegg fra Docks i Antwerpen, s\u00e5 undret jeg der over forskjellen p\u00e5 moelleux og fondant. N\u00e5 hadde jeg en fransk fagmann som endelig kunne forklare meg denne forskjellen. Og svaret viste seg alts\u00e5 \u00e5 v\u00e6re s\u00e5 kjedelig som at det er mer eller mindre det samme, og at det ikke er noen helt bestemte forskjeller. Same same, but different!<\/p>\n

Men alt dette gn\u00e5let om sjokoladedesserter til tross, jeg valgt \u00e5 g\u00e5 for sitronkrem denne kvelden. Sitronkremen var fullstendig glatt og hadde en lett skjelvende konsistens. Dette til kontrast fra de fleste andre sitronkremer jeg har f\u00e5tt servert, som stort sett har pleid \u00e5 v\u00e6re en del fastere. Den litt l\u00f8sere konsistensen gjorde at kremen f\u00f8ltes lett og delikat.<\/p>\n

Som tilbeh\u00f8r til sitronkremen hadde kj\u00f8kkenet valgt appelsin og marengs. Valget med appelsin var et smart trekk. I sitron er syren ganske dominerende, selv om den ogs\u00e5 er aldri s\u00e5 frisk i smaken. Akkompagnert med appelsin fikk man enda et frisk innslag, som har en langt mindre fremtredende syre. Summen blir da mer friskhet, og noe dempet syrlighet. Men sitronkrem er selvsagt uansett syrlig, og det klassiske tilbeh\u00f8ret for \u00e5 balansere dette er marengs. Personlig ville jeg nok \u00f8nsket meg noe mer marengs for de ble litt ubalansert med s\u00e5 mye syrlighet. Det vil n\u00f8dvendigvis g\u00e5 litt utover friskheten i desserten, men her var man uansett langt unna at desserten var dominert av den klissete s\u00f8theten til marengsen.<\/p>\n

\"Dessert:<\/a>
Dessert: Sitronkrem med appelsin og marengs<\/figcaption><\/figure>\n

Det er p\u00e5 en m\u00e5te en enkelhet over R\u00f4tisserie. Her har du ingen mulighet til \u00e5 fr\u00e5tse eksklusive viner og maten er relativt enkel. For eksempel g\u00e5r samme tilbeh\u00f8ret igjen p\u00e5 alle hovedrettene. Men denne enkelheten m\u00e5 for all del ikke forvekslet med at det er d\u00e5rlig. Snarere tvert i mot! Maten er solid, velsmakende og befriende ufancy. Samtidig syntes jeg servicen var et hakk l\u00f8sere og mer personlig enn ved forrige bes\u00f8k, noe som gj\u00f8r det til en enda triveligere opplevelse \u00e5 spise der. Og p\u00e5 toppen av det hele er prisen ganske overkommelig. R\u00f4tisserie er kanskje ikke stedet for de virkelig store anledningene, men det er helt klart et sted for de sm\u00e5. Dermed blir det sikkert nye bes\u00f8k p\u00e5 R\u00f4tisserie i 2016, for de sm\u00e5 anledningene har man heldigvis mange av.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

NB!\u00a0R\u00f4tisserie la ned driften av \u00f8konomiske \u00e5rsaker og hadde siste servering 30\/4-16. 12\/5–16 \u00e5pnet samme innehaver opp hurtigmatkonseptet Meatballs. Bes\u00f8kt: 18.12.2015 Adresse: Hausmanns gate 31, 0182 Oslo Webside: www.rotisserie.no Dette m\u00e5ltidet startet s\u00e5 sm\u00e5tt klokken kvart over \u00e5tte om kvelden fredag 20.11, n\u00f8yaktig fire uker og et kvarter f\u00f8r jeg hadde reservert bord hos R\u00f4tisserie […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1375,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,42,26,22,23],"class_list":["post-1372","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-klassisk","tag-lav","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1372","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1372"}],"version-history":[{"count":6,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1372\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1954,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1372\/revisions\/1954"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1375"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1372"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1372"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1372"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}