Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1600,"date":"2016-04-17T20:42:31","date_gmt":"2016-04-17T20:42:31","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1600"},"modified":"2016-04-19T19:22:02","modified_gmt":"2016-04-19T19:22:02","slug":"1600","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/04\/17\/1600\/","title":{"rendered":"Brasserie blanche – Vellykket, klassisk fransk"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 15.04.2016
\nAdresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo
\nWebside: http:\/\/www.blanche.no\/<\/p>\n

Brasserie Blanche er liksom et sted som alltid har ligget der. Egentlig aner jeg ikke hvor lenge restauranten har v\u00e6rt i drift, men med ujevne mellomrom har jeg v\u00e6rt innom en tur og spist klassisk fransk mat. Og p\u00e5 grunn av at de har god kapasitet har den v\u00e6rt en reddende engel n\u00e5r jeg har v\u00e6rt p\u00e5 vestkanten p\u00e5 jakt etter mat uten noen bordreservasjon og alternativene viste seg \u00e5 v\u00e6re fulle. S\u00e5 vidt jeg husker er Brasserie Blanche i dag Rune Pals hender, etter at Pal og N\u00e6ss splittet lag for en tid tilbake.<\/p>\n

\"Brasserie<\/a>
Brasserie Blanche<\/figcaption><\/figure>\n

Til tross for at dette ikke er noe lite spisested fremst\u00e5r lokalet som relativt intimt og stemningen er hyggelig. Menyen best\u00e5r av en a la carte med en del klassiske brasserie-retter, pluss at de har en ukentlig femretters meny (595,-) som kan barberes ned til en treretters (495,-) om man \u00f8nsker det. Hvis du har lyst p\u00e5 tartar, and, \u00f8sters eller l\u00f8ksuppe er dette et av de naturlige stedene \u00e5 stikke innom. Er du derimot kun opptatt av ny-nordisk kj\u00f8kken eller moderne matlaging er det nok like greit \u00e5 velge noe annet.<\/p>\n

Men selv om jeg overhodet ikke har noe mot moderne mat, er det lite som sl\u00e5r skikkelig godt tilberedt klassisk matlaging. Og n\u00e5 var det sikkert et par \u00e5r siden forrige bes\u00f8k p\u00e5 Brasserie Blanch s\u00e5 jeg gledet meg n\u00e5r jeg gikk inn d\u00f8rene p\u00e5 det hvitmalte bygget med inngang fra Hegdehausveien. Etter en kjapp kikk i menyen gikk valget p\u00e5 ukens femretter, og siden jeg b\u00e5de er glad i mat og var sulten, fant jeg ingen grunn til \u00e5 kutte ned p\u00e5 antall retter.<\/p>\n

Av f\u00f8rste rett ble jeg i usedvanlig godt hum\u00f8r, for endelig da gikk det opp for meg at endelig er aspargessesongen her. For de norske aspargesene er det rett nok enda i tidligste laget, men Brasserie Blanche hadde hvite asparges fra Alsace. Disse serverte de klassisk med hollandaise og en tynn crispy skive med t\u00f8rket rugbr\u00f8d. Det kan jo nesten ikke g\u00e5 galt, men det var faktisk ikke langt unna. Selv om aspargesene var ypperlig kokt og hadde ypperlig konsistens, s\u00e5 smakte dette veldig s\u00f8tt. Faktisk s\u00e5 s\u00f8tt at jeg undret p\u00e5 om de hadde sprayet hele retten med honning eller toppet det hele med et par skjeer sukkerlake. Jeg spurte b\u00e5de servit\u00f8r og kokk om hvordan retten var tilberedt, men det var ingenting ved svarene som ga noe meningsfullt svar p\u00e5 \u00e5rsaken til den p\u00e5trengende s\u00f8dmen.<\/p>\n

\"Hvite<\/a>
Hvite asparges<\/figcaption><\/figure>\n

Rett nummer to var ovnsbakt uer, servert reddik, aspargesb\u00f8nner, nyk\u00e5l, br\u00f8nnkarse og en reduksjon av fiskesjy. Skal jeg v\u00e6re pirkete var kanskje fisken et lite knepp for salt, men samtidig er dette en gjennomf\u00f8rt smaksrik rett og fisken er bra stekt.<\/p>\n

\"Uer,<\/a>
Uer, reddik og nyk\u00e5l<\/figcaption><\/figure>\n

Kveldens kj\u00f8tt var m\u00f8rbrad av lam og dette ble servert med kremet skorsonerrot, spinat, stekesjy og en ramsl\u00f8kolje. Igjen leverte kj\u00f8kkenet en veldig solid gjennomf\u00f8rt rett. Her er det lite j\u00e5leri, kun veldig god mat. Kj\u00f8ttet godt tilberedt, m\u00f8rt og smaker bra. Nyk\u00e5l gir meg igjen en p\u00e5minnelse om at sommeren omsider begynner \u00e5 n\u00e6rme seg, og selv om skorsonerroten har f\u00e5tt litt hard medfart er retten sett under ett sv\u00e6rt vellykket.<\/p>\n

\"Lam,<\/a>
Lam, skorsonnerrot og spinat<\/figcaption><\/figure>\n

I en fransk femretter er ost en selvf\u00f8lge. I kveld disket Brasserie Blanche opp med Comte fra Franche-Comt\u00e9, Brie de Meaux fra \u00cele-de-France, Valencay fra Loire, Fourme d\u2019Ambert fra Auvergne. Til alt dette serverte de en rosinpure og en havrekjeks. Ostene var godt temperert og smakte bra. Kanskje litt endimensjonalt tilbeh\u00f8r med rosinpure n\u00e5r de serverer portvin i glasset, men du fungerer helt greit og ost moden ost er faktisk veldig godt.<\/p>\n

\"Franske<\/a>
Franske oster<\/figcaption><\/figure>\n

Avslutningen av m\u00e5ltidet var en sjokolademoussekake. Kaken hadde en tynn hasseln\u00f8ttbunn med et tynt lag solb\u00e6rgele over n\u00f8ttebunnen. Til slutt var kaken trukket med en sjokoladeglasur. Til kaken fulgte det en solb\u00e6rsorbet og litt crunchy n\u00f8ttecrumble. Moussen var lett og sorbeten leverte solid b\u00e5de p\u00e5 konsistens og smak. Dermed ble dette en sv\u00e6rt vellykket avslutning p\u00e5 m\u00e5ltidet og en p\u00e5minnelse om at det ikke b\u00f8r g\u00e5 altfor lang tid til neste bes\u00f8k.<\/p>\n

\"Sjokolade<\/a>
Sjokolade og solb\u00e6r<\/figcaption><\/figure>\n

\u00a0<\/strong>Man f\u00e5r ikke de eksperimentelle matopplevelsene p\u00e5 Brasserie Blanche, for her bedrives det ikke nybrottsarbeid. Til gjengjeld for man solid, \u00e6rlig og tradisjonell mat som er b\u00e5de vellaget og velsmakende. Til tross for at jeg opplever aspargesretten som et lite feilskj\u00e6r fra kj\u00f8kkenet blir jeg veldig glad av \u00e5 spise her. Bra h\u00e5ndverk, rustikke retter og gode smaker er faktisk en sv\u00e6rt vellykket oppskrift for et vellykket restaurantbes\u00f8k og her leverer Brasserie Blanche veldig bra.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 15.04.2016 Adresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo Webside: http:\/\/www.blanche.no\/ Brasserie Blanche er liksom et sted som alltid har ligget der. Egentlig aner jeg ikke hvor lenge restauranten har v\u00e6rt i drift, men med ujevne mellomrom har jeg v\u00e6rt innom en tur og spist klassisk fransk mat. Og p\u00e5 grunn av at de har god […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1602,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,42,35,22,23],"class_list":["post-1600","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-klassisk","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1600","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1600"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1600\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1609,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1600\/revisions\/1609"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1602"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1600"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1600"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1600"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}