Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":1639,"date":"2016-04-25T18:06:07","date_gmt":"2016-04-25T18:06:07","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=1639"},"modified":"2016-04-25T18:07:43","modified_gmt":"2016-04-25T18:07:43","slug":"caprice-klassisk-fransk-i-fjerne-osten","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2016\/04\/25\/caprice-klassisk-fransk-i-fjerne-osten\/","title":{"rendered":"Caprice -Klassisk fransk i fjerne \u00f8sten"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 29.12.2015
\nAdresse: Four Seasons Hotel Hong Kong, 8 Finance St, Central, Hongkong
\nWebside: http:\/\/www.fourseasons.com\/hongkong\/dining\/restaurants\/caprice\/<\/a><\/p>\n

Rett f\u00f8r nytt\u00e5r befant jeg meg plutselig tre dager i Hong Kong, med hensikt i \u00e5 spise litt. Problemet var bare at turen var s\u00e5 impulsiv at i det jeg sjekket inn p\u00e5 hotellet hadde jeg faktisk ikke en eneste plan. Dermed var det bare \u00e5 sette i gang med litt research p\u00e5 hva som var \u00e5pent og hvor det var mulig \u00e5 f\u00e5 inn en bordbestilling p\u00e5 kort varsel. Slik endte jeg opp med en lunch p\u00e5 Caprice, en restaurant med moderne fransk kj\u00f8kken beliggende p\u00e5 luksushotellet Four Seasons.<\/p>\n

Allerede i det jeg ankom Four Seasons, spaserende til fot fra metroen, var det lett \u00e5 forst\u00e5 at her hadde de aller fleste langt mer disponible midler enn meg. Ikke at det overrasket meg, og det er heller ikke f\u00f8rste gang jeg er omkranset av ferrarier, masaratier og toppklasse Mercedeser, og jeg har mer enn en gang m\u00e5tte smette en liten billig leiebil mellom luksuskj\u00f8ret\u00f8y. Det g\u00e5r ofte s\u00e5nn n\u00e5r man legger det meste av feriebudsjettet i restaurant og kniper inn p\u00e5 transport og overnatting.<\/p>\n

Caprice ligger en liten heistur opp fra resepsjonen og i det man entrer spisesalen med stor glassflater ut mot sj\u00f8en\/elven kan man ser rett inn i det \u00e5pne kj\u00f8kkenet. Fra taket henger det gedigne lyskroner, Kj\u00f8kkensjefen p\u00e5 Caprice er Fabrice Vulin, som har en bakgrunn fra restauranter som trestjernersrestauranten Maison-Pic i Valence og Parc des Eaux-Vives i Geneve som han jobbet opp til to stjerner. Deretter hadde han et opphold i Marrakesh f\u00f8r han tok over Chevre d\u2019Or i Eze i Provance som ogs\u00e5 oppn\u00e5dde to stjerner.<\/p>\n

\"\u00c5pen<\/a>
\u00c5pen kj\u00f8kkenl\u00f8sning<\/figcaption><\/figure>\n
\"Lysekroner<\/a>
Lysekroner og store vindusflater<\/figcaption><\/figure>\n

I desember 2013 forlot han imidlertid Eze til fordel for Hong Kong og jobben som kj\u00f8kkensjef p\u00e5 Caprice. Det ble ingen flying start for de ble degradert fra tre stjerner omtrent samtidig. Capirce hadde nemlig tre stjerner i Guide Michelin i 2010-2013-utgavene, men ble degradert til to i desember 2013. Siden har den ligget p\u00e5 to stjerner.<\/p>\n

Lunchmenyen p\u00e5 Caprice var en egen liten \u00e0 la carte -meny, hvor man kunne velge tre retter for 590 HKD. I tillegg hadde de den ordin\u00e6re \u00e0 la carte-menyen som var vesentlig lenger. Jeg gikk for tre retter fra lunchmenyen.<\/p>\n

Som appetittvekker fikk jeg servert en gazpacho med r\u00f8kt laks. Tilbake p\u00e5 sporet for min del. Allerede etter et d\u00f8gn med relativt skuffende asiatisk mat var det befriende \u00e5 f\u00e5 denne gazpachoen som smakte intenst av tomat. Den r\u00f8kte laksen er kanskje ikke spektakul\u00e6r, men dette er en helt kurant start p\u00e5 et m\u00e5ltid.<\/p>\n

\"Gazpacho<\/a>
Gazpacho med r\u00f8kt laks<\/figcaption><\/figure>\n

En terrin best\u00e5ende av lag med rent kyllingkj\u00f8tt, artiskokk, foie gras og gele av kylling consomme. Det hele var diskret smakt til med sort h\u00f8sttr\u00f8ffel. Det var lett \u00e5 bli glad i denne forretten. Kombinasjon av artiskokk, kylling og sort tr\u00f8ffel fungerte selvsagt ypperlig. Det finnes vel ikke all verden nyskaping i denne retten, men hva spiller det for en rolle n\u00e5r det er bra h\u00e5ndverk og smaker skikkelig godt.<\/p>\n

\"Terrine<\/a>
Terrine med kylling, foie gras og artiskokk<\/figcaption><\/figure>\n

Som hovedrett skulle det v\u00e6re pannestekt torsk. N\u00e5r torsken kom p\u00e5 bordet var f\u00f8rsteinntrykket utseendemessig var at fisken var perfekt stekt med spr\u00f8tt skinn, og n\u00e5r jeg stakk gaffelen i den flaket seg ganske lett. Likevel var den faktisk understekt, noe jeg nesten stusset litt p\u00e5 i og med at den viste s\u00e5 mange tegn p\u00e5 \u00e5 v\u00e6re bra. Men faktum var at fiskekj\u00f8ttet b\u00e5de var r\u00e5tt i konsistensen og litt sm\u00e5seigt \u00e5 tygge.<\/p>\n

Som tilbeh\u00f8r til fisken hadde de skorsonnerrot, og denne var toppet med \u00f8rsm\u00e5 terninger med spr\u00f8stekt, r\u00f8kt bacon og urter. Dette h\u00f8rtes i utgangspunktet smaksrikt ut, men var faktisk tammere enn man skulle tro. En pure p\u00e5 skorsonnerrot og artiskokk og en parmesanjus fulgte ogs\u00e5 med retten. Tilbeh\u00f8ret var i og for seg greit nok, men jeg skulle \u00f8nske fisken var hakket fastere i fiskekj\u00f8ttet.<\/p>\n

\"Pannestekt<\/a>
Pannestekt torsk<\/figcaption><\/figure>\n
\"Fiskekj\u00f8ttet<\/a>
Fiskekj\u00f8ttet flaket seg lett<\/figcaption><\/figure>\n

P\u00e5 en tostjerners restaurant er som oftest servicen ganske presis. P\u00e5 Caprice var sommelieren konstant p\u00e5 etterskudd. P\u00e5 f\u00f8rste rett hadde jeg spist 1\/3 av retten. P\u00e5 andre rett rakk han \u00e5 komme l\u00f8pende i det jeg skulle til \u00e5 sette tenne i torsken og det var f\u00f8rst p\u00e5 desserten han hadde kalibrert seg og var i forkant av serveringen. N\u00e5 er ikke slike glipper veldig viktig for meg, men det var uansett litt komisk \u00e5 se hvor ute av takt han var med kj\u00f8kkenet og de andre servit\u00f8rene.<\/p>\n

Som dessert hadde jeg valgt det menyen kalte \u00abKorean Strawberry and Yuzu Cream Christian Log\u00bb. Det skulle vise seg \u00e5 v\u00e6re ett eller annet vannbakkelsaktig bakverk, dekket med str\u00f8ssel av dehydrert jordb\u00e6r og toppet med pisket krem tilsatt vanilj og jordb\u00e6r. Ogs\u00e5 noe gr\u00f8nne juletr\u00e6r laget p\u00e5 hvit sjokolade. I tillegg ble det servert en jordb\u00e6rsorbet.<\/p>\n

Selve bakverket med yuzu-kremfyllet inni var kanonbra. Min genrelle skepsis til vannbakkels til tross, syrligheten til yuzu-kremen gjorde det til en vellykket kombinasjon. Sorbeten derimot, var litt haltende, servert altfor kald og med en god del krystaller. Den smakte greit nok, men teknisk var ikke dette imponerende.<\/p>\n

\"Bakverk<\/a>
Bakverk med yuzukrem og jordb\u00e6r<\/figcaption><\/figure>\n

S\u00e5 langt hadde jeg et blandet inntrykk av Caprice, s\u00e5 jeg bestemte meg for \u00e5 bestille en av signaturrettene deres fra den ordin\u00e6re \u00e0 la carte-menyen som en ekstra dessert.<\/p>\n

Foran meg kom en litt rotete presentasjon. I bunnen var det et slags lysebrunt marengsskall. Oppi dette skallet var det en lys sjokolademousse og over denne igjen var det en slags m\u00f8rk sjokoladekakebunn. Over her igjen kom en iskrem p\u00e5 hvit tr\u00f8ffel, som igjen var dekket med topper av pisket krem. Deretter var hele kreasjonen pyntet med h\u00f8vlet hvit tr\u00f8ffel, m\u00f8rk sjokolade og bladgull. Noe visuelt mesterverk vil jeg ikke kalle det, men det hele kunne kanskje se ut som et d\u00e5rlig pyntet juletre.<\/p>\n

\"Sjokolade,bladgull<\/a>
Sjokolade,bladgull og hvit tr\u00f8ffel<\/figcaption><\/figure>\n

Men det skulle raskt vise seg at det ikke var utseende som var denne rettens st\u00f8rste problem, og det var mye \u00e5 si om denne retten. Vi kan begynne med sjokolademoussen. Sjokolademoussen skal v\u00e6re luftig, noe denne absolutt ikke var. Var det virkelig mousse det skulle v\u00e6re, ja jeg m\u00e5tte faktisk sjekke menyen p\u00e5 nytt for jeg nektet \u00e5 tro det. Kombinasjonen av marengs, lys sjokolade og mengder med fl\u00f8te var heller ikke noe spesielt vellykket kombinasjon. Og n\u00e5r tanken bak retten ikke fungerer, hjelper det ikke hvor mye tr\u00f8ffel og bladgull man slenger p\u00e5. Det redder absolutt ingenting og virker bare mer vulg\u00e6rt.<\/p>\n

Og s\u00e5 var det iskremen p\u00e5 hvit tr\u00f8ffel da. En ting er at det ikke smakte s\u00e5 veldig bra, men konsistensen er vel noe av det mest h\u00e5pl\u00f8se jeg noen gang har f\u00e5tt servert. Igjen var den servert altfor, altfor kald og den var proppfull av krystaller. Og sammen med kremen ble kombinasjonen av fl\u00f8te og tr\u00f8ffel mest av alt kvalmende. Detter fungerer sikkert ypperlig for folk med mer penger enn vett, men med tanke p\u00e5 at dette stedet har to stjerner er det faktisk skremmende d\u00e5rlig.<\/p>\n

\"Kompakt<\/a>
Kompakt sjokolademousse<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg husker vel ikke s\u00e5 veldig godt petit fouren som ble servert, men n\u00e5r jeg ser p\u00e5 bildene er de i alle fall sv\u00e6rt lekre \u00e5 se p\u00e5.<\/p>\n

\"Lekre<\/a>
Lekre petit four<\/figcaption><\/figure>\n

Jeg skal innr\u00f8mme at jeg var spent p\u00e5 niv\u00e5et p\u00e5 Hong Kong-restaurantene og de tidligere omtalte Yat Lok<\/a> og Ciak \u2013 In the kitchen<\/a> imponerte meg ikke. At denne restauranten har hatt tre stjerner virker nesten uforst\u00e5elig, for den siste desserten er langt unna hva jeg har f\u00e5tt servert p\u00e5 noen restaurant med Michelin-stjerne. De \u00f8vrige rettene var dog bedre, selv de ikke holder det niv\u00e5et jeg forventer av en restaurant med to stjerner.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 29.12.2015 Adresse: Four Seasons Hotel Hong Kong, 8 Finance St, Central, Hongkong Webside: http:\/\/www.fourseasons.com\/hongkong\/dining\/restaurants\/caprice\/ Rett f\u00f8r nytt\u00e5r befant jeg meg plutselig tre dager i Hong Kong, med hensikt i \u00e5 spise litt. Problemet var bare at turen var s\u00e5 impulsiv at i det jeg sjekket inn p\u00e5 hotellet hadde jeg faktisk ikke en eneste […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":1646,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[41,100,32,99,42,33],"class_list":["post-1639","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-fransk","tag-hong-kong","tag-hoy","tag-kina","tag-klassisk","tag-to-stjerner"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1639","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1639"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1639\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1653,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1639\/revisions\/1653"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1646"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1639"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1639"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1639"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}