Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":2241,"date":"2017-05-14T13:31:48","date_gmt":"2017-05-14T13:31:48","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2241"},"modified":"2017-05-14T13:31:48","modified_gmt":"2017-05-14T13:31:48","slug":"cru-fransk-og-nordisk-med-britisk-aksent","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2017\/05\/14\/cru-fransk-og-nordisk-med-britisk-aksent\/","title":{"rendered":"Cru \u2013 fransk og nordisk med britisk aksent"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 13.05.2017
\nAdresse: Ingelbrecht Knudss\u00f8ns gate 1, 0365 Oslo
\nWebside: http:\/\/www.cru.no\/<\/a><\/p>\n

Det er en innarbeidet greie hjemme hos oss, at n\u00e5r Marianne er bortreist stikker jeg ut og spiser. Denne helgen skulle Marianne over til Bergen, uvitende om planen var at hun skulle drikkes ut i l\u00f8pet av helgen. Jeg derimot, som ofte benytter anledningen til \u00e5 reise utenlands for \u00e5 spise n\u00e5r jeg har alenehelg, hadde tatt til fornuften og n\u00f8yd meg med et par bordbestillinger her hjemme. Planen for l\u00f8rdagskvelden var denne gangen et bes\u00f8k p\u00e5 Cru<\/p>\n

Cru er en restaurant som har eksistert i mange \u00e5r n\u00e5, og siden fra den \u00e5pnet i 2008 var det Kari Inner\u00e5 som stadig sendte gode retter ut fra kj\u00f8kkenet der. Da hun trakk seg helt ut i 2015, var det britiske James Maxwell-Stewart som tok over Inner\u00e5s eierandel og posisjon som kj\u00f8kkensjef. Selv om Maxwell-Stewart har hatt tilhold i Norge i mange \u00e5r, henter han ogs\u00e5 inspirasjon fra hjemlandet n\u00e5r retter og menyer utarbeides. Fra Norge har han fartstid p\u00e5 blant annet Annen Etage og Gamle Raadhus, og mens det som smykker CV\u2019en mest er nok et opphold p\u00e5 Heston Blumenthals trestjernersrestaurant The Fat Duck i Bray utenfor London.<\/p>\n

I tillegg til at de lager mat, er Cru kjent for \u00e5 ha en stor vinkjeller og i kjelleren har de en vinbar med enkel servering av mat. Mitt \u00e6rend var dog i restauranten i annen etasje. Der har de en fast fireretters meny, hvor det i tillegg var mulig \u00e5 oppgradere med inntil fire andre retter. Velger man alle \u00e5tte kaller det de Full English. Jeg valgte \u00e5 g\u00e5 for det jeg antok kunne omtales som en halvfull engelsk, det vil si at jeg supplerte fireretteren med de to tilleggsrettene sj\u00f8kreps benedict og egg & ham.<\/p>\n

Aller f\u00f8rst kom det tre ulike appetittvekkere p\u00e5 bordet. Den f\u00f8rste var en gr\u00f8nn salat p\u00e5 grillet hjertesalat og gr\u00f8nnk\u00e5l, spritet opp litt med dill og sitron. Den neste var en toast med eggekrem, gravet eggeplomme og karse, mens den siste var spr\u00f8tt svinesvor med eple og sennep. Alle leverte helt greit, med eggekremen som den som falt best i smak.<\/p>\n

\"Appetittvekker:<\/a>
Appetittvekker: Gr\u00f8nn salat<\/figcaption><\/figure>\n
\"Appetittvekker:<\/a>
Appetittvekker: Spr\u00f8tt svinesvor<\/figcaption><\/figure>\n
\"Appetittvekker:<\/a>
Appetittvekker: Toast med eggekrem<\/figcaption><\/figure>\n

F\u00f8rste rett ut var egg & ham. Crus variant besto av en buljong kokt p\u00e5 svin. I buljongen var det sm\u00e5 biter spr\u00f8stekt bacon, erter, engsyre, et par spiselige blomster og en langtidsposjert eggeplomme. Suppen hadde en kraftig smak av svinekj\u00f8tt, og kledde den fl\u00f8yelsmyke eggeplommen veldig godt. For meg var dette en lovende start, og nysgjerrigheten p\u00e5 hva som m\u00e5tte komme steg noen hakk.<\/p>\n

\"Svinebuljong<\/a>
Svinebuljong med langtidsposjert eggeplomme<\/figcaption><\/figure>\n

Den andre retten ble omtalt som farmers field i menyen, men om det utover den direkte oversettelsen har noen referanse til noen spesifikk engelsk rett aner jeg ikke. Kj\u00f8kkensjefen var selv ved bordet og presenterte retten og fortalte at den var inspirert av den engelske landsbygda, der han selv var vokst opp. Retten hadde utgangspunkt i en av sesongens beste r\u00e5varer, nemlig den tyske hvite aspargesen. En tynn strimmel r\u00e5 asparges og, biter av stekt asparges var dandert p\u00e5 tallerkenen sammen med hasseln\u00f8tter, r\u00f8kt r\u00f8mme og et aspargesskum. I tillegg dukket de samme to blomstene fra forrige rett ogs\u00e5 opp i denne.<\/p>\n

Dette ble egentlig en ganske anonym rett p\u00e5 en bra r\u00e5vare. Det fremsto ogs\u00e5 litt fantasil\u00f8st \u00e5 gjenbruke blomstene fra skinkebuljongen. Det skal sies at de strengt tatt ikke gjorde s\u00e5 mye ut av seg smaksmessig, men dermed fremst\u00e5r ogs\u00e5 blomsterbruken som litt tilfeldig for \u00e5 f\u00e5 litt farger i rettene.<\/p>\n

\"Hvit<\/a>
Hvit asparges, hasseln\u00f8tter og r\u00f8kt r\u00f8mme<\/figcaption><\/figure>\n

Tredje rett ut var r\u00f8kt \u00e5l og pannestekt kongekrabbe. De ble servert med granny smith-epler, dill og dillolje, r\u00f8kt fl\u00f8tesaus og lakserogn. \u00c5 f\u00e5 en fl\u00f8tesaus til \u00e5 skille seg med \u00e5 tilsette olje ville nok bli ansett som galskap for femten \u00e5r siden, men i dagens kj\u00f8kken er har det blitt en naturlig greie. Men det mest interessante med denne retten for meg var uansett samspillet mellom den r\u00f8kte \u00e5len, friskheten i eplene og den fete r\u00f8ykte fl\u00f8ten. Dette fungerte bra og bruken av eple l\u00f8ftet retten fra \u00e5 v\u00e6re litt ordin\u00e6r til \u00e5 bli veldig god.<\/p>\n

\"R\u00f8kt<\/a>
R\u00f8kt \u00e5l, kongekrabbe, eple, dill og lakserogn<\/figcaption><\/figure>\n

Cru har noen engelske referanser i menyen, og selv om jeg ikke hadde kontroll p\u00e5 alle var sj\u00f8kreps benedict lett \u00e5 plassere. Men det kj\u00f8kkenet p\u00e5 Cru neppe visste var at jeg dagen i forveien hadde v\u00e6rt p\u00e5 \u00c0 L\u2019aise og spist en fantastisk bra egg benedict, s\u00e5 sammenligningsgrunnlaget var beint\u00f8ft og fallh\u00f8yden dertil stor.<\/p>\n

P\u00e5 tallerkenen kom en sm\u00f8rstekt engelsk muffins som var toppet med sautert spinat, en stekt sj\u00f8krepshale og en relativt lett variant av hollandaise. Det hele var toppet med dill. Det er slettes ikke galt \u00e5 bruke dill i denne retten, men igjen fremst\u00e5r det som litt fantasil\u00f8st og registeret litt snevert n\u00e5r dill spilte en stor rolle i forrige rett.<\/p>\n

Det skal uansett p\u00e5pekes at retten leverte solid. Krepsen var kanskje marginalt hardere stekt enn optimalt, men det var like fullt saftig og rik p\u00e5 s\u00f8dme. Matchen med hollandaise var ikke v\u00e5gal, men fungerte uansett ypperlig. S\u00e5 langt i m\u00e5ltidet var dette kveldens beste rett.<\/p>\n

\"Sj\u00f8kreps<\/a>
Sj\u00f8kreps benedict<\/figcaption><\/figure>\n

Til hovedrett sto svineribbe p\u00e5 menyen. Ribben kom med overraskende slapp svor, men det var helt klart tilsiktet fra kj\u00f8kkenets side. Til tross for at fettlaget p\u00e5 svineribben ikke var spr\u00f8tt, var det heller ikke seigt. Og som for \u00e5 kompensere for manglende puffet svinefett p\u00e5 ribbens overside, ble det heller servert et par stykker med spr\u00f8 svinesvor ved siden av. S\u00e5 vidt jeg kunne observere var dette for \u00f8vrig den samme svoren som ble brukt i appetittvekkerne.<\/p>\n

Til svinekj\u00f8ttet ble det servert gulr\u00f8tter, ertepure, noe jeg tror var ertespirer og en pure p\u00e5 selleri- og pepperrot. En saus basert p\u00e5 svinekraft fulgte ogs\u00e5 med retten. Dette var en godt gjennomf\u00f8rt rett med relativt trygge smaker som kledde hverandre. Det utfordret kanskje ikke, men det smakte likevel veldig godt.<\/p>\n

\"Svineribbe,<\/a>
Svineribbe, erter, gulrot og sellerirot<\/figcaption><\/figure>\n

Som sagt har jeg ikke alle referansene p\u00e5 britisk mat inne, men s\u00e5 vidt jeg har forst\u00e5tt er millionaire shortbread en kake best\u00e5ende av en biscuitbunn, et lag myk karamell toppet med et lag melkesjokolade. Ikke helt ulikt Twix-sjokoladen med andre ord.<\/p>\n

Crus variant av denne kaken var en dekomponert sak hvor bunnen var erstattet av en m\u00f8rdeigscrumble. Sjokoladen var med i form av syltynne plater med temperert sjokolade og en sjokolademousse toppet med fingersalt. Legg til par sm\u00e5 kladder med lys melkekaramell, litt syltet ingef\u00e6r, noen sm\u00e5 biter appelsin og en hasseln\u00f8ttiskrem, s\u00e5 har vi egentlig denne desserten i sin helhet.<\/p>\n

Det er ikke noe nytt at litt salt kan v\u00e6re med \u00e5 l\u00f8fte s\u00f8te retter og s\u00e6rlig p\u00e5 sjokolade og n\u00f8tter gj\u00f8r det seg s\u00e6rlig godt. Dog synes jeg umiddelbart at det var v\u00e5galt mye salt p\u00e5 denne sjokolademoussen, men n\u00e5r man fikk med de \u00f8vrige komponentene viste det seg at kokken hadde kontroll p\u00e5 smaksl\u00f8kene sine. Ingef\u00e6r ga et lite ekstra sting og sammen med appelsin ga det et bra bidrag til friskhet i en litt tung sjokoladedessert. Ogs\u00e5 den luftige konsistensen moussen var med \u00e5 dempe inntrykket. N\u00e5r hasseln\u00f8ttiskremen i tillegg smakte veldig bra, var det veldig lett \u00e5 utrope dette til en sv\u00e6rt vellykket dessert og kanskje m\u00e5ltidets h\u00f8ydepunkt.<\/p>\n

\"Sjokolade,<\/a>
Sjokolade, karamell, hasseln\u00f8tt, crumble<\/figcaption><\/figure>\n

Cru er ikke i det absolutt toppsjiktet blant byens beste restauranter. Men i forhold til pris synes jeg virkelig de leverer et godt h\u00e5ndverk og velsmakende mat. Et bes\u00f8k p\u00e5 Cru er dessuten veldig hyggelig og servit\u00f8rene tar seg tid til gjestene og bruker villig av kompetansen sin til \u00e5 komme med ulike vinforslag. Ogs\u00e5 det at kj\u00f8kkensjefen tar seg bryet med\u00a0\u00e5 ta en runde ute hos gjestene for \u00e5 h\u00f8re hva de synes, gir et inntrykk av en restaurant som faktisk bryr seg om gjestene sine.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 13.05.2017 Adresse: Ingelbrecht Knudss\u00f8ns gate 1, 0365 Oslo Webside: http:\/\/www.cru.no\/ Det er en innarbeidet greie hjemme hos oss, at n\u00e5r Marianne er bortreist stikker jeg ut og spiser. Denne helgen skulle Marianne over til Bergen, uvitende om planen var at hun skulle drikkes ut i l\u00f8pet av helgen. Jeg derimot, som ofte benytter anledningen […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2247,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[35,31,22,23],"class_list":["post-2241","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-middels","tag-moderne","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2241","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2241"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2241\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2251,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2241\/revisions\/2251"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2247"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2241"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2241"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2241"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}