Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":2299,"date":"2017-07-03T20:51:02","date_gmt":"2017-07-03T20:51:02","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2299"},"modified":"2017-07-03T21:00:10","modified_gmt":"2017-07-03T21:00:10","slug":"white-guide-nordic-2017-18","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2017\/07\/03\/white-guide-nordic-2017-18\/","title":{"rendered":"White Guide Nordic 2017-18"},"content":{"rendered":"
Forrige mandag kveld ble en ny utgave av White Guide Nordic<\/a> offentliggjort, 2017-18 utgavem. I fjor var det Stockholmsrestauranten Esperanto som toppet listen, mens i \u00e5r hadde Geranium<\/a> presset seg inn foran Esperanto. Beste norske restaurant var da, ikke uventet, Maaemo<\/a> p\u00e5 en fjerdeplass. Bortsett fra Maaemo var RE-NAA og Sabi Omakase de eneste norske innslagene p\u00e5 White Guide Nordics topp 30-liste. De plasserte seg i fjor p\u00e5 25. og 26. plass.<\/p>\n Vi har nok ikke bredden til svenskene og danskene n\u00e5r det gjelder restauranter, noe som ogs\u00e5 gjenspeiler seg i denne listen. Dog g\u00e5r det litt i riktig retning. Maaemo hanket i \u00e5r inn tredjeplass, Sabi Omakase klatret til en 12. plass, Kontrast har kommet seg inn p\u00e5 en 20. plass og RE-NAA er ogs\u00e5 s\u00e5 vidt inne p\u00e5 en 29. plass.<\/p>\n White Guide Nordic opererer med et poengsystem, der maten gis inntil 40 poeng, og restauranten i sum kan oppn\u00e5 totalt 100 poeng. Litt bakvendt er det, men White Guide Nordic rangerer poengsummen for maten h\u00f8yere enn totalscoren n\u00e5r de presenterer sin topp 30-liste. Dermed kan en restaurant med h\u00f8y kj\u00f8kkenscore havne foran restauranter med h\u00f8yere totalscore.<\/p>\n Men hvordan st\u00e5r det til med de norske restaurantene hvis man legger vurderingene til White Guide Nordic til grunn? Gjennomsnittscoren er litt over 73, et par poeng mer enn forrige guide. Seksten restauranter fra forrige guide er tatt ut av listen, mens sytten nye har kommet inn. Beste nykommer er A’L’aise med 78 poeng (32\/40 p\u00e5 maten).<\/p>\n White Guide Nordic f\u00e5r tydelig aldri bestemt seg for niv\u00e5et p\u00e5 Statholdergaarden<\/a>. I 2015 delte de ut 75 poeng, i 2016 ble det 84 poeng, i 2017 ned til 77 poeng og i 2017-18 er de opp til 82 poeng. Min erfaring er at prestasjonene p\u00e5 Statholdergaarden er ganske stabile, og jeg sliter litt med \u00e5 ta vurderingen seri\u00f8st.<\/p>\n En annen norsk restaurant hvor vurderingene har v\u00e6rt litt merkelig er Kontrast<\/a>. Den har tidligere blitt ranket til 70, 78 og 80 poeng, men i \u00e5r er poengsummen hevet til 88. White Guide mener tilsynelatende at det har v\u00e6rt en rivende utvikling p\u00e5 Kontrast, mens jeg vil hevde at White Guide Nordic kun retter opp gamle synder og for f\u00f8rste gang gir Kontrast den vurderingen de faktisk fortjener.<\/p>\n Andre st\u00f8rre endringer fra forrige guide er at Plah<\/a> har f\u00e5tt hele ti poeng mer og klokker inn p\u00e5 73 poeng, mens Kamai \u00f8ker med \u00e5tte til 71 poeng. For Plah sin del mener jeg det var rett \u00e5 heve scoren noe fra forrige utgave, mens Kamai har jeg aldri bes\u00f8kt s\u00e5 der er jeg blank.<\/p>\n White Guide Nordic hadde en del merkelige vurderinger i starten, men i 2017-18-utgaven synes jeg de begynner \u00e5 f\u00e5 litt luket ut de verste feilskj\u00e6rene. Fortsatt skinner det nok igjennom at nynordisk kj\u00f8kken blir rangert h\u00f8yere enn mer klassisk kj\u00f8kken. At Feinschmecker<\/a> og Restaurant Colonialen<\/a> i Bergen f\u00e5r 30\/40 for maten, og dermed stiller i samme klasse som Bass Oslo<\/a>, Publiko<\/a>, Kolonialen Bislett<\/a>, Brasserie France<\/a> og Vaaghals<\/a> (ja, jeg vet at ikke alle er nynordiske) er direkte latterlig. Det samme kan sies om at A’L’aise med sine 32\/40 for maten, som da sidestiller kj\u00f8kkenet med Plah, Arakataka<\/a>, Astral, Sentralen mat <\/a>og Pjoltergeist<\/a>. Men lukker man \u00f8ynene for dette synes jeg White Guide Nordic er i ferd med \u00e5 bli en guide som tar temperaturen p\u00e5 det norske restaurantmarkedet p\u00e5 en grei m\u00e5te.<\/p>\n Og siden jeg f\u00f8rst skriver litt om restaurantguider vil jeg avslutningsvis skrive litt om Opinionated about dining<\/a>, som lanserte sin Top 100(+)-liste over Europeiske restauranter<\/a> i midten av mai. Listen kan minne litt om 50-best-restaurants<\/a>, men der 50-best-listen utarbeides p\u00e5 bakgrunn av en utvalgt fagjury blir Opinionated about dining-listen til p\u00e5 bakgrunn av karakterer fra registrerte brukere. En slags folkets liste alts\u00e5, selv om vurderingene til de som har flest registreringer vektlegges sterkest.<\/p>\n Det er selvsagt en del restauranter som g\u00e5r igjen p\u00e5 de samme listene, men der Osteria Francescana, El Cellar de Can Roca og Mirazur ligger helt i toppsjiktet p\u00e5 50-best-listen er de \u00e5 finne noe lenger ned p\u00e5 Opinionated about dining-listen. I f\u00f8lge Opinionated about dining er Alain Passards L\u2019Arp\u00e8ge<\/a> Europas beste, etterfulgt av Schloss Schauenstein og F\u00e4viken. V\u00e5r egen Maaemo er \u00e5 finne p\u00e5 26. plass, mens Kontrast<\/a> og Lysverket<\/a> smyger seg inn p\u00e5 topp 200, med henholdsvis 183. og 189. plass. N\u00e5 skal man ikke ta slike lister altfor seri\u00f8st, men det er likevel morsomt \u00e5 sammenligne og se likheter og ulikheter.<\/p>\n Med dette avslutter jeg v\u00e5rsesongen 2017 og bloggen tar sommerferie en god stund. Jeg regner med \u00e5 v\u00e6re tilbake med nye innlegg i m\u00e5nedsskiftet august-september. Inntil da f\u00e5r dere ha en riktig god sommer!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Forrige mandag kveld ble en ny utgave av White Guide Nordic offentliggjort, 2017-18 utgavem. I fjor var det Stockholmsrestauranten Esperanto som toppet listen, mens i \u00e5r hadde Geranium presset seg inn foran Esperanto. Beste norske restaurant var da, ikke uventet, Maaemo p\u00e5 en fjerdeplass. Bortsett fra Maaemo var RE-NAA og Sabi Omakase de eneste norske […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2300,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[60],"class_list":["post-2299","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-matguider"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2299","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2299"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2299\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2303,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2299\/revisions\/2303"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2300"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2299"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2299"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2299"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}