Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":2487,"date":"2017-12-08T16:45:43","date_gmt":"2017-12-08T16:45:43","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2487"},"modified":"2017-12-08T16:45:43","modified_gmt":"2017-12-08T16:45:43","slug":"omakase-by-alex-cabiao-fratsing-i-havets-delikatesser","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2017\/12\/08\/omakase-by-alex-cabiao-fratsing-i-havets-delikatesser\/","title":{"rendered":"Omakase by Alex Cabiao – fr\u00e5tsing i havets delikatesser"},"content":{"rendered":"
Bes\u00f8kt: 19.09.2017 Jeg har egentlig aldri hatt det store forholdet til sushi. Hvorfor, vet jeg egentlig ikke helt, for \u00e5rsaken er ikke at jeg ikke liker det. Likevel er sushi noe jeg jeg ganske sjelden spiser. Et av de sterkeste sushiminnene jeg har, er et bes\u00f8k p\u00e5 Alex sushi i Cort Adelers gate for mer enn ti \u00e5r siden. Jeg erindrer maten som ganske god, og enkeltbiter der som veldig gode, men det jeg husker best er at menyen inneholdt overdrevne mengder mat og at det hele ble ganske ensformig. Resultatet ble at jeg overspiste og gikk matlei i l\u00f8pet av m\u00e5ltidet og det gikk faktisk flere \u00e5r f\u00f8r jeg spiste sushi igjen.<\/p>\n Siden den gang har Alex sushi skilt lag. Det vil si at Alex sushi fortsatt eksisterer, men Alex Cabiao har trukket seg ut. Tidligere i \u00e5r \u00e5pnet han i stedet opp en slags Oslo-filial av Stavangerrestauranten Sabi Omakase. Sabi Omakase \u00e5pnet i oljebyen i 2016 med Roger Asakil Joya som sushikokk og fikk raskt s\u00e6rdeles gode omtaler i en rekke medier. I 2017 guiden fikk den ogs\u00e5 en stjerne i Guide Michelin.<\/p>\n Sabi Omakase har jeg enda ikke f\u00e5tt bes\u00f8kt. Med kun tre \u00e5pne dager i uken og fullbooket et halv\u00e5r i forveien har jeg ikke tatt meg bryet enda. Men med en Oslo-filial som s\u00e5 langt ikke har n\u00e5dd i n\u00e6rheten av samme popularitet, var det hakket enklere \u00e5 gj\u00f8re et nytt fremst\u00f8t p\u00e5 sushifronten. S\u00e5 da sommerferien var over og h\u00f8sten hadde begynt \u00e5 sette seg var tiden moden for \u00e5 avlegge Omakase by Alex Cabiao et bes\u00f8k.<\/p>\n Allerede ved bookingen blir du bedt om \u00e5 gj\u00f8re drikkevalg. For maten derimot, der slipper du \u00e5 velge noe som helst, for valgmuligheter finnes ikke. Her serveres det kun en meny, og du er prisgitt hva kokken disker opp med.<\/p>\n Jeg var p\u00e5 plass utenfor restauranten i Victoria Terrasse i grei tid. Skal man spise p\u00e5 Omakase by Alex Cabiao b\u00f8r man v\u00e6re det, for her sitter alle de tolv gjestene rundt samme bardisk og spiser det samme. Dermed er det behov for en stram regi, og kommer man for sent her blir det litt som \u00e5 komme for sent til i teateret. Dette har restauranten l\u00f8st ved \u00e5 l\u00e5se d\u00f8ren, s\u00e5 de som m\u00e5tte komme for sent slipper tilsynelatende ikke inn.<\/p>\n Presis klokken 17:15 \u00e5pnet d\u00f8rene seg og vi ble sluppet inn. Jakken ble hengt opp rett innenfor d\u00f8ren og alle ble henvist til sin plass. Det er faktisk f\u00f8rste gang jeg har hatt et navnskilt p\u00e5 plassen min p\u00e5 en restaurant. Vel p\u00e5 plass fikk vi utdelt en te, mens vi ventet p\u00e5 hva som skulle skje. Deretter fulgte det et litt kaotisk kvarter med bestilling av drikke for de som ikke har forh\u00e5ndsbestilt og skjenking av glass.<\/p>\n Etter at hovmesteren hadde forklart litt om konseptet og litt om sushi etikette, kom kveldens kokk og hans assistent inn. For meg ble det kveldens overraskelse, for det viste seg at det slettes ikke var Alex Cabiao som skulle tilberede sushi denne kvelden. F\u00f8rst da jeg satt i spisesalen ble jeg klar over at de i to uker hadde en gjesteopptreden, noe som overhodet ikke var nevnt p\u00e5 hjemmesidene. N\u00e5 skal det sies at de slettes ikke var en tilfeldig mann de hanket inn, for Vladimir Pak stilte som ganske nybakt verdensmester i sushi. I ettertid s\u00e5 jeg at de p\u00e5 Facebook hadde reklamert for dette gjestespillet, men strengt tatt synes jeg de burde opplyse om det i forbindelse med bookingen.<\/p>\n Etter introduksjonen satte Pak og assistenten i gang. Det hele begynte med at de to viste frem kveldens r\u00e5varer, som l\u00e5 lekkert dandert i to trebokser. S\u00e5 begynte de to kokkene \u00e5 rive opp r\u00f8ttene med wasabi og deretter tok Pak frem kniven og begynte \u00e5 skj\u00e6re i kveldens f\u00f8rste fiskestykke. Det startet med nigiri av kveite fra Hjelmeland med litt purre og ingef\u00e6r, og fortsatte i samme stil med uer, havabbor og laks. Fra f\u00f8rste bit var jeg ikke tvil, dette var sushi p\u00e5 et helt annet niv\u00e5 enn jeg noen gang hadde spist f\u00f8r, og av de fire f\u00f8rste var det kveite som var favoritten.<\/p>\n Etter fire biter ble det en liten pause, hvor kokkene hentet inn mer ris og ryddet og vasket litt p\u00e5 kj\u00f8kkenbenken. Strengt tatt var det aldri mye \u00e5 rydde, for de jobbet b\u00e5de effektivt og strukturert og det var aldri i n\u00e6rheten av v\u00e6re noe som lignet rot rundt dem. Da vi var i gang igjen var det nigiri med hamachi og fjell\u00f8rret fra hardangervidda, s\u00e5 en makivariant med r\u00e5reker fra Kristiansand og til slutt en ny nigiri med kamskjell fra Sel\u00f8ya p\u00e5 Helgelandskysten. S\u00e5 langt denne kvelden hadde kamskjell tatt over for kveite som ny favoritt.<\/p>\n P\u00e5 Omakase by Alex Cabaio serveres det for det aller meste nigiri. Den serveres med lun ris til kald fisk, og tilberedes en og en av kokken, som serverer gjesten straks en bit er klar. Da b\u00f8r denne spises umiddelbart slik at kontrasten mellom temperatur og fisk fortsatt er intakt. S\u00e5 langt denne kvelden hadde vi f\u00e5tt \u00e5tte biter, men Pak hadde fortsatt mye mer p\u00e5 lager.<\/p>\n M\u00e5ltidet fortsatte med flere nigiri. Denne gangen var det akkar fra Skagerak, sj\u00f8kreps fra Midsund, og kongekrabbe fra Barentshavet. Ett eller annet sted inni der fikk vi ogs\u00e5 fransk \u00f8sters servert med ponzusaus.<\/p>\n Deretter var det duket for makrellst\u00f8rje fra norskekysten, eller blue fin tuna som den ogs\u00e5 kalles. Av denne fikk vi servert to ulike biter, en loin fra det magrere ryggstykket og en toro fra det fetere bukkj\u00f8ttet.<\/p>\n Deretter fulgte makrell fra Haugesund og sardin fra Karm\u00f8y. Som det hadde gjort hele kvelden smakte det fortsatt veldig bra, men jeg begynte \u00e5 kjenne igjen f\u00f8lelsen fra mitt f\u00f8rste m\u00f8te med Alex sushi. En ting er at jeg begynte \u00e5 bli ganske mett, men jeg var ogs\u00e5 i ferd med \u00e5 bli litt lei av sushi.<\/p>\n Men Pak hadde ikke tenkt \u00e5 gi seg av den grunn. N\u00e5 var det v\u00e5gehval og reinsdyr som sto for tur. Begge var supre, men n\u00e5r det dukket opp en med s\u00f8tomelett h\u00e5pet jeg rett og slett at det snart var ferdig. Sistnevnte smakte meg heller ikke noe s\u00e6rlig, og begeistringen min var nedadg\u00e5ende n\u00e5r vi ble servert misosuppe med kongekrabbe og tang. Jeg var egentlig veldig forn\u00f8yd da hovmesteren fortalte at n\u00e5 var det kun desserten igjen.<\/p>\n
\nAdresse: Rusel\u00f8kkveien 3, 0251 Oslo
\nWebside: https:\/\/www.omakaseoslo.no\/<\/a><\/p>\n<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>