Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":2615,"date":"2018-02-15T14:40:18","date_gmt":"2018-02-15T14:40:18","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=2615"},"modified":"2018-02-20T14:37:11","modified_gmt":"2018-02-20T14:37:11","slug":"michelin-nordic-2018-arets-synsing","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2018\/02\/15\/michelin-nordic-2018-arets-synsing\/","title":{"rendered":"Michelin Nordic 2018 – \u00c5rets synsing"},"content":{"rendered":"
F\u00f8rstkommende mandag lanseres \u00e5rets Michelinguide for v\u00e5re hjemlige trakter, nemlig The Michelin Guide Nordic Countries 2018.02.06. Tradisjonen tro har jeg vurdert hvilke norske kandidater som er mest aktuelle for stjerner, og jeg har selvsagt ikke klart \u00e5 la v\u00e6re med \u00e5 driste meg med noen tips. Av erfaring er det slettes ikke alt som treffer, men noen blinkskudd pleier det da ogs\u00e5 \u00e5 dukke opp.<\/p>\n
Vi begynner med de mest kjente i Norden. En av de st\u00f8rste endringene i l\u00f8pet av 2017 m\u00e5 sies \u00e5 v\u00e6re stengingen av Noma<\/a>. 25. februar i fjor serverte Noma sitt siste m\u00e5ltid i Strandgade og i disse dager, faktisk akkurat i dag (15. februar), \u00e5pner Redzepi Noma i nye lokaler like ved fristaden Christiania. P\u00e5 grunn av den sene ny\u00e5pningen vil ikke Noma v\u00e6re \u00e5 finne i 2018-utgaven av Michelinguiden. Geranium<\/a> derimot, vil helt sikkert v\u00e6re \u00e5 finne der, og de beholder antakelig fortsatt sin toppscore.<\/p>\n En annen stor endring i 2017 var gjen\u00e5pningen av Frantz\u00e9n<\/a>. I juli 2016 tok Restaurang Frantz\u00e9n farvel med Gamla Stan, og f\u00f8rst i slutten av august i \u00e5r var det klart for gjen\u00e5pning i Stockholm sentrum. Der Noma ikke blir \u00e5 finne i \u00e5rets guide, blir definitivt Frantz\u00e9n det. M\u00e5ltidet jeg hadde der i desember var definitivt verdt tre stjerner, men siden det er f\u00f8rste \u00e5ret etter en lengre stengning m\u00e5 de nok n\u00f8ye seg med to. Mitt tips er at Frantzen kommer til \u00e5 bli Sveriges f\u00f8rste trestjerner, men det kommer ikke til \u00e5 skje i \u00e5r.<\/p>\n Det har for \u00f8vrig skjedd en del i Oslo i l\u00f8pet av 2017 ogs\u00e5, og jeg f\u00f8ler meg veldig sikker p\u00e5 at det blir endringer n\u00e5r det kommer til stjerner i byen. \u00a0Av ny\u00e5pninger siste \u00e5r er kanskje Galt<\/a>, Fyr Bistronomi<\/a>, Omakase by Alex Cabiao<\/a>, \u00c0 L’aise<\/a> og Brasserie Ouest<\/a> de mest spennende. Av dem er det ikke tvil om at \u00c0 L’aise er den sterkeste kandidaten til ny stjerne, og jeg er ganske sikker p\u00e5 at de kan smykke seg med en Michelinstjerne n\u00e5r de \u00e5pner d\u00f8rene tirsdag 20. februar. Jeg tror \u00c0 L’aise blir den eneste nye stjernen i hovedstaden, men skulle det dukke opp en til er Omakase by Alex Cabiao den sterkeste kandidaten etterfulgt av Bokbacka<\/a>. For Maaemo<\/a>, Kontrast<\/a> og Statholdergaarden<\/a> tipper jeg det blir status quo for samtlige. Statholdergaarden er nok mest i faresonen for en degradering, men det ville i s\u00e5 fall v\u00e6re veldig ufortjent.<\/p>\n I Bergen \u00e5pnet Bare Restaurant i nye lokaler. Jeg har ikke rukket \u00e5 bes\u00f8ke dem etter \u00e5pningen p\u00e5 Hotel Bergen B\u00f8rs (men det st\u00e5r p\u00e5 tapeten), men de leverte veldig bra i sine gamle lokaler<\/a> og fortsetter de slik kan de fort bli en stjernekandidat. Ellers er det, i \u00e5r som i fjor, Lysverket<\/a> og Colonialen<\/a> som er de sterkeste navnene. Min favoritt er Colonialen, men jeg tror fortsatt Michelin holder en knapp p\u00e5 Lysverket. Men strengt tatt tror jeg ikke det kommer noen stjerner til Bergen i \u00e5r heller.<\/p>\n Ogs\u00e5 i Trondheim er stikkordet nye lokaler. Her er det Credo som \u00e5pner opp i nye lokaler i disse dager, n\u00e6rmere bestemt 21. februar. Strengt tatt synes jeg Credo burde hatt en stjerne allerede. Om den kommer i 2018 er jeg dog litt usikker p\u00e5, for jeg aner ikke helt hva flyttingen inneb\u00e6rer i forhold til endring av konsept, noe som kan medf\u00f8re at Michelin \u00f8nsker \u00e5 avvente. Mitt tips er at de gj\u00f8r det og at Credo blir n\u00f8dt til \u00e5 sm\u00f8re seg med litt t\u00e5lmodighet.<\/p>\n