Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":3195,"date":"2020-02-15T00:17:13","date_gmt":"2020-02-15T00:17:13","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=3195"},"modified":"2020-02-15T00:17:14","modified_gmt":"2020-02-15T00:17:14","slug":"michelinguiden-2020","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2020\/02\/15\/michelinguiden-2020\/","title":{"rendered":"Michelinguiden 2020"},"content":{"rendered":"\n

Det blir noen ord herfra om lansering av Michelin-guider. P\u00e5 mandag 27\/1 var det lansering av den franske guiden, og f\u00f8rstkommende mandag er det lansering av den nordiske. Jeg gidder ikke komme med de store sp\u00e5dommene om hva som skjer, men noen betraktinger b\u00e5de i Frankrike og Norge har jeg uansett lyst til \u00e5 komme med. \u00a0<\/p>\n\n\n\n

Vi begynner i Frankrike. Allerede en dr\u00f8y uke i forvegen ble den st\u00f8rste bomben sluppet, Paul Bocuse<\/a> ble degradert. Siden 1965 har restauranten hatt tre stjerner, men i 2020-guiden m\u00e5 den alts\u00e5 ta til takke med to. Paul Bocuse har v\u00e6rt n\u00e6rmest uangripelig, men da han d\u00f8de ble det plutselig mer usikkerhet rundt hva Michelin ville gj\u00f8re med restauranten. F\u00f8rste anledning var i 2019-guiden, men da gikk det alts\u00e5 bra. I \u00e5r holdt det imidlertid ikke lenger og Michelin trakk tilbake en av stjernene. Michelin kunne n\u00e6rmest ikke kommet med en endring som ville bli omtalt mer, og meningene har v\u00e6rt mange. Det er n\u00e5 bare Michel Gu\u00e9rard<\/a> igjen av de gamle nouvelle cuisine-restaurantene som har tre stjerner. Jeg regner da ikke med Troisgros, da dagens kj\u00f8kken er der har gjennomg\u00e5tt \u00a0total endring under Michel Troisgros (og senere ogs\u00e5 med s\u00f8nnen C\u00e9sar).<\/p>\n\n\n\n

\"\"
Denne havabbor med choron-saus er ikke f\u00e5r ikke lenger tre stjerner<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Ogs\u00e5 ved fjor\u00e5rets lansering var der kontroversielle endringer,\nog da direkt\u00f8r Gwendal Poullennec presiserte f\u00f8lte behov for \u00e5 presisere at\nstjerner var til l\u00e5ns og aldri var til odel og eie, l\u00e5 det nesten i kortene at\ndet ville komme nye kontroverser i \u00e5r. <\/p>\n\n\n\n

Siden nyheten om degraderingen av Bocuse kom lang tid i\nforveien, fikk de nye trestjernene nyte sin nyvunnede stjernestatus med\ntilh\u00f8rende oppmerksomhet i fred. Hele tre restauranter ble oppgradert til tre\nstjerner, i \u00e5rets guide og vi m\u00e5 tilbake til 2007 for \u00e5 finne flere nye\ntrestjernere p\u00e5 en lansering. <\/p>\n\n\n\n

I Paris var det Kei som fikk \u00e6ren av full pott. Mange har gjettet p\u00e5 at det var Le Clarence som ville bli Paris\u2019 neste trestjerner, men det var alts\u00e5 japanske Kei Kobayashi som tok den bragden. I La Rochelle fikk Christopher Coutanceau oppgradert sin stjernebeholdning. Jeg har sett den har v\u00e6rt nevnt som en potensiell trestjerner tidligere \u00e5r, men jeg lot meg ikke rive med da jeg var der sommeren 2018<\/a>. <\/p>\n\n\n\n

\"Mouclade
Bl\u00e5skjellene til Christopher Coutanceau har n\u00e5 tre stjerner<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Syd for Avignon i Provence fikk ogs\u00e5 L’Oustau de Baumani\u00e8re\ntildelt tre stjerner. Det er ikke f\u00f8rste gang restauranten smykker seg med\ntopprating, for allerede i 1954 jobbet Raymond Thuilier inn full lass av\nstjerner. De beholdt han helt frem til restauranten ble degradert i 1990-guiden,\nog da var Thuilier 94 \u00e5r gammel og fortsatt aktiv kj\u00f8kkensjef. Rett nok hadde\nhan f\u00e5tt inn barnebarnet Jean-Andr\u00e9 Charial som medsjef og fortsatt er Charial\neier av restauranten. Han er imidlertid ute av kj\u00f8kkenet og i dag er det Gelnn\nViel som holder styrer p\u00e5 maten.  <\/p>\n\n\n\n

N\u00e5r vi f\u00f8rste er inne p\u00e5 Frankrike og Michelin, s\u00e5 er det ogs\u00e5\nverdt \u00e5 nevne at \u00c9mile Jung d\u00f8de samme dag som den franske 2020-guiden ble\nlansert. Han drev Le Crocodile i Strasbourg, og satt p\u00e5 tre stjerner i guidene\n1989-2001. Sammen med Antoine Westermann (Le Buerehiesel) var han Alsaces fremste\nkokker gjennom nittitallet, f\u00f8r Jean-Georges Klein p\u00e5 2000-tallet tok over\nhegemoniet som regionens nye ledestjerne. <\/p>\n\n\n\n

\"\"
Epledessert fra Jean-Georges Klein (L’Arnsbourg)<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

S\u00e5 er det den nordiske guiden da. Den lanseres p\u00e5 mandag, og det blir spennende \u00e5 se hva som skjer her hjemme. Noen spekulerer i om Maaemo<\/a> vil kunne miste alle stjernene sine, i og med at de flytter restauranten til nye lokaler. Det kan selvsagt skje, hvis Michelin oppfatter det som en ny restaurant. Personlig tror jeg ikke det, og jeg tipper de kommer til \u00e5 beholde ratingen sin ogs\u00e5 i 2020-guiden.<\/p>\n\n\n\n

I Oslo har jeg i l\u00f8pet av h\u00f8sten spist p\u00e5 de fleste av stedene som er, eller kan v\u00e6re, aktuell for stjerne. Unntakene er Galt<\/a> eller Bokbacka<\/a> som jeg ikke har bes\u00f8kt i l\u00f8pet av fjor\u00e5ret. Jeg tror ikke det kommer de store endringene i hovedstaden, men Rest<\/a> og \u00c0 L\u2019aise<\/a> er de mest aktuelle for en ny stjerne. Begge fortjener det, og jeg gjetter p\u00e5 at minst en av dem f\u00e5r det. Jeg h\u00e5per dog p\u00e5 begge! Magef\u00f8lelsen sier meg for \u00f8vrig at Bent Stiansen<\/a> er den som er mest utsatt for \u00e5 kunne miste stjernen sin, selv om jeg virkelig ikke h\u00e5per det skjer. <\/p>\n\n\n\n

\"\"
\u00c0 L\u2019aise fortjerner s\u00e5 veldig en stjerne<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n
\"\"
Det gj\u00f8r ogs\u00e5 Restaurant Rest<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Siste \u00e5ret her jeg ikke spist noe i \u00f8vrige norske byer, s\u00e5\nher er jeg ikke spesielt oppdatert. Jeg tviler likevel p\u00e5 at Trondheim eller\nStavanger mister noen stjerner, s\u00e5 spenningen er mer p\u00e5 eventuelle nye. Der\nregistrerer jeg at Bare i Bergen nevnes av flere, men basert p\u00e5 bes\u00f8ket mitt i\n2018 er jeg ikke sikker p\u00e5 at det kommer til \u00e5 holde. Restaurant Under i\nSpangereid er ogs\u00e5 en kandidat som trekkes frem. Det hadde dessuten v\u00e6rt\nmorsomt om vi kunne f\u00e5tt en norsk restaurant som klarer \u00e5 ta skrittet opp til\nto stjerner.  <\/p>\n\n\n\n

\"\"
F\u00e5r Bare Restaurant i Bergen stjerne?<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Jeg har fulgt sv\u00e6rt lite med p\u00e5 hva som skjer i Norden for\u00f8vrig, s\u00e5 her gidder jeg ikke gjette s\u00e5 mye. Jeg har generelt spist lite rundt i de Nordiske landene, og det siste \u00e5ret er Frantz\u00e9n, Gastrologik og S\u00f8ller\u00f8d Kro de enste Nordiske restaurantene jeg har spist p\u00e5. F\u00f8rstnevnte er kanskje den aller beste restauranten av samtlige for \u00f8yeblikket, og det er utenkelig det skjer noen endring med stjernene til Frantz\u00e9n. Sistnevnte derimot, burde definitivt hatt mer enn en stjerne. P\u00e5 min egotripp p\u00e5 den franske rivieraen oktober spiste jeg p\u00e5 b\u00e5de to- og trestjerners restauranter, men det var faktisk p\u00e5 den lille stoppen i K\u00f8benhavn p\u00e5 vei hjem jeg at jeg ble mest imponert. Jeg mener derfor at det burde drysse en liten stjerne til S\u00f8ller\u00f8d, men det har tydelig mange ment lenge uten at det har skjedd noe mer av den grunn. P\u00e5 mandag f\u00e5r vi i alle fall svaret!<\/p>\n\n\n\n

\"\"
S\u00f8ller\u00f8d kro fortjener flere stjerner<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n
\"\"
Frantz\u00e9n – verdens beste restaurant?<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n
\"\"
Gastrologik fra v\u00e5ren 2019<\/figcaption><\/figure>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det blir noen ord herfra om lansering av Michelin-guider. P\u00e5 mandag 27\/1 var det lansering av den franske guiden, og f\u00f8rstkommende mandag er det lansering av den nordiske. Jeg gidder ikke komme med de store sp\u00e5dommene om hva som skjer, men noen betraktinger b\u00e5de i Frankrike og Norge har jeg uansett lyst til \u00e5 komme […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2619,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[60],"class_list":["post-3195","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-matguider"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3195","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3195"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3195\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":3201,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3195\/revisions\/3201"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2619"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3195"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3195"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3195"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}