Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":3364,"date":"2023-06-11T22:50:09","date_gmt":"2023-06-11T22:50:09","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=3364"},"modified":"2023-06-11T22:51:34","modified_gmt":"2023-06-11T22:51:34","slug":"guide-michelin-nordic-2023","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2023\/06\/11\/guide-michelin-nordic-2023\/","title":{"rendered":"Guide Michelin Nordic 2023"},"content":{"rendered":"\n

I morgen er det lansering av Guide Michelin Nordic 2023 der det offentliggj\u00f8res hvilke restauranter som f\u00e5r stjerner, eventuelt mister den de allerede har. Jeg tror ikke vel ikke p\u00e5 den store dramatikken for Norges del i morgen, men det hender jo Michelin overrasker. For eksempel i fjor, da Hyde vel ikke var blant de heteste forh\u00e5ndsfavorittene.<\/p>\n\n\n\n

Kandidater til en stjerne<\/strong>
I Oslo er det flere som har potensiale for \u00e5 kunne f\u00e5 en stjerne. I resten av landet er jeg vel ikke spesielt godt oppdatert, men jeg tror ikke det kommer noen ny stjerne i noen av andre storbyene i morgen. Men utenfor byene kan det kanskje skje noe. Jeg g\u00e5r igjennom en del aktuelle kandidater nedenfor, og gir b\u00e5de min egen vurdering og drister meg til \u00e5 tippe hva Michelin foretar seg i morgen.<\/p>\n\n\n\n

Plah<\/em>
Terje Ommundsen flyttet i fjor Plah til det nye Sommerro-hotellet. Jeg har ikke v\u00e6rt der enda, men har forst\u00e5tt at ogs\u00e5 ambisjonene p\u00e5 maten ogs\u00e5 har blitt hevet. Jeg har ingen formening om niv\u00e5et der, men tror ikke det kommer noen stjerne dit med under ett \u00e5r i drift.<\/p>\n\n\n\n

Stallen<\/em>
Det er ikke s\u00e5 mange som har trukket fram Stallen, noe jeg egentlig synes er litt rart. Strengt tatt tror jeg ikke det kommer noen stjerne der i morgen, men jeg synes Sebastian Myhre leverer p\u00e5 et niv\u00e5 som er ganske n\u00e6rt.<\/p>\n\n\n\n

Mon Oncle<\/em>
Esbne Holmboe Bangs franske \u00e0 la carte-restaurant. Mitt inntrykk er at to- og trestjerners chef\u2019er som \u00e5pner andre spisesteder ofte f\u00e5r en enkel vei til en stjerne p\u00e5 andre spisesteder de \u00e5pner. S\u00e5nn sett er Mon Oncle en klar kandidat til en potensial til stjerne. Ut fra mitt ene bes\u00f8k der synes jeg ikke det holder til stjerne, og mitt tips er at det heller ikke kommer noen dit i morgen.<\/p>\n\n\n\n

Savage<\/em>
I fjor sluttet Andrea Selvaggini p\u00e5 Einer for \u00e5 \u00e5pne sin egen restaurant p\u00e5 hotell Revier i Kvadraturen. I fjor h\u00f8st \u00e5pnet Savage til gode kritikker, og de er en naturlig stjernekandidat. Basert p\u00e5 kun ett bes\u00f8k er min oppfatning av Savage at ambisjonene er store, men kanskje litt uforl\u00f8st. I min bok holder det ikke helt til noen stjerne, selv om de ikke n\u00f8dvendigvis er langt unna. Jeg har h\u00f8rt et lite rykte om Savage n\u00e5 i forkant av tildelingen, men vet ikke helt hva jeg skal legge i det. Mitt tips lander p\u00e5 at Savage ikke f\u00e5r noen stjerne i morgen.<\/p>\n\n\n\n

\u00c0 L\u2019aise<\/em>
Det er ingen restaurant som har blitt nevnt mer i forkant av den nordiske Guide Michelin-lanseringen de siste \u00e5rene. Siden oppstarten i 20xx har den v\u00e6rt en favoritt til stjerne, men hvert enste \u00e5r har stjernen uteblitt. Ogs\u00e5 i \u00e5r er det mange som har troen p\u00e5 at dette er \u00e5ret det endelig skjer. Selv er jeg ikke spesielt optimistisk p\u00e5 vegne av \u00c0 L\u2019aise. Jeg har gitt opp, og tror det er st\u00f8rre sannsynlighet for at neste rendyrkede franske restaurant som f\u00e5r Michelin-stjerne her til lands heter Mon Oncle enn \u00c0 L\u2019aise. Jeg h\u00e5per inderlig jeg tar feil, for jeg heier fortsatt p\u00e5 Ulrik Jepsen og h\u00e5per virkelig at den kommer. Det ville definitivt v\u00e6rt veldig fortjent!<\/p>\n\n\n\n

Rest<\/em>
Jimmy \u00d8ien og restaurant Rest har begynt \u00e5 f\u00e5 internasjonal oppmerksomhet. I fjor ble \u00d8ien k\u00e5ret til \u00e5rets unge kj\u00f8kkensjef av Guide Michelin. I tillegg klokket Rest inn p\u00e5 en 9. plass p\u00e5 Opinionated About Dining 2022-liste over Top 30 New European Restaurant. Jeg har ikke v\u00e6rt der p\u00e5 nesten to \u00e5r, men de har levert bra p\u00e5 alle m\u00e5ltider jeg har hatt der og kurven har v\u00e6rt oppadg\u00e5ende. Jeg synes Rest burde hatt en stjerne i fjor, og mitt tips er at de f\u00e5r den i morgen.<\/p>\n\n\n\n

Kvitnes G\u00e5rd<\/em>
I 2020 \u00e5pnet Halvar Ellingsen Kvitnes G\u00e5rd etter \u00e5 ha flyttet tilbake til Vester\u00e5len. Konseptet er fra jord-til-bord, trolig med n\u00e5 nedlagte F\u00e4viken som forbilde. Mange har skrytt av Kvitnes, men selv har jeg ikke tatt turen dit enda. Likevel fyrer jeg av i blinde, og tipper at ogs\u00e5 Kvitnes for en stjerne i morgen.<\/p>\n\n\n\n

Kandidater til to stjerner<\/strong>
I mine \u00f8yne er det ikke veldig mange aktuelle kandidater til to stjerner her i landet. Trondheim har rett nok et par, der jeg personlig holder Speilsalen som den sterkeste. Men til p\u00e5ske sluttet Christopher Davidsen som kj\u00f8kkensjef p\u00e5 Speilsalen, og H\u00e5kon Solbakk tok over. Solbakk har jobbet tett som medkj\u00f8kkensjef sammen med Davidsen, s\u00e5 endringene blir neppe dramatiske. Men med byttet tenker jeg at det er tvilsomt at det deles ut noen ny stjerne til Speilsalen, selv om niv\u00e5et antakelig fortsatt holder samme niv\u00e5et. Andre tenkelige kandidater til to stjerner er Credo og Kontrast, men jeg tror heller ikke noen av dem kommer til \u00e5 n\u00e5 opp n\u00e5r stjernene deles ut i morgen. Tipset er alts\u00e5 at ingen rykker opp fra en til to stjerner.<\/p>\n\n\n\n

Kandidater til tre stjerner<\/strong>
I Norge er det kun en restaurant med to stjerner, s\u00e5 i det Re-Naa som har noen som helst realistisk mulighet til \u00e5 kunne f\u00e5 tre. I mine \u00f8yne driver Sven Erik Renaa Norges beste restaurant, og den fortjener definitivt tre stjerner. Jeg har sett noen argumentere for at det kan komme for raskt. Det er for s\u00e5 vidt et poeng, for tidligere har Michelin v\u00e6rt opptatt av \u00e5 levere over tid, s\u00e6rlig ved oppgradering fra to til tre stjerner.<\/p>\n\n\n\n

Men mye tyder p\u00e5 at Michelin har bestemt seg for \u00e5 handle raskere de siste \u00e5rene, og det flere eksempler p\u00e5 dette. Kei brukte tre \u00e5r i Paris og Cocina Hermanos Torres i Barcelona fire \u00e5r. Og blant kj\u00f8kkensjefer som allerede har oppn\u00e5dd tre stjerner kan de g\u00e5 enda fortere. B\u00e5de JAN i M\u00fcnchen, Plenitude i Paris og v\u00e5r egen Maaemo er eksempler p\u00e5 restauranter som fikk direkte tre stjerner ved ny\u00e5pning. Og Marc Veyrat hadde kun ett \u00e5r som tostjerners restaurant f\u00f8r han ble oppgradert til tre i 2018. P\u00e5 samme m\u00e5te har Michelin vist vilje til \u00e5 degradere raskere enn tidligere. Veyrat ble som kjent degradert etter kun ett \u00e5r, og Christopher Coutanceau ble degradert etter to \u00e5r i koronaperioden.<\/p>\n\n\n\n

Jeg tror strengt tatt ikke Re-Naa f\u00e5r tre stjerner i morgen, men det utfra hvordan Michelin agerer er det likevel fullt mulig at det kan skje.<\/p>\n\n\n\n

Degraderinger<\/strong>
P\u00e5 Bare i Begren har b\u00e5de Kristian Bretten Vangen og gr\u00fcnder \u00d8ystein Ellingsen forlatt Bare. Inn kommer Vladimir Pak og storebror Sergey Pak, og restauranten skal skifte navn til Bare by Chef Pak. Med et helt nytt konsept p\u00e5 trappene vil det overraske stor om ikke Bare mister stjernen sin i morgen.<\/p>\n\n\n\n

Men ogs\u00e5 p\u00e5 Speilsalen har det v\u00e6rt bytte av kj\u00f8kkensjef, der Christopher Davidsen har sluttet og H\u00e5kon Solbakk. I og med at Solbakk har v\u00e6rt s\u00e5pass sentral i driften tror jeg imidlertid at Speilsalen kommer til \u00e5 behold sin stjerne.<\/p>\n\n\n\n

Den siste jeg restauranten jeg vil skrive litt om i forbindelse med degradering er Maaemo. N\u00e5 tror jeg ikke de mister noen stjerne i morgen, men Maaemo har gjort noen merkbare endringer som jeg \u00f8nsker \u00e5 dr\u00f8fte litt. Jeg var der i mars, og siden jeg var der sist har de lagt om til to bordsettinger. For \u00e5 f\u00e5 til dette har de kuttet ned en rett eller to p\u00e5 menyen. De var selvsagt proffe til \u00e5 fors\u00f8ke \u00e5 styre tempoet p\u00e5 m\u00e5ltidet, men det var likevel merkbart at de rushet tempoet. Og oppfordringen om \u00e5 flytte oss ned igjen til loungen f\u00f8r vi hadde t\u00f8mt vinglassene f\u00f8ltes noe p\u00e5trengende.<\/p>\n\n\n\n

Antall kokker p\u00e5 kj\u00f8kkenet oppe i spisesalen m\u00e5 ogs\u00e5 ha blitt redusert. Det virket rett og slett litt glissent at det kun jobbet fire eller fem kokker p\u00e5 det store, \u00e5pne kj\u00f8kkenet i spisesalen og med den gigantiske spisesalen ble atmosf\u00e6ren litt tom. Det skal likevel sies at maten fortsatt leverte veldig bra, og kvelden b\u00f8d p\u00e5 flere s\u00e6rdeles sterke retter. Likevel tror jeg Maaemo skal passe seg, for jakten p\u00e5 \u00e5 \u00f8ke inntjeningen kan plutselig en dag koste dem en stjerne. For min del har den i alle fall g\u00e5tt utover gjesteopplevelsen, og det kan uansett v\u00e6re ille nok.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

I morgen er det lansering av Guide Michelin Nordic 2023 der det offentliggj\u00f8res hvilke restauranter som f\u00e5r stjerner, eventuelt mister den de allerede har. Jeg tror ikke vel ikke p\u00e5 den store dramatikken for Norges del i morgen, men det hender jo Michelin overrasker. For eksempel i fjor, da Hyde vel ikke var blant de […]<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":2619,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[],"tags":[],"class_list":["post-3364","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3364","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3364"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3364\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":3365,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3364\/revisions\/3365"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2619"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3364"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3364"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3364"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}