Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893
{"id":467,"date":"2014-07-27T06:29:05","date_gmt":"2014-07-27T06:29:05","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=467"},"modified":"2018-11-04T17:27:03","modified_gmt":"2018-11-04T17:27:03","slug":"il-latini-firenze","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2014\/07\/27\/il-latini-firenze\/","title":{"rendered":"Il Latini – Firenze"},"content":{"rendered":"
Bes\u00f8kt: 27.07.2014 \u00c5 finne en god restaurant p\u00e5 et sted man ikke er kjent, kan av og til f\u00f8les \u00e5 skulle plukke ut ukens syv lottotall i forkant. Heldigvis finnes det noen hjelpemidler, og det var Michelinguiden som f\u00f8rte meg til den litt bortgjemte restauranten \u2018Il Latini\u2019 f\u00f8rste gangen. Jeg ble umiddelbart fascinert, alt fremsto som fullstendig kaos. St\u00f8yniv\u00e5et var enormt og kelneren ryddet tallerkener p\u00e5 ett bord, samtidig som han tok betaling p\u00e5 et annet. Uten at vi bestilte noe som helst kom husets vin p\u00e5 bordet, en full treliters mugge med r\u00f8dvin. N\u00e5r kelneren lurte p\u00e5 om vi ville ha antipasti, kom han straks etterp\u00e5 med et stort fat med toscansk skinke. Deretter fikk vi tre enorme fat med ulike pastaer og n\u00e5r secondo piatti viste seg \u00e5 v\u00e6re et enormt stykke bistecca alla Fiorentina holdt jeg p\u00e5 \u00e5 sprekke n\u00e5r den var fort\u00e6rt. Likevel fulgte dessert, biscotti og vin santo og et glass limoncello f\u00f8r kelneren ville gi slipp p\u00e5 oss.<\/p>\n Il Latini er en restaurant som har begge bena godt plantet i tradisjonelt toscansk kj\u00f8kken. Her f\u00e5r du rustikke retter p\u00e5 tradisjonelle toscanske r\u00e5varer. Med p\u00e5 kj\u00f8pet f\u00e5r du ogs\u00e5 en god dose sirkus og jeg vil derfor anta at dette er et sted det vil v\u00e6re ulike meninger om. Stedet er heller ingen skjult perle, det kryr av turister her. Likevel er det i mine \u00f8yne ingen turistfelle, for de tilbyr en genuin opplevelse og ganske bra mat. Stedet har ogs\u00e5 en Bib Gourmand i Michelinguiden, noe som sikkert er med p\u00e5 \u00e5 \u00f8ke andelen utenlandske gjester betydelig.<\/p>\n Det er nesten ti \u00e5r siden f\u00f8rste m\u00f8tet med Il Latini n\u00e5, og siden har jeg v\u00e6rt innom der en h\u00e5ndfull ganger. I sommer b\u00f8d nok en anledning seg. Kaoset denne gangen var p\u00e5 langt n\u00e6r hva jeg har opplevd tidligere og for f\u00f8rste gang ble vi plassert p\u00e5 et utend\u00f8rsbord i bakg\u00e5rden. Siden sist har de sluttet med trelitersmugger med husets vin og erstattet denne med ordin\u00e6re flasker. M\u00e5ltidet \u00e5pner med antipasti av salumi misti, det vil si et fat med ulike spekemat. I min verden er det ingen som kan spekemat som italienerne. Selv om andre land ogs\u00e5 lager ett og annet klasseprodukt er det ingen som har den samme bredden av kvalitetsprodukter. Salumi misti sl\u00e5r nesten aldri feil, og det gj\u00f8r det heller ikke denne gangen.<\/p>\n Deretter sp\u00f8r kelneren om vi \u00f8nsker primi piatti. Klok av skade etter tidligere bes\u00f8k har jeg l\u00e6rt meg \u00e5 fortelle kelneren tidlig i m\u00e5ltidet at jeg \u00f8nsker bistecca og at jeg derfor m\u00e5 v\u00e6re forsiktig med pastaen. Vi blir enige om \u00e5 ta en liten porsjon av en gnocchi cinghiale. Hvis du ikke forsto noe av dette er du sikkert i godt selskap. Gnocchi er sm\u00e5 klumper laget p\u00e5 en masse av most potet, ost, mel og egg. Deretter kokes de, tilsvarende som med pasta. Det ser tilsynelatende ut som vanlig pasta, men konsistensen er myker og de smaker selvsagt mye potet. Cinghiale er villsvin og som oftest n\u00e5r jeg har spist dette som varmmat i Toscana, har det v\u00e6rt som ragu. S\u00e5 var ogs\u00e5 tilfellet her. Det smakte riktig bra, selv om det ikke er primi piattien som er grunnen til at jeg stikker innom dette stedet.<\/p>\n Deretter kommer det som for meg er det definitive h\u00f8ydepunktet, bistecca alla Fiorentina. Hvis du noen gang skal til Firenze er dette retten jeg vil anbefale deg \u00e5 spise. I alle fall deg som er glad i kj\u00f8tt. Bistecca alla Fiorentina er T-bone p\u00e5 toscansk vis. Stykket er fra den lokale okserasen Chianina, er gjerne tre fingerbredder tykt og blir grillet p\u00e5 sterk varme over kull. Siden Bistecca alla Fiorentina grilles over h\u00f8y varme f\u00e5r den raskt stekeskorpe, noe som gj\u00f8r at den alltid serveres nesten r\u00e5 i midten. Hvis du pr\u00f8ver \u00e5 bestille medium f\u00e5r du sannsynligvis enten et dumt blikk fra servit\u00f8ren, alternativt m\u00e5 du regne med \u00e5 f\u00e5 et stykke kj\u00f8tt som er godt forkullet p\u00e5 utsiden. Retten prises som regel etter vekt, men glem \u00e5 pr\u00f8ve \u00e5 bestille et lite stykke. Ogs\u00e5 dette vil medf\u00f8re hoderisting fra servit\u00f8ren, s\u00e5 du m\u00e5 v\u00e6re forberedt p\u00e5 at dette er biff p\u00e5 toskansk vis og at de serverer den slik den skal v\u00e6re. Er du dog med p\u00e5 premissene vil du antakelig f\u00e5 en veldig bra opplevelse. V\u00e6r ogs\u00e5 forberedt p\u00e5 at retten normalt serveres med minimalt med tilbeh\u00f8r, kanskje bare en skive sitron. Det er alltid mulig \u00e5 bestille tilbeh\u00f8r etter eget \u00f8nske, men det kommer sjelden automatisk. Selv gikk vi for noen stekte poteter ved siden av, men det er kj\u00f8ttet som spiller hovedrollen her. Og hvilket kj\u00f8tt! Saftig, m\u00f8rt og med en utside best\u00e5ende av en spr\u00f8, smaksrik stekeskorpe, et resultat av maillardreaksjonen som oppst\u00e5r mellom aminosyrer og sukkerstoffer n\u00e5r de utsettes for h\u00f8y varme. Jeg kunne spist dette daglig, det vil si, noen dager hadde jeg nok \u00f8nsket noe mer finesse, men likevel er dette en av de beste kj\u00f8ttopplevelsene man kan f\u00e5.<\/p>\n N\u00e5r jeg har f\u00e5tt i meg det som f\u00f8les som hinsides mengder med kj\u00f8tt f\u00e5r vi en dessert p\u00e5 bordet. En liten sk\u00e5l med panna cotta, som s\u00e5 vidt g\u00e5r ned. Panna cottaen er ganske ordin\u00e6r, men jeg har da jammen spist en mengde d\u00e5rligere eksemplarer av retten ogs\u00e5. Til kaffen kommer det den vanlige sk\u00e5len med biscotti, en mandelkjeks som dyppes i vin santo. Veldig toscansk, men jeg blir aldri helt overbevist over at dette er himmelen.<\/p>\n Til slutt f\u00e5r vi hvert v\u00e5rt lille glass med limoncello og en regning som lyder p\u00e5 rett i underkant av 100 \u20ac. Da har to personer f\u00e5tt en overdose mat, en flaske enkel toscansk vin og noen nye, gode minner.\u00a0 Vel verdt investeringen!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Bes\u00f8kt: 27.07.2014 Adresse: Via dei Palchetti, 6R, 50123 Firenze, Italia Hjemmeside:\u00a0 www.illatini.com \u00c5 finne en god restaurant p\u00e5 et sted man ikke er kjent, kan av og til f\u00f8les \u00e5 skulle plukke ut ukens syv lottotall i forkant. Heldigvis finnes det noen hjelpemidler, og det var Michelinguiden som f\u00f8rte meg til den litt bortgjemte restauranten […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":471,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[36,39,28,30,35,144],"class_list":["post-467","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-bib-gourmand","tag-firenze","tag-italia","tag-italiensk","tag-middels","tag-toscana"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/467","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=467"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/467\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1256,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/467\/revisions\/1256"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/471"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=467"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=467"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=467"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\nAdresse: Via dei Palchetti, 6R, 50123 Firenze, Italia
\nHjemmeside:\u00a0 www.illatini.com<\/a><\/p>\n<\/a>
<\/a>
<\/a>
<\/a>