Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the maple domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/a/e/b/runeskulinariskeverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1893 {"id":583,"date":"2014-12-21T09:40:39","date_gmt":"2014-12-21T09:40:39","guid":{"rendered":"http:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/?p=583"},"modified":"2015-12-04T06:32:16","modified_gmt":"2015-12-04T06:32:16","slug":"trancher-pa-lokka","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/2014\/12\/21\/trancher-pa-lokka\/","title":{"rendered":"Trancher p\u00e5 L\u00f8kka"},"content":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 21.12.2014
\nAdresse: Thorvald Meyers gate 78, 0550 Oslo
\nHjemmeside: http:\/\/trancher.no<\/a><\/p>\n

Som jeg har skrevet om tidligere<\/a> er jeg med i en liten firerbande som med ujevne mellomrom g\u00e5r sammen og lager oss en litt bedre middag, drikker vin og forteller r\u00f8verhistorier til hverandre. Denne gangen hadde det g\u00e5tt uforskammet lang tid siden forrige treff, og for i det hele tatt rekke og treffes f\u00f8r jul ble vi enige om at denne guttemiddagen fikk vi la andre ta seg av kokkeleringen. Dermed endte vi opp med et bord p\u00e5 Trancher p\u00e5 Gr\u00fcnerl\u00f8kka en s\u00f8ndagskveld tett opptil juleaften.<\/p>\n

Trancher er en restaurant jeg de siste par, tre \u00e5r har bes\u00f8kt en rekke ganger. Hadde det ikke v\u00e6rt for en h\u00f8yst middelm\u00e5dig opplevelse like etter at stedet \u00e5pnet for en god del \u00e5r siden, hadde jeg antakelig hatt enda fler bes\u00f8k. Heldigvis ga jeg stedet en ny sjanse etter mange \u00e5r, i forbindelse med at jeg for\u00f8kte \u00e5 finne Oslos beste biffsted. Siden har jeg stadig havnet tilbake, noe som skyldes kombinasjonen av god mat laget med omtanke til fornuftige priser.<\/p>\n

Menyen p\u00e5 Trancher er enkel. Er man opptatt av \u00e5 ha mye \u00e5 velge i, b\u00f8r man definitivt finne seg en annen restaurant. Her er det kj\u00f8tt som gjelder, da husets eneste hovedrett er langtidsstekt entrec\u00f4te. Til dette har man en del valgmuligheter p\u00e5 sauser og tilbeh\u00f8r, hvor tilbeh\u00f8ret prises separat. Ut over det best\u00e5r menyen av tre forretter og tre desserter, s\u00e5 valgmulighetene er begrenset. Det kan godt hende at Robinson og Fredag, Salt og Pepper, Smith og Smule, Karius og Baktus, og hva n\u00e5 enn alle dagsavisenes restaurantanmelderne m\u00e5tte kalle seg, ville helt sikkert skrelt av en prikk p\u00e5 terningen p\u00e5 grunn av den slunkne menyen, men i min verden er det langt viktigere at det som st\u00e5r der er bra enn at menyen er like innholdsrik som en gjennomsnittlig kinesisk restaurant fra \u00e5ttitallet.<\/p>\n

Her er det alts\u00e5 biff som gjelder, eller rettere sagt entrec\u00f4te. Resepten er \u00e5 langtidssteke hele stykker entrec\u00f4te i ovn p\u00e5 lav temperatur og resultatet blir et fettfullt kj\u00f8ttstykke som serveres medium minus stekt. For sarte sjeler er det mulig \u00e5 f\u00e5 kj\u00f8ttstykket etterstekt i panne, mens de som eventuelt foretrekker kj\u00f8ttet r\u00e5ere nok m\u00e5 ta til takke med kj\u00f8ttet slik det er. Heldigvis kan Trancher sitt om steking av kj\u00f8tt, og der en del kokker p\u00e5 biffrestauranter ikke ser ut til \u00e5 ha en d\u00f8yt peiling p\u00e5 hva de ulike stekegrader faktisk inneb\u00e6rer er medium minus hos Trancher akkurat slik det skal v\u00e6re. Dermed tror jeg de tilfredsstiller de fleste ganer, for meg er det i alle fall perfekt slik det serveres. For eventuelle interesserte b\u00f8r det ogs\u00e5 nevnes at de annenhver onsdag serverer t\u00f8rrm\u00f8rnet entrec\u00f4te, et godt tilbud som er vel verdt \u00e5 sjekke ut.<\/p>\n

Vi droppet forrett, og gikk rett p\u00e5 kj\u00f8ttet. Etter litt r\u00e5d fra den kvinnelige servit\u00f8ren endte vi vel opp med \u00e5 bestille nesten alt som var mulig av tilbeh\u00f8r, sauser og kryddersm\u00f8r. Vinlisten p\u00e5 Trancher er ikke prangende, men de fleste st\u00f8rre vinomr\u00e5der er representert. Vi endte med en eller annen Barolo fra Serralunga d\u2019Alba, fra en produsent jeg for lengst har glemt navnet p\u00e5.<\/p>\n

F\u00f8r hovedretten kom p\u00e5 bordet fikk vi en liten, enkel salat med en syrlig vinagrette. Det hadde nok neppe intensjon om \u00e5 v\u00e6re noen selvstendig rett, men fungerte fint som en liten appetittvekker. N\u00e5r kj\u00f8ttet kom p\u00e5 bordet hadde det en fin r\u00f8dfarge. Som man m\u00e5 regne med p\u00e5 et stykke entrec\u00f4te var det et og annet trevlete fettstykke man m\u00e5tte skj\u00e6re vekk, men for min del l\u00f8p tennene i vann bare ved synet det r\u00f8de kj\u00f8ttet som ble plassert foran meg. P\u00e5 Trancher var det veldig lite ekstravagant ved m\u00e5ten maten ble servert p\u00e5. F\u00f8rst kom alt tilbeh\u00f8r og sauser i separate sk\u00e5ler p\u00e5 bordet, deretter kom kj\u00f8ttstykket servert fra fat p\u00e5 en tom tallerken. Deretter m\u00e5 man selv forsyne seg, og av slikt blir det ikke spektakul\u00e6re matbilder.<\/p>\n

Selve kj\u00f8ttet roter de aldri til, heller ikke denne gangen. Det er perfekt medium minus stekt, noe som gj\u00f8r at kj\u00f8ttet b\u00e5de er saftig og smaksrikt. Jeg er usikker p\u00e5 om de legger kj\u00f8ttet i saltlake f\u00f8r tilbereding, men noen ganger har jeg oppfattet kj\u00f8ttet som litt smakl\u00f8st p\u00e5 grunn av manglende salt. Denne gangen var problemstillingen irrelevant, for kj\u00f8ttet smakte akkurat s\u00e5 bra som det burde.<\/p>\n

Som tidligere skrevet bestilte vi litt rubbel og bit av tilbeh\u00f8r og sauservfra menyen, men for \u00e5 ikke blande sammen altfor mye var jeg ikke innom alle sauser som var servert. Jeg har v\u00e6rt p\u00e5 Trancher en god h\u00e5ndfull ganger tidligere og pleier \u00e5 v\u00e6re veldig forn\u00f8yd med bernaisesausen. Denne gangen hadde de dessverre rotet det litt til her. Konsistensen p\u00e5 sausen var bra, men den smakte rett og slett sterkt. Hva de egentlig har gjort aner jeg ikke, men det smakte som om de i den nedkokte basen av syre hadde erstattet estragon med chili. Hva n\u00e5 enn de hadde funnet p\u00e5 er min oppfordring: Slutt med det! Med s\u00e5 liten meny kan det godt hende kokkene blir lei av lage de samme sausene dag inn og dag ut, men for meg blir det helt feil med en barnaise som er sterkere enn husets peppersaus.<\/p>\n

Av de \u00f8vrige sausene smakte jeg ogs\u00e5 p\u00e5 peppersausen. Dette var en saus med en del fl\u00f8te og en god del fersk gr\u00f8nn pepper. Vanligvis er jeg ikke veldig begeistret for peppersaus, men denne var sv\u00e6rt vellykket for min gane. Pepperen ga sausen et godt sting, men tilf\u00f8yde ogs\u00e5 vesentlig mer smak av pepper enn om de kun hadde benyttet t\u00f8rket krydder. Fl\u00f8ten var med p\u00e5 \u00e5 balansere sausen og for min del var denne vesentlig mer vellykket en bernaisen.<\/p>\n

Av tilbeh\u00f8r hadde vi b\u00e5de syltet sopp, dampede aspargesb\u00f8nner og sukkererter samt fl\u00f8tegratinerte poteter. Det er ikke tilbeh\u00f8ret som st\u00e5r i fokus hos Trancher, men samtidig synes jeg de har funnet en form som st\u00e5r godt til konseptet. Her er det lite finesse, men det rustikke tilbeh\u00f8ret smaker godt og passer veldig bra inn i konseptet restauranten har lagt opp til. Potetene deres er gode, og jeg kunne lett bestilt en ekstra porsjon med de fl\u00f8tegratinerte potetene.<\/p>\n

\"Hovedrett<\/a>
Hovedrett: Entrec\u00f4te med aspargesb\u00f8nner, poteter og bernaise.\u00a0Dessverre lyver bildet p\u00e5 grunn av blitzen, kj\u00f8ttet er mye r\u00f8dere\u00a0enn det ser ut som!<\/figcaption><\/figure>\n

Etter en god porsjon kj\u00f8tt og et par flasker med vin ble konklusjonen at vi m\u00e5tte ha dessert ogs\u00e5. I det smale utvalget gikk jeg for en cr\u00e8me br\u00fbl\u00e9e. Den ble servert helt plain, uten noe som helst tilbeh\u00f8r, noe som for min del er helt greit. Sukkerskallet var spr\u00f8tt, samtidig som de hadde unng\u00e5tt \u00e5 svi det med for h\u00f8y varme. Vaniljekremen ble muligens litt kompakt (i mangel av et bedre ord!), slik at det ikke ble den fl\u00f8yelsmyke opplevelsen en skikkelig god cr\u00e8me br\u00fbl\u00e9e kan v\u00e6re. Samtidig leverer de ogs\u00e5 p\u00e5 desserten en fullt ut godkjent h\u00e5ndverk, selv om det kanskje ikke fremst\u00e5r som veldig spennende.<\/p>\n

\"Dessert<\/a>
Dessert:\u00a0Cr\u00e8me br\u00fbl\u00e9e<\/figcaption><\/figure>\n

Kvaliteten p\u00e5 maten hos Trancher er stort sett jevnt bra. Denne kvelden synes jeg ikke de var helt heldige med smaken p\u00e5 bernaisesausen, men siden jeg har v\u00e6rt her en rekke ganger tidligere vet jeg at dette er unntaket. Stort sett vet man hva man f\u00e5r servert, og at dette holder jevnt bra kvalitet. I utgangspunktet f\u00e5r man veldig bra valuta for pengene p\u00e5 Trancher, men samtidig drar det lett p\u00e5 seg litt n\u00e5r man blir ivrig p\u00e5 tilbeh\u00f8ret. Likevel er det et sted hvor man faktisk kan spise et godt biffm\u00e5ltid en helt ordin\u00e6r tirsdag uten at det oppleves som noe innhugg i lommeboken. Siden vi hadde en rett hyggelig kveld, forlenget vi bes\u00f8ket med b\u00e5de irish coffe, Gin Tonic og \u00f8l, s\u00e5 at sluttregningen endte p\u00e5 1200 kroner per person sier nok ikke s\u00e5 mye om hva et gjennomsnittlig m\u00e5ltid p\u00e5 Trancher normalt koster. N\u00f8yer du deg med en pils \u00e5 drikke kommer man normalt unna med 350 kroner for en skikkelig biffmiddag, og det synes jeg virkelig Trancher skal ha skryt for!<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bes\u00f8kt: 21.12.2014 Adresse: Thorvald Meyers gate 78, 0550 Oslo Hjemmeside: http:\/\/trancher.no Som jeg har skrevet om tidligere er jeg med i en liten firerbande som med ujevne mellomrom g\u00e5r sammen og lager oss en litt bedre middag, drikker vin og forteller r\u00f8verhistorier til hverandre. Denne gangen hadde det g\u00e5tt uforskammet lang tid siden forrige treff, […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":742,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_monsterinsights_skip_tracking":false,"_monsterinsights_sitenote_active":false,"_monsterinsights_sitenote_note":"","_monsterinsights_sitenote_category":0,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[58,57,35,22,23],"class_list":["post-583","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-uncategorized","tag-biff","tag-middelhavsmat","tag-middels","tag-norge","tag-oslo"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/583","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=583"}],"version-history":[{"count":7,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/583\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1289,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/583\/revisions\/1289"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/742"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=583"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=583"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.runeskulinariskeverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=583"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}